Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Rolanti problemi

msalih

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Eki 2012
Mesajlar
31
Arabada benzinde çalıştırdığımda 1000 devri biraz geçer halde çalışıyor. aradan 1 dk felan geçince araba kendi kendine devrini yükseltiyor 2200 devir civarına geliyor ve devamlı gaz veriyormuş gibi orada kalıyor. arabayı tüpe aldığımda sorun düzeliyor devir tekrar 900 e düşüyor ve orada kalıyor. daha öncesindede yolda giderken bunu yapıyordu ama kısa süreliğine sonra eski şekline geliyordu.
gaz kelebeğine haftasonu baktırmıştım temizdi.
Sanayiye gidip göstermedim işlemleri yapan ustam burada değil şu anda daha sonra gelecek.
Problemin sebebi ne olabilir acaba anlayamadım. Motoru geri toplarken müşürlerden birini takmayı mı unuttuk acaba diye düşünüyorum açıkta hiçbir kablo göremedim.

Çözüm: Bugün araca benzinde bindim sürekli sorun kendiliğinden düzeldi bakalım ileride aynı sorunu çıkartmaz inşallah
 
ALINTIDIR...

Golf2 motoru kullanan aracımızın Bakımlarını ( Yağ,yağ filt.,buji) zamanında yaptırttıgımız sürece Gazlı araba olarak nitelendirirsek ve normal sürüslerde en az en kötü ihtimallerde 350 - 400 bin km rektefiye istemeden binecegimizi öğrendik ( Bizim aracımız 190 bin de ) ve bu aracta ogrendıgımız en onemlı konu ıse Sibop diğer adı ile Subap ayarı.. araştırmalarımıza göre otomatik bir motora sahibiz yani sibop ayarlarını kendi yapan kendine bakım yapan bir motor.. evet yanlış duymadınız.. bu bilgiyi Ankarada Volvo firmasının kendi bünyesindeki bir servis den öğrendik isim vermek istemıyoruz burada :) sibop ayarlatmak ıcın hıc bır yere basvurmanıza gerek yok.. Bu grup daki araçlar için aracı ayda sadece 1-2 gün hiç kullanmadan park halinde bırakırsanız araç motordaki yağı tamamen süzerek ihitiyacı olan sibop ayarını kendi ayarlıyor ve siboplar sıkıyor.. ( Denendi ) denememiz sonucunda bunu gördük aracı iki gün hiç kullanmadan beklettik ve volvo servisinin tavsiyesi üzerine aracı çalıştırıp sadece bir kere gaz verip 10 dakika hareket etmeden bekledik.. araç bu sırada kendi kendine gaz verdi titredi duzeldi vs derken.. bu işlem sonucunda motorun calısma sesı tıtremesı vs gıbı seylerde gozle gorurulur kulakla duyulur sonuclar elde ettık.

1.8 GLX için...
 
Geri
Üst Alt