Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Rolanti de sarsıntılı çalışma? (çözüldü)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

WEST_38

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Şub 2016
Mesajlar
15
Yaş
42
slm arkadaşlar .2006 model seat leon 1.6.102 hp 8w arcım son 20 gündür rolantide aşırı sarsıntı yapmaya başladı motor arıza lambası sönmüyo bu sorunu benzindede tüp tede yaşıyorum bu sorunla karşılaşan veya bilgisi olan yardımcı olursa cok sevinirim saygılarımla .. aeolun .
 
Merhaba, büyük harfle konu açmak yasak. Lütfen forum kurallarını okuyunuz. Tekrarı halinde ceza alabilirisiniz.

Sorunuzun cevabına gelince akla gelen ilk şey enjektörler geliyor sonrasında da bujiler.
 
Arabanız sarsıntılı çalışıyorsa öncelikle bu şekilde kullanmamaya dikkat etmelisiniz.Arabanın sarsıntılı çalışmasının birkaç nedeni olabilir bunlar:Ateşleme sisteminden kaynaklanan yani bujiler,buji kablosu,rölanti motoru,avans sensörü(krank sönsörü).Yakıt sisteminden kaynaklanan yakıt pompası,enjektörler,hava girişi problemi bunların hepsi araçtaki sarsıntının sebebi olabilir.Motor sarsıntısı koplike bir arızada olabilir çünkü motorda tambir devirde üst ölü noktada gerekli oranda hava ve yakıt karışımının sıkıştığı anda çakan bujiler sayesinde güç üretir eğer motorda bir sarsıntı mevcutsa özelliklegünümüzde sıralı sistem gaz takılı araçlarda sıkca meydana gelen bir arızadır çünkü bir araçta komple yakıt sistemini değiştirmek gerçekten profesyonel ve mühendislik seviyesinde bir iştir arabanıza yenibir yakıt sistemi taktırmadan önce iyibir araştırma ve bu işin ehli ve yapacağı işin bilincinde bir ekibe başvurmanız gerekir.Aracınız kalkıştan önce veya gaza geçişte tekliyorsa muhtemelen bir hava yakıt karışımı problemi olabilir buda aracınızın performans kaybı ve çok yakıt yakmasına neden olabilir

Alıntıdır...

Bence Servise bi denışın ne olur ne olmaz..
 
aynı model aynı motora sahip başka bi aractada buna benzer bi sorun olmuş ama ondaki sorun istop etmeye kadar gidiyordu onun sorunu enjeksiyondan kaynaklanmış bendeki proplem istop etme yok sadece sarsıntı mevcut benzin +lpg de. cevaplarınız icin tşkr ederim
 
muhtemel ateşlemeyle alakalı olabilir ancak o mu bu mu diye düşünüp müdahale etmektense, herhangi bir servise gidip cihaza bağlatmak aracı. sonrasında ne var ne yok tüm sorunlar cihazda belli olucaktır. .
 
enjeksiyon değerlerine baktırın yeterli akış var mı...yakıtla alakalı bir durum gibi...lpg nin de belki buna zararı olabilir...aşırı yakıt aracı sallar rölantide
 
kirli sakal dediğin gibi bilgisayara bağlattım enjeksiyonun biri arızalı cıktı bundan dolayı rolantide sallama yapıyormuş.değiştirdik şuanda düzeldi ..
 
kirli sakal dediğin gibi bilgisayara bağlattım enjeksiyonun biri arızalı cıktı bundan dolayı rolantide sallama yapıyormuş.değiştirdik şuanda düzeldi ..
hadi buyuk gecmiş olsun usta...kaç paraymış bi enjeksiyon,işçilik kaça mal oldu,kaç para parca...benımde enjektörün b,r, işemeye gectiydi.yaptırcam vaktim yok.rölantide benımde sallanıyor :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt