Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ralli Dünyasından Haberler..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Barum Rallisi'ni Jan Kopecky Kazandı

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda sezonun 7. yarışı olan 39. Barum Rallisi’ni Skoda Fabia S2000 ile yarışan Çek ekip Jan Kopecky ve Petr Stary kazandı.
Skoda Motorsport Takımı pilotu ralliyi 1 dakika 4 saniye farkla kazandı.

İkinci sırada ise Peugeot 207 S2000 ile yarışan İngiliz pilot Kris Meeke vardı. Ralliyi 3. sırada bir başka Skoda S2000 pilotu Juho Hanninen tamamladı.

Pazar gününün son özel etabı geçen yılın birincisi Freddy Loix’nın zafer umudunu bitiren etap oldu. Loix’nın son özel etapta önce otomobilinin lastiği patladı ve ardından mekanik arızayla yarış dışı kaldı.

Barum Rallisi sonrasında Avrupa Ralli Şampiyonası’nın yeni lideri bu yarışta Avrupa Ralli Şampiyonası Klasmanını ilk sırada tamamlayan ve 16 puan alan Michal Solowow oldu.

Zlin şehrindeki seyirci özel etabından sonra Abarth pilotu Basso ve diğer İtalyan pilot Corrado Fontana için koşullar iyi görünüyordu, ama iki ekip de sonraki özel etaplarda şanssızlık yaşadılar ve Fontana 3. özel etapta yarış dışı kalırken Basso 5 özel etap daha yarışmaya devam etti ve sonra kaza yaparak yarış dışı kaldı.
İlk gün sonunda 3 bonus puanını Peugeot 207 S2000 ile yarışan Michal Solowow aldı.

2. gün Superrally ile yarışa dönüş yapan Giandomenico Basso günün 3 bonus puanını alırken Michal Solowow 2 bonus puanı aldı ve yarışın zaferini kutladı.

GENEL KLASMAN
1. Kopecky & Stary - Skoda Fabia S2000)……………...2:24:21.1
2. Meeke & Nagle - Peugeot 207 S2000………………..+ 01:04.0
3. Hanninen & Markkula - Skoda Fabia S2000…………+ 02:00.8
4. Kresta & Gross - Peugeot 207 S2000………………...+ 02:10.8
5. Prokop & Tomanek - Peugeot 207 S2000……………+ 02:39.6
6. Valousek & Hruza - Skoda Fabia S2000……………..+ 04:50.4
7. Toth & Tagai - Peugeot 207 S2000…………………….+ 05:19.7
8. Pech & Uhel - Mitsubishi Lancer Evo IX………………+ 05:23.2
9. Solowow & Baran - Peugeot 207 S2000.……………..+ 05:53.2
10.Rossetti & Chiarcossi - Fiat Punto S2000…………….+ 07:03.7 ..

Rallispor


-----------------------------------------


Bursa Rallisi Başlıyor

Bossek tarafından bu yıl 34. kez düzenlenecek olan Yeşil Bursa Rallisi As Merkez’den verilecek startla başlayacak. Cumartesi günü Baia Hotel’de yapılacak idari kontrolün ardından Nilkar Otomotiv’de yapılacak teknik kontrolden geçecek otomobilleriyle ekipler saat 20:30’da As Merkez’ de verilecek startla ralliye başlayacaklar.

Gecen yıl olduğu gibi bu yıl da Nilüfer Karting Pisti’nde seyirci özel etabı yapılacak. Saat 21:11’de başlayacak Lubco seyirci özel etabı aynı zamanda TRT 2’ den naklen yayınlanacak.

34. Yeşil Bursa Rallisi Pazar günü saat 08:00’de As Merkez’den verilecek startla başlayacak. Ekipler sırasıyla Fethiye, Baia, Dışkaya ve Fevziye özel etaplarını geçerek As Merkez’deki servis alanına gelecekler.
Aynı özel etapları bir kez daha geçecek olan ekipler saat 16:14’den itibaren finişe gelmeye başlayacaklar.

Rallispor
 
Loeb: "Avustralya'da Kazanmaya Mecburum"

2009 Dünya Ralli Şampiyonası mücadelesi Avustralya Rallisi’nin tamamen yeni parkuru ile devam edecek. Citroen Takımı pilotu Sebastien Loeb 6. Dünya şampiyonluğunu kazanma şansını sürdürebilmek için bu rallide kazanmaya mecbur olduğunu söyledi.

Sezona ilk beş ralliyi kazanarak üstün bir şekilde başlayan Fransız pilot sonraki 4 rallide üstünlük Ford Takımı pilotlarına geçince pilotlar şampiyonası sıralamasında lider Mikko Hirvonen’in 3 puan arkasına düştü.

Bu hafta sonunun Kingscliff merkezli tamamen yeni parkurlu mücadelesinde Loeb ve co-pilotu Daniel Elena zafer istediklerini söyledi.

