Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Renault Monza'da KERS Düşünüyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
26082009200019-alonso_valencia_1.jpg


Renault Spa'da düşük downforce kullanacak

Renault F1 Takımı daha önce vazgeçtiği KERS'e 13 Eylül'de Monza'da yapılacak İtalya GP'sinde tekrar dönmeyi planlıyor.

Bu konuda Renault F1 resmi web sitesinde bir açıklaması yayınlanan takımın Teknik Direktörü Bob Bell, önce Spa-Francorchamps'da sisteme dönmeyi düşündüklerini, ancak önümüzdeki iki yarış için R29'da düşük downforce ayarı yapacakları için KERS düşüncesini Monza'ya ertelediklerini belirtti. Monza'nın uzun düzlükleri ve hızlı virajları ile, Variante del Rettifilio ve Roggia chicane'ları gibi sert frenaj gerektiren noktalarının KERS için çok uygun olduğunu kaydeden Bell, "R29'a sürekli olarak yeni komponentler ekleyerek geliştiriyoruz ve önümüzdeki birkaç yarışta otomobilimizde düşük downforce kullanacağız.

26082009195145-bob_bell.jpg


"KERS konusunda ise düşüncelerimiz değişti. Spa'da kesin olarak kullanmayacağız, ancak Monza'da durum farklı. Monza'nın yapısı itibariyle KERS büyük bir avantaj sağlayabilir. Bu arada, Fernando Alonso'nun serbest antrenman turlarındaki güçlü temposuna karşın yarışta aynı performansı ortaya koyamadık ve Valencia'da altıncılıkla yetinmek zorunda kaldık. Tekrar puan kazanmak güzel tabii, ancak genelde beklentilerimizin uzağında kaldık. Şimdi hedefimiz kalan yarışlarda maksimum puanları kazanmak, mümkünse podyuma çıkmak ve R29 üzerindeki geliştirme çalışmalarımıza ara vermeden, aldığımız dersleri 2010 otomobilimiz R30'a transfer etmek olacaktır" dedi.

PadokF1
 
yiğit mekan hazır hadi gozun aydın:D
 
abi ben 2 senedir doğru dürüst F1'le ilgilenmiyorum bile..
 
Geri
Üst Alt