Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

rodaj için öneri?

strider

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Şub 2013
Mesajlar
331
Yaş
37
merhaba arkadaşlar ben seat ailesine yeni katıldım,yaklaşık 1 hafta önce 1.4 tsi fr aldım ilk defa sıfır araç kullanıyorum aracın rodaj zamanı için önerileriniz var mı?
 
öncelikle arcın hayırlı olsun .bazıları yeni nesil arabalarda rodaja gerek olmadıgını söylerler .bazıları da gerek oldugunu,ben gerek oldugunu düşünenlerdenim,onun için ilk başlarda 1500,2500 devir arası kullan manı tavsiye ederim zaten aracın da bunu işaret eden vites artırma düşürme ikazıveren sinyal göreceksin .buna uymanı tavsiye ederim. ilk zamanlar arabaya fazla asılma 3000 km kadar böyle kullan ondan sonra akrobasi yapmaya başlarsın arkadaşım
 
Motorun açılması diye bir durum bu araçlarda yoktur, üretimde belirli aşınma ve eğilme testlerinden geçen motor parçaları birbirine uyumlu haldedir, bu yüzden arabayı zorlayıcı hareketler yapma fakat 2000 km civarı motor blok ve kısımlarının yağ ve sıcaklık ile uyumlu hale gelmesi için biraz dikkatli ol..

yakıt ortalaman biraz düştük ve sabit hale geldikten sonra artık motorun tam uyumlu hale gelmiş olucağını düşünüyorum ;)
 
Bu arada aracınız hayırlı olsun :) iyi günlerde binmenizi dilerim :)
 
dostum kendını tanıtan bır konuda acarsan ıyı olurdu bende senın gbı uc ay once sıfır fraldım ve 2bın kmye zorlamadım aracı ondan sonra basladım zorlamaya
 
teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için bi de şöyle bir sıkıntımız da var öğretmen olduğum için karsta kullanıyorum aracı malum soğuk havalarda rodaj süresinin farklı boyutları olabilir mi?
 
İlk çalıştırmadan sonra torbonun kendini yağlaması için 1 dk kadar beklemen turbonun ömrü için daha iyi olur ;)
 
Aracın hayırlı olsun arkadaşlar gerekeni söylemişler zaten 2000km normal kullan sonra yapıştırırsın zaten bol bol :D
 
Geri
Üst Alt