Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

replika kullananlar buraya

digesta

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Mar 2013
Mesajlar
88
Yaş
42
arkadaşlar aracıma 17 inç replika jant taktım araç tdi dsg sanki biraz hantallaştı gibi geldi diğer kullanan arkadaşları merak ettim aynısı oluyor mu diye. Bazı arkadaşlarda 18 kullanan bile var acaba araca zararı olur mu mesela dsg şanzumana zararı varmı?
 
jantlarınız çok çok ağırsa ancak olur yoksa hisetmeyeceğiniz kadar ancak değişiklik olur ama haliyle 16 janta göre ilk kalkışlarınızda değişiklikler fark edeceksinizdir.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ziya
fazla hantallastirmamasi lazim ne marka replika kullandilar araca artik replikalarda oyle agir olmuyor cunku replika demek sadece bir modele uyuma saglamak icin yapilmamistir her araca uygunluk saglasin diye bilazik kullanilan yerin genis olmasindan dolayi adi replikadir
 
Daha kullanmıyorum fakat aklımda bir iki modeli var eğer dediğin gibi hantallaştıysa düşünmeyeyim
 
hantallaştı dediğim kalkışta hissettiriyor yok sa normalde hissetmiyorsun sıkıntı kalkışta.
 
ayrıca lastik ebadı da genişledi tabi 205 iken 225 oldu onunda etkisi olur diye düşünüyorum.
 
lastik ebatı da farkettirir, benim aracımın da jantları fabrika çıkış 17inç fakat kışlık lastiklerim 245 kalınlığında, orjinal lastikler 225 malumunuz, çok ufak ta olsa bir yavaşlama hissetmiştim açıkçası, ama yakıt açısından bir farklılık olmamıştı. Hatta kışlıklar nedense daha az yakıyordu :)
 
bende 18 replıka kullanıyorum bmw aracımda. Gram fark hıssetmedım hıc :)
 
Bende de dsg var ama jantlarımı replika yerine orjinal fr jantları tercih ettim..Dsg şanzuman için 18 yorar..17 doğru tercih...Kalkışta ufak titremeli kalkması normal..Hem 205 den 225 e geçiyorsunuz hemde replika olması nedeniyle ufak ta olsa kg farkı neden olacaktır..Ancak bu titreme fazla ise aracın kavramasında problem olabilir sorusu akla gelebilir..Jant takılmadan önce problem yok idi ise tamamen jant değişikliğinden kaynaklanan titreme..Alışırsın zamanla..
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ziya
Geri
Üst Alt