Sebastien Loeb: “Hedefimiz kazanmak ya da en azından Mikko’nun önünde finiş yapmak. Şu anki durumda şampiyonluk benim elimden gitme yolunda. Eğer kalan üç ralliyi kazanırsam Dünya şampiyonu olurum. Eğer Mikko beni bir kez bile geçerse durum biraz daha karmaşık olur.

Mikko özellikle toprakta güçlü ve özel etaplar herkes için yeni olunca bu hafta sonu inanılmaz yakın bir mücadeleye sahne olacak gibi görünüyor. Keşif hayati olacak, sadece yol notlarımızın doğruluğu anlamında değil ayrıca start için en iyi talimatları takımdan almamızı sağlayacak bilgi kalitesi anlamında da bu böyle olacak.

Tatille geçen dört haftadan sonra kendimi dinlenmiş hissediyorum, ama dört haftayı her zamanki gibi ralli otomobili sürmeden geçirdikten sonra böyle yüksek bir tempoya girmek biraz daha zor olacaktır.” dedi.

rallispor

---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

Avustralya Rallisi’nin Shakedown’ında en iyi zamanı Citroen pilotu Dani Sordo yaptı.
Dört saat süreli Shakedown, Kingscliff’teki servis parkının 27 kilometre güneyinde bulunan Dunloe Parkı’ndaki 3.29 kilometrelik toprak yolda yapıldı. Hava kuru ve açıktı, ısı en fazla 23 dereceye çıktı.

Sordo C4 WRC’si ile dört geçiş yapan ve en iyi zamanını son geçişinde gerçekleştiren İspanyol pilot otomobilinin ayarlarından memnun olduğunu söyledi: “Yol hızlıydı, ama çok çok güzel gripiyle iyiydi, Cumartesi gününün özel etaplarının çoğu böyle. İlk geçişte yolda çok fazla toz vardı, ama yol temizlendikçe hızlandık. Cuma gününün çok virajlı özel etapları için otomobilin ayarlarını kontrol etmekle işe başladık, ama sonra daha hızlı yollar için başka bir süspansiyona geçtik. Ayrıca ayarları yapma pratiği de yaptık, böylece özel etap aralarında kendimiz bunu yapabileceğiz.”

Sordo bu hafta sonu kazanma şansı konusunda; özellikle özel etapların çoğunun kendisine 2008’de 2. olduğu Yeni Zelanda Rallisi’ni hatırlatması nedeniyle iyimser olduğunu söyledi: “Çok hoş bir ralli gibi görünüyor. İlk gün yumuşak zeminli ve çok virajlı, ama ondan sonra Yeni Zelanda gibi hızlı. Heyecanla bekliyorum.”

Sordo’nun takım arkadaşı Sebastien Loeb ise Sordo’nun 0.5 saniye arkasında 2. zamanı yaptı ve şunları söyledi:“Etap fena değildi, ama çok hızlıydı. Gerçek özel etapları pek temsil etmiyordu; özellikle ilk günküleri. Özel etapların yol yüzeyi çok değişken. Otomobilde her şeyin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol ettik ve birkaç farklı ayarı denedik, şimdi hissiyat daha iyi.”

Pilotlar Şampiyonası lideri Mikko Hirvonen Focus WRC’si ile 3. zamanı yaptı ve şöyle konuştu: “Özel etaplardaki bazı virajları isterseniz yaklaşık 10 metreden kesebilirsiniz. Zaman da bu virajları ne kadar kestiğinize bağlı… Otomobil gerçekten iyi, bugünden sonra daha hızlı özel etaplarda çok iyi olacağımızı biliyorum. Çok büyük değişiklik yapmadık, sadece birkaç farklı şeyi kontrol ettik, ama sonuçta buraya geldiğimizdeki ayarlara döndük.”

rallispor
 
Solberg toz probleminden yakındı

Stobart Ford sürücüsü Henning Solberg, Avustralya Rallisi organizatörlerine çağrıda bulunarak, Dünya Ralli Şampiyonası'nın bu haftaki raundunda yarışan araçlar arasındaki mesafenin uzun tutulmasını istedi.

Araçlar arasındaki 2 dakikalık mesafenin toz ve pisliği yok etmek için yeterli olmadığını ileri süren Solberg, bu durumun yarış güvenliğini de tehlikeye soktuğunu kaydetti. Son tahminlere göre sıcak ve yağışsız geçecek hava durumu da New South Wales etaplarını toz ve kir açısından olumsuz etkileyecek gibi.

"Araçlar arasında 3 dakikalık mesafe farkı bulunmalı" diyen Solberg, "Eğer kuvvetli rüzgar yoksa ve kirli bir bölgeye girdiysek, tehlike başladı demektir. Sardunya'da neler olduğunu hatırlayalım. Umarım organizatörler bu durumu dikkate alır ve gerekeni yapar. Aksi takdirde tozlu bölgede bir aracı takibe başladığımızda göz gözü görmeyecek."

rallispor
 
ralli farklı bir tutku
 
İlk Gün..

