Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

rodaj?

serdar acar

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Ocak 2011
Mesajlar
16
Yaş
48
arkadaşlar merhaba.aracım leon 1.6 tdi dsg.alalı henüz bir hafta oldu.aracımı teslim alırken servisteki yetkili yeni araçlarda artık rodaj yok dedi.ancak ben ilk bir kaç bin km'de aracı hangi devirde kullanmalıyım sizce? cvplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Aracınız dizel sabah çalıştırdıktan sonra özellikle soğuk havalarda aracınızın ısınmasını beklemeniz ve araçla yoldan geldikten sonra kontağı hemen kapamamanız gerektiğini elbet biliyorsunuzdur.. bunun dışında aracınızı çok sıkmadan fazla zorlamadan 5000km devirmeniz daha mantıklı olacaktır.....:eek:key: 5000km sonrası biraz devirli kullanmaya başlamanız bence daha mantıklı olucaktır....:eek:key:
 
Serhat bey,sabah hiç beklemeden kullanıyordum.ancak beklemeden stop etmemem gerektiğini bilmiyordum.bunu gün sonu mu yapmalıyım?
 
Gün sonu değil , Genel olarak aracınızı kullandıktan sonra her inişinizde beklemeniz aracınızın faydasınadır
 
Her araç çalıştığı zaman belirli süre ısınması beklenmeli kalkıştan sonra bile hararet göstergesi 90ı görmeden araç fazla zorlanmamalıdır soğuklarda sabahları beklemek ne kadar eziyet olsada aracın yağlamayı sağlıklı yapması ve ani ısınmayı engellemek için çok gerekli bence ve aracın ömrünü uzattığına inanıyorum... dizel araçlarda özellikle turbolu araçlardada bu çok önemlidir sabahları biraz bekleyin akşam aracınızı park ettikten sonrada 1 dakika kadar beklemeniz arabanız için iyi olucaktır...:eek:key:
 
ama ben aracımı işimde kullanıyorum.gün içinde bunu yapmam mümkün değil.takıldım şimdi buna,bu beklemenin faydası zararı çok mu?
 
ama ben aracımı işimde kullanıyorum.gün içinde bunu yapmam mümkün değil.takıldım şimdi buna,bu beklemenin faydası zararı çok mu?

Dizel araçlar zaten geç soğur gün içinde zaten yağ sıcaklığı ve motor hemen soğumaz ama sabahları bunu yapsanız gün içindede çalıştırınca bi 30sn bekleseniz aracı durdururkende aynı şekilde bu size çok fazla zaman kaybettirmez bunu yapmanın gözle görülür bi zararı yoktur ama yapmanız aracınızın yararına olacaktır...
 
Merhaba arkadaşlar. Ben de aynı araca sahibim. Aracın kullanma kılavuzunda motorun ısınması için beklenmemesi gerektiği, ısınana kadar düşük devirde yolculuk edilmesi gerektiği yazıyor. Motoru durdurma konusundaki bekleme tavsiyesine ben de katılıyorum. Ancak bunun sebebi yağlama, soğuma vs değil yoldan geldiğinizde turboda oluşan yüksek basıncın düşmesini sağlamaktır. Zira, içindeki yüksek basınçla kalan turbonun ömrü azalmaktadır. Yüksüz durumda yani rölantide çalışan turbo, şarj olmadığı için basıncı da düşmektedir. Herkese keyifli sürüşler diliyorum.
 
Rodaj konusunda ise yine kullanma kılavuzunda ilk 1500 km de maksimum hızın 2/3 ünün aşılmaması gerektiği yazıyor. Malesef servis veya aracı teslim edenler bu bilgileri ya bilmiyor ya da söylemeye zahmet etmiyor.
 
Geri
Üst Alt