Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sıfır araç alırken Stepne'nize Baktınız mı ?

parsef

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Haz 2014
Mesajlar
52
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar, dün arabamı temizlerken birşey dikkatimi çekti ve aracımda bulunan stepne continental marka ve 165/70 r 14 ama normal lastikleri hankook marka ve çapı 185/60 r 15 normalde böyle mi olması gerekiyor ? Hadi marka farkı olabilirde çap farkı felan farklı olabilir mi ?
 
Normal lastik ve stepline lastik ölçüleri farklı oluyor ben baktim simdi arabaya benim stepli de farkli ben de daha yeni 0 aldim onun için dert etme öyledir :)
 
Bazı araçlarda aracın üzerindeki lastiğin marka ve ölçüleri ile aynı ebatta stepne koyuyorlar.Bazılarında da dolma lastik ve daha küçük ebatta olabiliyor.
 
İlginçmiş... Ben hiç dikkat etmemişim... Dur bakayım... Ama bence jantın aynı ebatta olması lazım lastik ölçüleri değişse de...
 
İlginçmiş... Ben hiç dikkat etmemişim... Dur bakayım... Ama bence jantın aynı ebatta olması lazım lastik ölçüleri değişse de...

Benide etkileyen o oldu markası değişik olsun ama bari jant çapı aynı olsun. stepneyi taktıgımda yolda giderken bir sıkıntı yaşanmaz mı o şekilde .
 
Araclarda stepneleri ikiye ayirmak lazim.
1. Orjinal jant ve lastik ebadinda olanlar
2. kucuk ebatta ve jantsiz olarak sadece yolda kalmamak ve en kısa surede lastikciye gidebilmek icin koyulan stepneler.
Bu ikisi de olabilir.
 
Benim aldığım araçta 18 inç yedek lastik görünüyor. Bunu sorduğumda ses sistemi parçasını oraya koyuyorlar diye öyle geldiğini söyledi. Normalde jantlarım 16
 
stepne %90 oranında jant boyu bir küçüğü olur (mini stepne değilse), sonuçta bu lastik biri patlarsa onun yerine bunu kullanayım diye değil, en yakın lastikçiye / servise gidilmesini sağlamak için geçici bir lastiktir, araç stepnedeyken 80km hızı geçmemek, aşırı hava koşullarında aracı kullanmamak ve tehlikeli hareketler yapmamak önemlidir :)
 
Aracı satın aldığım bayii arabanın özelliklerini anlatırken yedek lastik için 14 inç geliyor demişti. Referans model arabanın üzerinde 14 inç lastik var sanırım. Yedek lastiği de 14 inç olabilir. Benim düşüncem yedek lastik koyulan yerin büyüklüğüyle alakali olabilir.
 
Geri
Üst Alt