Yeni güzergahıyla Avustralya Rallisi Murwillumbah’ın tam kalbine kurulan 2.55 kilometrelik süper özel etapla başladı.
Keskin spot ışıkları altında pilotlar sokak pistini 1. özel etap olarak 2 tur geçtiler ve daha sonra da 2. özel etap olarak geçişleri tekrarladılar.

Citroen Junior Takımı pilotu Sebastien Ogier 1. süper özel etabı 1 dakika 49 saniyede ilk sırada tamamladı.Daha sonra 2. özel etabı da 1 dakika 46.1 saniyede ilk sırada tamamladı ve Cuma gününe genel klasmanda 2. sıradaki Henning Solberg’in 3.5 saniye önünde ralli lideri olarak girdi.
Ogier bu konuda şunları söyledi: “Kaygan, ama eğlenceliydi ve ben bu yarışla ilgili kendime güveniyorum. Herkes için yeni bir ralli o nedenle burada iyi bir sonuç umuyorum.”

3.ÖZEL ETABI LATVALA KAZANDI
Geçen birkaç günün kuru ve güneşli havasının aksine rallinin ilk günü hava kapalıydı ve ekipler günün ilk özel etabını geçerken yağmur çiseliyordu.
Şampiyona lideri Mikko Hirvonen etabı ilk sırada geçti ve sert zeminli toprağın üzerindeki çakıl tabakasının etabı beklendiği gibi değişken hale getirdiğini söyledi: “Gevşek üst tabaka yolu çok kaygan yapıyor, sürekli kayıyoruz. Yol temizleniyor, sanırım, ama elimden geleni yapacağım.” Hirvonen etabı 4. sırada tamamladı.
Etabı 2. sırada Hirvonen’in şampiyonadaki en yakın rakibi Citroen pilotu Sebastien Loeb geçti: “İyi bir start. Sanırım Mikko biraz yolu temizliyor çünkü çevreye çok fazla çakıl yayılmıştı. Bu benim için daha iyi…”Fransız pilot etapta 2. zamanı yaptı ve genel klasmanda 2. sıraya yükseldi.
Günün start sıralamasında 4. sırada olan Jari-Matti Latvala etabı 2. zamanı yapan Sebatien Loeb’ün 0.7 saniye önünde 1. olarak tamamladı.Latvala etap finişinde şunları söyledi:“Benim burada işim Sordo’yu arkada tutmak ve Loeb’e biraz baskı yapmak. Etap iyiydi, ama makul olmamız gerek. Yol biraz temizleniyor. Yine de kaygandı, ama fren noktaları temizleniyor.
Etabı 7. sırada geçen ralli lideri Sebastien Ogier etabı 3. sırada tamamladı ve 3.6 saniye farkla liderliğini sürdürdü ve finişte: “Yolda iyi bir pozisyondayız ve kötü bir etap değildi. Çok fazla güvenli değilim, ama iyi bir start oldu.”Dedi.

4.ÖZEL ETAPTA EN İYİ ZAMANI HIRVONEN YAPTI
22.41 kilometrelik rallinin en uzun özel etabı olan 4. özel etapta en iyi zamanı yapan Hirvonen genel klasmanda 6. sıradan 3. sıraya çıktı. Yolu ilk geçen pilot olarak dezavantajlı pozisyonuna rağmen Finli pilot etabı 2. sırada tamamlayan takım arkadaşı Jaria-Matti Latvala’nın 4.3 saniye önündeydi ve finişte şunları söyledi: ”Çok iyiydi, ama yol yüzeyinin bu kadar gevşek olmasına şaşırdım. Düz bölümlerde bile tekerlekler kayıyordu. Sebastien için de aynı şey olmalı. Biraz daha iyi zaman yapmak için çok uğraştım.”
Loeb finiş kontrolüne 4. sırada ve Hirvonen’in 8 saniye gerisindeki zamanıyla ulaştı: “Yükleniyorum, ama belki otomobilin ayarları doğru değil, bilmiyorum. Kötü bir etap yapmadım, iyi hissettim, ama otomobilde tam güvenli hissetmiyorum, fark bu.”
Latvala etabı Hirvonen’in 4.3 saniye gerisinde 2. sırada tamamladı ama genel klasmanda Ogier’in yerine ralli liderliğine çıktı ve finişte: “İyiydi, ama etabın başında otomobili bir şeye vurduk ve bu direksiyonu biraz sola eğdi, ama bunun için fazla endişelenmiyorum…”
Citroen pilotu Dani Sordo 3. zamanı yaptı, ama Hirvonen’in zamanını açıklamakta güçlük çekiyordu: “Otomobilim mükemmel gidiyor, ama Hirvonen’in zamanı çok hızlı… Anlamıyorum.”
Ogier etabı 5. sırada tamamladı. Fransız pilot hafif yağmura rağmen öndeki otomobillerin kaldırdığı tozun özellikle günün sonraki özel etap geçişlerinde görüş problemine neden olabileceğini söyledi:“Havada çok fazla toz vardı, özellikle başta. Böyle iki dakika aralarla start almaya devam edersek, sanırım öğleden sonra ormanlık alanlarda durum daha da beter olur.”

