Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Prins LPG Yeni teknoloji Getiriyormuş

samiramist

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
747
Yaş
33
Otogaz dönüşümünde devrim yaratacak teknoloji
Sergilenen Hummer ve Mercedes C 180 K modellerinde kullanılan VSI sisteminin yanı sıra Prins, LPG dönüşüm sektöründe yeni bir devri başlatacak olan Direct Liqui Max teknolojisini de, önümüzdeki günlerde Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor. Dönüşüm sırasında motor üzerinde herhangi bir tadilat gerektirmeyen Direct Liqui Max teknolojisi, motora LPG’yi sıvı olarak aktararak, maksimum performansa ulaşılıyor.

Konfor ve performans araçları Prins ile dönüştü
Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen LPG, CNG, LNG Fuarı – GAS Turkey 2011’de, Prins standını ilgi odağına dönüştüren LPG’li Hummer marka 4×4 arazi aracı, 8 silindirli 6.000 cm3’lük bir motora ve 400 hp güce sahip. Prins standında sergilenen diğer otogaz dönüşümlü araç Mercedes C 180 K modeli ise; 4 silindirli 1.600 cm3’lük motora ve 156 hp’lik güce sahip. Her iki araçta da, yüksek teknolojili LPG otogaz dönüşüm sistemi olan Prins’in VSI (Vapour Sequential Injection) – “Sıralı Enjeksiyon Sistemi” kullanıldı. Mevcut tüm sistemler arasında benzine en yakın performansın sağlandığı teknoloji olan VSI ile; LPG kullanımıyla sağlanan ekonomiye ve çevresel pozitif faktörlere karşın, sürüş konforu ve gücünden ise taviz verilmiyor.

Üstün teknoloji, özel üretim: VSI sistemi
LPG dönüşüm sistemlerinde teknolojinin geldiği en son noktayı temsil eden VSI’ın enjektör sistemi, alanında dünyanın en önemli ve sembol isimleri Keihin ile Prins’in iş birliği ile geliştirildi. Rakiplerinin 30 bin km’den itibaren bakım gerektirmesine karşın Japon menşeli Keihin enjektörleri, 500 bin km ve üzerinde sorunsuz olarak çalışması ile tanınıyor. VSI LPG sistemi; “master-slave” kontrol yöntemi ile aracın kendi Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU) ile tamamen entegre olarak çalışıyor. Bu sayede, ECU ile Diyagnostik Bilgisayarı (OBD) uyumunu da bozmayan VCI sisteminde, dolayısıyla sinyal emülasyonuna da gerek duyulmuyor. Her parçası LPG uygulamaları için özel olarak dizayn edilerek üretilen VSI, dünyadaki tüm önemli standartlara uyumluluğunu, sahip olduğu birçok sertifika ile de tescil ediyor.

Aşınma minimize ediliyor, “gizli benzin” yakılmıyor
Yine yalnızca Prins sistemleri için geliştirilen ve özel formüllü katkının motora mükemmel dozda verilmesini sağlayan ValveCare ise; subaplardaki ve subap yataklarındaki gereksiz aşınmaların önüne geçiyor.
Sadece Prins’te bulunan bir başka özellik ise; 400 beygir gücüne kadar tek bir regülatör ile yeterli gaz akışının sağlanabilmesi olarak öne çıkıyor. Diğer marka regülatörlerde ise; bu kapasite tam olarak desteklenemediği için, motorun yüksek devirlerinde, kullanıcının bilgisi dışında LPG’nin yanı sıra benzin de tüketilebiliyor.

Dönüşümde sıvı LPG devri başlıyor: Direct Liqui Max
Öte yandan yine dünyada ilk kez Prins tarafından geliştirilen ve LPG dönüşüm sistemlerinde bir devrim olarak nitelendirilen Direct Liqui Max teknolojisi de, önümüzdeki günlerde Türkiye pazarına sunulacak. Bu yeni nesil sistem ile; LPG dönüşümü sırasında motor üzerinde herhangi bir tadilat gerekmiyor. Yüksek teknoloji ürünü Direct Liqui Max teknolojisi, LPG’yi motora sıvı olarak aktarıyor. Bu özellikleri nedeniyle LPG dönüşüm sektöründe yeni bir devir başlatacak olan Direct Liqui Max teknolojisi ile araçtan sağlanabilecek en üstün performans da elde edilebiliyor.

prins, CNR Expo Fuar Merkezi’nde E01 standında
Yeşilköy’deki CNR Expo Fuar Merkezi’ndeki düzenlenen LPG, CNG, LNG Fuarı – GAS Turkey 2011, 17- 20 Mart 2011 tarihleri arasında açık kalacak. Yüksek teknolojili otogaz dönüşüm sistemlerinin yakından incelenebileceği E01 numaralı Prins standı, fuar süresi boyunca, 10.00- 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Prins standında ayrıca; halen devam etmekte olan “Peşin fiyatına 10 taksit” gibi güncel kampanyalar ve gelişmelerle ilgili bilgi almak da mümkün olacak.
 
TSI ve FSI motorlar için olan sıvı LPG sistemini Teleflex getirdi Türkiye'ye. Satıştan önce kendi arabalarında deneyeceklerdi sonuçları bilmiyorum.

dipnot: Birazdan karışır bu konu =)
 
Geri
Üst Alt