Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Renk Değişimi ve Ruhsata İşletme ( bilgilendirme)

mrtcntkn

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ocak 2011
Mesajlar
1,654
Yaş
33
bir çok arkadaşın da merak ettiği bir konu olduğunu düşünerek bu yazıyı yazma gereği duydum..
aranızda bileniniz vardır 1.5 ay önce aracım tavan kaplamadan dolayı bağlandı ve trafikten men yemiştim..

Şimdi böyle bir şey bizim başımıza geldiğinde izleyeceğimiz adımlar nelerdir ?

Öncelikle araç bağlandığı zaman o yeddiemin hangi bölgeye bağlı ise oradaki trafik şubeden arabanın menini geçici olarak (7 gün) kaldırıyoruz.
daha sonra aracın kaplandığı yere giderek "BOYA" olarak fatura kestiriyoruz..en az 100TLlik..sakın kaplama olarak kestirmeyin yoksa işlemezler..
faturamızı aldıktan sonra EK-1 belgemizi alıyoruz..bu belge normalde şoförler cemiyetinde var ama istasyon yakınlarındaki dükkanlarda 20 liraya 2 dk da dolduruyorlar..EK-1 belgemizi de aldıktan sonra muayene istasyonuna randevusuz gidiyoruz ve renk tespiti yapılacağını söylüyoruz..Renk tespitimiz yapıldıktan sonra EK-1 belgemize tespit yapılmıştır damgası vuruluyor..daha sonra e-randevu ile herhangi bir ilçe emniyet müdürlüğünden randevu alıyoruz..burada randevu şart..Trafik tescile nüfus cüzdanı fotokopisi,EK-1 belgesi,boya faturasını,ruhsat yapraklarını ve zorunlu trafik sigortamızı veriyoruz..araç kimin üzerineyse o nüfus cüzdanı fotokopisini vermesi lazım ve araç sahibinin gitmesi lazım..daha sonra ruhsat yapraklarına toplam 135.50TL vererek rengimizi ruhsatımıza işletiyoruz :)

okuyan herkese teşekkür ederim..umarım faydalı olmuştur :)
 
teşekkürler murat.sende ne bahtsız bedeviymişsin be kardeşim :)
 
Emeğine sağlık. Muayene de ne kadar para veriliyor? Normal muayene gibi işlem mi görüyor? Bir de kaplama hariç total miktar nedir?
 
ben olsam hemen söktürürüm.hatta kaplatma niyetim vardı iyi ki de kaplatmamışım
 
teşekkürler murat.sende ne bahtsız bedeviymişsin be kardeşim :)

bende şans olsa Erkan abi .... gerisi öyle işte :D

Emeğine sağlık. Muayene de ne kadar para veriliyor? Normal muayene gibi işlem mi görüyor? Bir de kaplama hariç total miktar nedir?

Muayenede para vermiyorsunuz..sadece renk tespiti yapılıyor genel muayeneye girmiyor..kaplama hariç total 135.50tl ruhsat 20tl EK-1 :) isterseniz EK-1 boş haliyle 45 Krş

ben olsam hemen söktürürüm.hatta kaplatma niyetim vardı iyi ki de kaplatmamışım

Hemen söktürsen bile adam cezayı yazıp arabayı bağlamış bile :) neden kaplamam boşa gitsin..işletirim siyah-beyaz abu subuk şerit çektirir polislerle eğlenirim :D
 
Bilgi için teşekkürler bende çok istiyorum ama sırf bu ruhsata işleme sorunu yüzünden yapamıyorum
 
Bende lpg taktırdıktan sonra tavanı kaplatıp ruhsata işletmeyi düşünüyorum. Bilgi için teşekkürler ayrıca geçmiş olsun.
 
Geri
Üst Alt