5.ÖZEL ETABIN EN İYİ ZAMANI SORDO’DAN GELDİ
Mikko Hirvonen’in 4. özel etaptaki hızına şaşırmış olan Citroen pilotu Dani Sordo 5. özel etap Kyogle’da en iyi zamanı yaptı. Sordo, 7.32 kilometrelik özel etabı 2. zamanı yapan Citroen Junior pilotu Sebasiten Ogier’in 0.5 saniye önünde tamamladı.
5. özel etap geçilirken hafif yağmur yağmaya devam ediyordu. Daha önceki geçişteki zamanından neredeyse 10 saniye daha hızlı olan etap birincisi Sordo şunları söyledi: “Tekrar geçiş çok daha iyiydi, yol daha temizdi ve daha fazla girip vardı.”
Sordo:”Önceki geçiş sanırım sabahın çok fazla erken bir saatiydi…” diye de şaka yaptı.
Bu etapta 2. sırada finişe gelen Sebastien Ogier etap sonunda genel klasmanda da 2. sıradaki yerini korudu ve: “Şu anda her şey mükemmel. Otomobil ve ayarlar iyi. Böyle devam etmek zorundayız.”Dedi.
Etabı 3. sırada tamamlayan lider Latvala’nın arkasında 4. sırada finişe gelen Sebastien Loeb genel klasmanda Mikko Hirvonen’in yerine 3. sıraya yükselirken Hirvonen 4. sıraya geriledi..

6.ÖZEL ETAP İPTAL EDİLDİ
Avustralya Rallisi’nin 6. özel etabı olan Ctek 1 iptal edildi.Özel etap çevreci protestocuların yola kaya atmaları nedeniyle iptaledildi..

7.VE 8.ÖZEL ETABIN BİRİNCİSİ LATVALA
7. ve 8. özel etaplarda en iyi zamanı Latvala yaparken her iki özel etap da 2. sırada finişe gelen Ogier genel klasmanda 2. sırada kalmayı sürdürürken Latvala da 3 saniye farkla ralli liderliğini sürdürdü.
8. özel etabı Sordo 3. sırada tamamlarken Loeb 4. ve Hirvonen 5. sırada onu izledi.

9.ÖZEL ETABIN EN İYİ ZAMANI OGIER’İN OLDU
9. özel etapta en iyi zaman etabı 2. sırada tamamlayan Jari-Matti Latvala’nın 1.9 saniye önünde finişe gelen Sebastien Ogier’nin oldu. Bu etabın ardından Latvala 1.1 saniye farkla liderliğini sürdürdü.
Etabı 3. sırada bitiren Dani Sordo’yu sırasıyla Henning Solberg,Sebastien Loeb ve Mikko Hirvonen izliyordu.
Bu özel etabın ardından Sordo genel klasmanda Loeb’ün yerine 3. sıraya çıkarken Loeb 4. sıraya geriledi.

10.ÖZEL ETABIN LİDERİ LATVALA
10. özel etapta en iyi zamanı Jari-Matti Latvala yaptı ve liderlik farkını 3.8 saniyeye çıkardı.
Etabı 2. sırada tamamlayan Hirvonen 6. sırada finişe gelen ve etaptan önce genel klasmanda 3. sırada bulunan Loeb yerine 3. sıraya çıkarken Loeb 4. sıraya geriledi.

11. ÖZEL ETAP DA İPTAL EDİLDİ
6. özel etap Ctek 1’in yoluna çevreci protestocuların büyük kayalar atması sonucunda iptal edilmesinin ardından 11. özel etap olarak geçilecek olan Ctek 2’de aynı sebepten iptal edildi.

12.ÖZEL ETAPTA EN İYİ ZAMANI LATVALA YAPTI
12. özel etabı Jari-Matti Latvala etabı 2. sırada bitiren takım arkadaşı Mikko Hirvonen’in 0.3 saniye önünde tamamladı.
Bu etapta Dani Sordo 3. zamanı yaparken onu Sebastien Ogier ve Sebastien Loeb izledi.
Bu özel etaptan sonra Latvala liderlik farkını 5.8 saniyeye çıkardı.

