Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Run Flat Lastik

RedLeoN

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
243
Arkadaşlar aracıma Simit tanklı Lpg kiti taktırdım.Şu anda stepneyide deri kılıfla bagajda tutuyorum.Hem kapalı otoparklara girerken stepneyi görüp beni içeri almamalarından kurtulmak için hemde bagaj alanımı rahatlatmak için ne yapsam diye düşünürken aklıma Run Flat lastikler geldi.Bu lastikler patlasa bile 80 km gidebiliyor Yani sizi tamirciye kadar götürür her türlü.Şimdi sorum şu bu lastikten kullanan varmı kodları genelde RFT olur.Benim duyduğum sert yanaklı oldukları için (bu sayede patlasada gidebiliyor) konforu etkilediği.Lastik almam lazım bu ara eğer olumlu yorumlar alırsam fiyat farkıda çok yok ise böyle run flat lastik alıp yola devam etmeyi düşünüyorum.
 
bir önceki aracım (bmw)'da bridgestone turanza serisinin RFT lastiklerini kullandım, aracın konforunu olumsuz yönde etkiliyor çok sert lastikler. bir kez patladı dışardan bakınca belli bile olmuyo dolma lastik gibi bişey yanaklarında extradan takviyeleri var lastiğin yere oturmasını engelliyor o kadar. satmasaydım bir sonraki lastik değişiminde normal lastik alıp tamir kiti almayı düşünüyordum. onun yerine lastik tamir köpükleri kullanırsan stepneden kurtulabilirsin. seninde duyduğun gibi tek kötü yönü sert olması, aracın içinden daha önceden duymadığın sesleri duymaya başlayabilirsin.
 
aynen Akın'ın dediği gibi , 2013 bmw de arkadaşım kullanıyo o pek anlamıyo ama ben ne sesler duyuyorum
 
bu tip lastikler ağırlıklarından dolayı her araca da uyum sağlamıyor,
genelde büyük motorlu sedan araçlara uygun gözüküyor...
lastik patlaması çivi batması havası inmesi gibi sebebler için en kralı 50 tl lik hava kompresörü almak taşımak daha mantıklıdır,
lastik infilak olayı dubleks olayından sonra zaten azaldı nadiren kaplama lastik kullanan kamyoncuların başına gelir...
 
hem çukurlarda vuruntu yapıyor hemde pahalı arabadan soğursun çukurlardan geçerken
 
ankara sorumlusu mehmet iğci arkadaşımız runflat kullanıyor onada sorabilirsin [MENTION=631]igci_01[/MENTION] o deneyimledi çünkü..
 
Aynen lastikler biraz sert ses yapabilio ayrica da fiyat olarak etkilio ama yolda kalmak die bisey yok lastikciye goturuo ayrica paramparca olacak bi lastik sonucu jantin zarar gormesini engellior...ayrica lastik tamir kiti dedikleri sistem de yarilmalar durumunda bi ise yaramior runflat o durumlarda ise yarar anlayacagin yolda kalmamak istiosan stepne olmasin diosan runflat iyi ama sikintilari yok degil fiyat sertlik ses gibi durumlar
 
insan konforundan vazgeçemez. ama benim için konfor önemli değil diyorsan kullanabilirsin. zaten arkadaşlarda aynı şeylerden bahsetmiş. güzel yanları olduğu gibi kötü yanları da var. seçim sizin.
 
Ben de aynı durum var.. Ben hiç stepneyi yanımda taşımıyorum. İlk çözüm yolum bu sprey olayı bagajda var bir tane.. Ayrıca kaskoya dünya kadar para bayılıyoruz. Yol yardım denen olay var ve kasko bozulmuyor.. Onu kullanmanı öneririm. Çok şükür ben hiç yolda kalmadım lastik patlamasından dolayı. Lakin olursa bu iki yolla kendimi nasılsa bir lastikçiye atarım...
 
Geri
Üst Alt