Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Rot ayari

adders

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
146
Yaş
39
s.a arkadaşlar;
aracıma 4 disk 4 balata alıp arka ve ön lastikleri çapraz yaptım (arka lastikler ön lastiklerden durumu daha iyi olduğu için) ön lastikleri çıkardığımda içten 2 lastiği yediğini gördüm, yolda giderken çekme felan olmuyordu.

soruma gelecek olursam; servise sorduğumda rot için 50 tl balans için 150 tl fiyat verdiler. dışarda rot balans en fazla 50 tl ye yapılıyor. arkadaşımda golf var dışarda yaptırdı ama araba çekme yaptı servisde düzeltildi. bende aynı yanlışa düşmemek için servise gitmek istiyorum ama aradaki 100 tl fark fazla geliyor ne gerek var diye düşünüyorum. rot ayarı yaptıran oldumu dışarda ya da servisde lastik açıları varmı leonun boşuna yaptırmayım. bu arada ön arka yapmama rağmen halen ne çekme nede titreme var aracımda :) aracımda 17 jant var 215 45 olması gerek. yorumlarınızı bekliyorum
 
Arkadaşınızın gittigi rot-balansçı bozuk biriymiş. Dışarda aynı işi daha ucuza mal edebilirsiniz. Zaten ustalık gerektiren bir konu da degil. Makine ne yapılması gerektigini söylüyor zaten..
 
benimde ön lastikler için servis yıpranma var dedi. 45 bin km de . bende ön arka değiştireyim mi dedim. ama sonra biraz daha kullanıp sadece önlere 2 lastik mi alayım.. ? kararsız kaldım
 
Benim görüşüm arkadaşın iyi bir ustaya yaptırmamış yoksa bu şekilde yapan ve şikayet etmeyen birçok kişi var
 
sanayide iyi ustalar bulabilirsin. rot 50-80 arası balans da 40-60 arası olur.
 
benim sorum için cevaplayacak biri var mı acaba?
 
ilgileriniz için tşk ederim, servis harici dışarıda bir yerde yaptırmak daha mantıklı geliyor elbette maliyet için. arkadaşın dediği 2 yere gitmiş yaptırmış servise gittiğinde bilgisayar yanlış çıkarmış sonuçda servisi yaptığı rot ayarı tutmuş şimdi sıkıntısı yok, benim sıkıntım dışardaki rot balans yapan yer iyide olsa servis verileri ve lastik açıları farklımı oluyor acaba. servise boşuna fazla para vermemek için dışarda iyi bir ustaya göstereceğim şu anda sıkıntım yok çekme sarsılma gibi ama takas yaptığım lastikler aynı içten yeme korkusu var sadece.

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

ön arka yap yeni sezonda 4 lastik al derim..2 lastik alman pek bişey ifade etmez bence ön taraf tutsa arkayı savurursun

:eek:key:
 
Geri
Üst Alt