13.ÖZEL ETABI DA LATVALA KAZANDI
13. özel etapta da en iyi zamanı yapan Jari-Matti Latvala ard arda 3. özel etap birinciliğini kazanıyordu. Latvala’yı takım arkadaşı Mikko Hirvonen 2. sırada izlerken Sebastien Ogier 3. oldu.
4. sırada etap finişine gelen Henning Solberg’i 5. sırada Sebastien Loeb izledi.
Bu özel etabın ardından Latvala 7.4 saniye farkla liderliğini sürdürürken Hirvonen genel klasmanda Sordo’nun yerine 3. sıraya yükseldi..
Bu özel etapta da yolu ilk geçen pilot olan Mikko Hirvonen 2. zamanı yaptı ve finişte şunları söyledi:“Genel olarak iyiydi, ama son iki tekrar özel etap sabahkinden daha iyi değildi, halen çok sayıda çakıl vardı. Şimdi 2 süper özel etabı yapmak zorundayız. Umarım dünkünden daha iyisini yaparım. Şimdi ilk gün neredeyse arkamızda kaldı ve ben gidişattan çok memnunum.”
Sebastien Loeb bugün Hirvonen’in arkasına düştüğü için hayal kırıklığı yaşıyordu. Ve bu akşamki 2 süper özel etap için düşündüğü eski lastikler stratejisinin de boşa çıkabileceğini hissediyordu: “Bugün onun hızına yetişemedim, elimden gelenin en iyisini yapmama ve olabildiğince hızlı gitmeme rağmen olmadı. Bugün hiç grip yoktu, özellikle öğleden sonra,çünkü otomobilin arkasında bize süper özel etaplarda avantaj verebileceğini düşündüğümüz eski lastikleri kullandık,ama bu bize toprakta zaman kaybettirdi. Mücadele etmeye çalıştım, ama imkansızdı.”
Loeb’ün takım arkadaşı Sordo bu özel etapta taktik yapan pilot oldu. İspanyol pilot Hirvonen’in arkasına düşmek için finiş çizgisinden önce kasten yavaşladığını ve Finli pilotun 3. sıraya çıkmasını sağladığını söyledi: “Yarın yolları Mikko’nun arkasından gitmek için etabın sonunda zaman kaybettim.Yarın uzun bir gün ve etaplarda çok çakıl olacak. Bunun doğru bir seçim olup olmadığını yarın göreceğiz.”
Ralli lideri Jari-Matti Latvala ard arda 3. etap birinciliğini yapmak için tam gaz gittiğini ve Ford Takımı için mükemmel bir destekçi pilot rolü oynadığını söyledi : “Tamam, halen 2 süper özel etap var ama ben bugünden çok memnunum. Sürüşümden keyif aldım ve ritmimi sürdürmem önemliydi, o nedenle taktik yapmak istemedim. Yarın yolu ilk geçen pilot olacağım ve bu da Mikko’ya yardım edecek.”
Ogier de bu etapta Latvala’nın stratejisini izledi, etabı tam hızla tamamladı ve finişte: “Bugünden çok memnunum. Son özel etaplar otomobilin arkasındaki eski lastikler nedeniyle zordu, ama bu bize daha sonra avantaj verecek. Belki süper özel etapta biraz zaman geri alabilir. Bakalım…”Dedi.

14. ÖZEL ETABIN İLK SIRASI OGIER’İN
Sebastien Ogier 14. özel etabı ilk sırada tamamlarken onun 0.6 saniye arkasında ve 2.sırada Sebastien Loeb vardı.
Bu etapta 3. sırada finişe ulaşan pilot Henning Solberg olurken sırasıyla Dani Sordo,Jari-Matti Latvala ve Mikko Hirvonen onu izledi.

15. ÖZEL ETABIN GALİBİ DE OGIER
Ogier 15. ve günün son özel etabında da ilk sırayı alırken Loeb 2. sırada ve yine 0.6 saniye farkla onu izliyordu.
Son özel etapta da 3. sırada finişe ulaşan pilot Henning Solberg olurken sırasıyla Dani Sordo,Jari-Matti Latvala ve Mikko Hirvonen onu izliyordu.

Günün son özel etabın ardından genel klasmanın ilk iki sırasındaki pilotlar değişmezken Loeb 3. sıraya çıkıyor ve Hirvonen 5. sıraya geriliyordu.
Böylece Avustralya Rallisi’nin ilk gününü Latvala genel klasmanda lider olarak tamamlarken 2. sırada Ogier ve 3. sırada Loeb vardı.
Sordo günü genel klasmanda 4. sırada bitirirken Hirvonen 5. sıradaydı.

Sonuçlar

rallispor
 
Avustralya polisi, yeni protestolara karşı uyardı

Avustralya Rallisi'nin bugünkü açılış ayağında gerçekleşen karışıklığa sebep olan suçluların peşine düşen New South Wales polisi, protestoların sürebileceğine yönelik uyarı yayınladı.

Bugünkü yarışın 6 ve 11. ayakları, muhalif göstericilerin piste taş atması sonucu durdurulmuş, sonra da etap iptal edilmişti. Mikko Hirvonen SS6'da birinci gözükürken, etap yarış hakemleri tarafından durduruldu. Bu testin tekrarın da, polisin araştırma yapması için iptal edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan müfettiş Michael Kenny, şunları kaydetti: "Protestocuların attığı iri taşlar hem yarışmacılar hem de görevliler açısından tehlike arz ediyordu. Yarışı devam ettirmek, çok ciddi yaralanmalara hatta ölümlere sebep olabilirdi. Hiçbir kanunsuz hareket karşılıksız kalmayacak, protestocukara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Polis, bu etkinliğe katılan herkesin güvenliğini sağlayabilmek adına en sert tedbirleri bile alacaktır."
 
Ya walla helal olsun ne diyim hepsini okuyamadım ama :) Teşekkürler
 
Avustralya’da 2. günün lideri Dani Sordo

Avustralya Rallisi’nde pilotlar Cumartesi günü toplamı 113.45 kilometre olan 10 özel etap geçecekler.
Cumartesi gününün ilk özel etabı ekipleri Cuma günü gitmiş oldukları Kyogle bölgesine döndürdü, ama gece yağan şiddetli yağmur daha önce kuru ve tozlu olan yolların zeminini çamura çevirmişti.

20.31 kilometrelik ilk özel etaptan sonra finiş kontrolüne varan ekipler otomobillerinin kasası çamur içinde aşırı kaygan koşullardan şikayet ediyordu. Özel etapta çok sayıdaki tahta köprüler heyecanlı sahnelere neden olmuştu.

Etapta en iyi zamanı otomobiliyle kısa bir süre yol dışına çıkan ve otomobilinin arka yan camı kırılan Mikko Hirvonen yaptı ve finişte şunları söyledi: “Bir virajda açıktan gittik ve bir posta kutusuna çarptık, çok kaygandı…” Finli pilotun zamanı onu genel klasmanda 5. sıradan iki Citroen fabrika pilotunun önünde 3. sıraya çıkardı.
Sebastien Loeb etabı 2. sırada tamamladı ve genel klasmanda 4. sıraya geriledi ve bu durumu şöyle açıkladı: “Mikko burada hızlıydı o nedenle yüklendim, iyi bir sürüş yaptım, büyük bir mücadele verdi, ama olmadı. Jari-Matti ve Dani de çok uzakta değiller. Bir problemimiz yok. Çok hızlı ve güzel bir özel etaptı!”
Dani Sordo etabı 3. sırada tamamladı, ama daha hızlıymış gibi hissettiğini söyledi: “Yol notlarını doğru görmek imkansızdı çünkü üzerindeki su yolu çok kaygan yapmıştı. Sona doğru Mikko’ya karşı zaman kaybettik gibi görünüyor, ama neden bilmiyorum.”
Özel etabı ilk sırada geçen ve 4.zamanı yapan ralli lideri Jari-Matti Latvala yolu ilk geçen olarak temizleme dezavantajını azalttığı için bu koşullardan memnundu: “Sanırım yağmurun şimdi bir yardımı olur, yolda biraz daha fazla grip hissediyorum.”
Sebastien Ogier etabı 5. sırada tamamladı, ama Latvala’ya karşı 11.8 saniye kaybetti ve: “Otomobil iyi, büyük bir sorun yok. Umarın sonraki özel etapta daha iyisini yaparız.” Dedi.

17.ÖZEL ETABI LOEB KAZANDI
Çok kaygan olan 17. özel etapta en iyi zamanı yapan Sebastien Loeb genel klasmanda 2. sıraya yükseldi. 2. zamanı yapan Dani Sordo genel klasmanda 5. sırada kalırken Mikko Hrivonen 3. zamanı yaptı ve genel klasmanda 3. sıradaki yerini korudu.
Sebastien Ogier etabı 4. sırada tamamladı ve genel klasmanda 4. sıraya geriledi. Ralli lideri Jari-Matti Latvala ise etabı 5. sırada tamamladı.

18.ÖZEL ETABI DA LOEB KAZANDI
Citroen pilotu Sebastien Loeb 18.özel etapta en iyi zamanı yaparken 1.6 saniye arkasında ve 2. sırada Mikko Hirvonen vardı. Hirvonen’i sırasıyla Dani Sordo ve Jari-Matti Latvala izliyordu.
Bu etabın ardından Latvala 2.2 saniye farkla liderliği sürdürdü.
Önündeki pilotlar yolda grip olmadığını söylerken,Loeb temiz ve çakılsız sürüş hattından yararlandığını söyledi.

19.ÖZEL ETAPTA EN İYİ ZAMAN HIRVONEN’İN
19. özel etapta Hirvonen 2. sıradaki Ogier’den 1 saniye iyi zamanıyla 1. olurken 3. zamanı yapan Latvala’yı 4. sırada Loeb ve 5. sırada Sordo izledi.
Bu etabın ardından günün öğlen servisine Jari Matti Latvala 3.5 saniye farkla lider olarak girdi.

20.ÖZEL ETAPTA EN İYİ ZAMAN LOEB’TEN GELDİ
30 dakikalık servisten sonra ekiplerin geçeceği ilk özel etap 8.20 kilometrelik Armor All’in tekrarıydı.
Etabın ilk geçilişinde olduğu gibi 2. geçilişsinde de en iyi zamanı Sebastien Loeb yaptı ve : “Mikko büyük atakta, çok büyük bir mücadele ve ben sürekli limitteyim. Zor… Her şeyi deniyorum…”Dedi
Etabı Mikko Hirvonen 2. sırada tamamlarken Dani Sordo 3. ve ralli lideri Latvala 4. sırada tamamladı.

21.ÖZEL ETABIN ZİRVESİNDE DE LOEB VARDI
21. özel etapta da en iyi zamanı Sebastien Loeb yaptı. Loeb’ün 2.1 saniye arkasında ve 2. sırada Mikko Hirvonen yer alırken Dani Sordo 3.sırada Jari-Matti Latvala 4.sırada ve Sebastien Ogier 5.sırada finişe geldi.
Loeb bu etabın ardından 5.3 saniye farkla ralli liderliğine çıkarken Latvala 2. sıraya geriledi.

22.ÖZEL ETAPTA DA EN İYİ ZAMAN LOEB’ÜN OLDU
Sebastien Loeb 22. özel etapta da en iyi zamanı yaparak bir önceki özel etapta elde ettiği liderlik farkını 11.1 saniyeye çıkardı. Etabı 2. sırada Dani Sordo tamamlarken Mikko Hirvonen 3. ve Jari-Matti Latvala 4. oldu.
Loeb’ün liderlik farkını korumayı ya da rallinin son ve en uzun gününde daha iyi bir yol pozisyonu için korumayacağı bir sonraki özel etapta belli olacaktı. Finiş kontrolünde Loeb bu konuda henüz karar vermediğini söyledi: “Şu anda iyi bir grip ve hissiyat var. Ama bu pozisyonda kalırsam yarın hiç şansım olmaz; problem bu.”
Ogier ise etap finişine 500 metre kala otomobiliyle kaza yaptı. Ogier etabı tamamladı,ama genel klasmanda Sordo’nun arkasında 5. sıraya geriledi.
Bu özel etaptaki sonucuyla genel klasmanda 2. sıraya yükselen Mikko Hirvonen daha önceki geçişte sorun yaşadığı bu özel etapta yine bir şanssızlık yaşadığını söyledi: “Aynı posta kutusuna yine çarptık, bu kez de benim tarafımdaki kapının camı kırıldı.”
2. zamanı yapan Loeb’ün takım arkadaşı Dani Sordo bu özel etap sonunda genel klasmanda 4. sıraya yükseldi.

23.ÖZEL ETABIN LİDERİ SORDO OLDU
23. özel etapta en iyi zamanı Dani Sordo yaptı. Onun 6.1 saniye arkasında ve 2. sırada Mikko Hirvonen yer alırken 3. zamanı yapan Matthew Wilson’ı 4. sırada Sebastien Ogier ve 5. sırada Henning Solberg izliyordu. Villagra etabı 6. sırada tamamlarken rallinin son gününde daha iyi bir yol pozisyonu için kasten yavaşlayan Sebastien Loeb 7. oldu.Bu etapta otomobilinin lastiği patlayan Latvala etabı 11. sırada tamamladı.
Böylece Avustralya Rallisi’nin yeni lideri 2 saniye farkla Mikko Hirvonen oldu. Dani Sordo genel klasmanda 2. sıraya yükselirken Sebastien Loeb 3. sıraya geriledi.
Bu etaba 11.1 saniye farkla lider olarak başlayan Loeb genel klasmanda Hirvonen’in 4.1 saniye gerisinde 3. sıraya düşmesine yetecek kadar yavaşladı ve bu durumu şöyle açıkladı: “Yapmak zorundaydım… Ama bu sistemden hiç hoşlanmıyorum, geçiş sıralaması Cumartesi ve Pazar günleri değişerek yapılsa biz de bunu yapmak zorunda kalmayız. Ama benim pozisyonumda yarın yol temizlemek zorunda kalacaktım, o nedenle başka seçeneğim yoktu.”

23. özel etaptan sonra ekipler süper özel etabı 2 kez daha geçmek üzere Murwillumbah’a gittiler.

ÖE 24 VE 25’İN GALİBİ SEBASTIEN OGIER OLDU
Avustralya Rallisi’nin 2. günü Tweed süper özel etabının iki kez geçilişiyle son buldu. Citroen Junior pilotu Sebastien Ogier iki etapta da ene iyi zamanı yaptı ve böylece seyirci özel etaplarının 6’sında da en iyi zamanı yapmış oldu.
Süper özel etabın ilk geçilişinde Sebastien Ogier en iyi zamanı yaparken Sebastien Loeb 0.2 saniye farkla 2. ve Jari-Matti Latvala 3. oldu.
Bu etapta 4. zamanı yapan Dani Sordo’yu 5. sırada Mikko Hirvoven izledi. Bu özel etabın ardından Hirvonen genel klasmanda lideri, Sordo 0.9 saniye farkla 2. ve Loeb 1.8 saniye farkla 3. sıradaydı.

Günün son özel etabı olan süper özel etabın 2. geçilişinde Ogier yine en iyi zamanı yaptı. Sebastien Loeb onun 0.3 saniye gerisinde 2. ve Dani Sondo 3. oldu.
Bu etapta 4.zamanı yapan Latvala’yı 5. sırada Hirvonen izledi.

Böylece Avustralya Rallisi’nin 2. gününü Dani Sordo genel klasman lideri olarak tamamlarken Loeb ve Hirvonen 0.1 saniye farkla 2. sırayı paylaşıyordu.
Güne lider olarak başlayan Latvala ise günü liderin 44.4 saniye arkasında 3. sırada tamamlıyordu.

Sonuçlar

rallispor

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:36 ----------



Citroen taktikleri Hirvonen'i zirveye taşıdı

Mikko Hirvonen, Sebastien Loeb'in Avustralya Rallisi'nde yol şartlarının düzelmesi için yavaşlamasının ardından liderliğe yükseldi.

Dani Sordo ise öğleden sonra yarış performansını ilerleterek ikinci sıraya yükseldi. Loeb ise, yol şartları yüzünden yavaşlaması sonucu üçüncü sıraya geriledi. Başlarında yarışı önce götüren ve ilk etapta liderlik mücadelesi veren Jari-Matti Latvala ise, lastiğinin patlaması sonucu geriye düşmeken kurtulamadı ve ancak dördüncü olabildi.

Bir diğer lastik patlaması mağduru Citroen pilotu Sebastien Ogier ise Ford pilotu Latvala'nın ardından beşinci sırada yer aldı. Ford pilotu Henning Solberg yine altıncı sırada yer alırken, takım arkadaşı Matthew Wilson hemen ardından gelerek yedinci oldu.

TürkiyeF1

---------- Post added at 15:38 ---------- Previous post was at 15:37 ----------



Loeb Avustralya'da yeniden zirvede

Sebastien Loeb, Avustralya Rallisi'nde zafer kazanarak aradan geçen uzun bir sürenin ardından Dünya Ralli Şampiyonası'nda yeniden podyumun ilk basamağına çıktı.

Sezona çok hızlı bir başlangıç yaparak ilk 5 yarışı kazanan Loeb, son 4 aydır geçirdiği kazalar ve kötü performansı sebebiyle yarış kazanamıyordu. "Uzun zamandır galibiyet yüzü göremiyordum" Loeb, "Bu çok çekişmeli yarışın sonunda benim yüzümün gülmesi son derece güzel oldu. Motivasyon depoladım" şeklinde konuştu.

Yarışta Ford pilotu Mikko Hirvonen, Loeb'in Citroen'den takım arkadaşı Dani Sordo'yu ardında bırakarak ikinci oldu. Hirvonen 1 puanla da olsa şampiyonada hâlâ lider durumda bulunuyor. Üçüncü olan Sordo'nun ardından dördüncü sırada bir diğer Citroen pilotu Sebastien Ogier geldi. 2 defa lastiği patlayan talihsiz Latvala ise yarışta ancak beşinci olabildi.

TürkiyeF1
 
Loeb, altıncı ünvanı için Sordo'ya güveniyor

Avustralya Rallisi'nde hayal kırıklığına uğrayan Sebastien Loeb, Dünya Ralli Şampiyonası'nda üst üste altıncı şampiyopnluğunu da ilan edebilmesi için Citroen'den takım arkadaşı Dani Sordo'ya güvendiğini söyledi.

Hakemlerin 1 dakikalık ceza verdiği Loeb neye uğradığını şaşırmş, şampiyonluk planları tehlikeye girmişti. İspanya'da son iki yıldır 1-2 pozisyonunu koruduğu takım arkadaşı Sordo'ya güvendiğini kaydeden Loeb, Fransız L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kalan son iki rallide durum oldukça zor gibi görünüyor. Tabii imkansız değil, Mikko Hirvonen'in kazansa bile sonuçta şampiyonada ikinci olma ihtimali var. Ancak bu noktada takım arkadaşım Dani Sordo'ya büyük iş düşüyor. Birlikte Hirvonen'i etkisiz kılmalıyız ya da kötü bir performans sergilemesini umacağız. Diğer bir deyişle, Katalunya ve Wales yarışlarını kazanmaya odaklanmış durumdayım."
 
Geri
Üst Alt