Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Piquet Briatore aleyhine davaya hazırlanıyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Nelson Piquet'nin babası, Pazartesi günü FIA'da Dünya Motor Sporları Konseyi'nde görülecek Renault davasının sonucuna bağlı olarak sivil mahkemede Flavio Briatore aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

Nelson Piquet, Temmuz ayındaki Macaristan Grand Prix'den sonra Briatore tarafından takımdan kovulmuştu. Fakat Brezilyalı pilotun, sözleşmesi çerçevesinde İtalyan FFBB şirketi ile anlaşması devam ediyor. Bu anlaşma ise Piquet'nin elde edeceği yıllık gelirin belli bir yüzdesinin 59 yaşındaki Briatore'ye gitmesini öngörüyor.

Baba Piquet, Alman Auto Motor und Sport dergisine yaptığı açıklamada, "FIA Dünya Konseyi davayı onaylarsa, ben de sivil mahkemeye gidip dava açacağım" dedi.

Bu arada Briatore'nin Renault patronluğundan ayrılmasıyla birlikte, kendisine yönelik eleştirler de bir anda artmaya başladı. Renault'nin eski test pilotu Frank Montagny de bunlardan biri. Montagny dünkü açıklamasında, baskıcı takım yönetimiyle, Renault'nun gerçek sportif değerlerini birbirinden ayırmak gerektiğini söylemişti.

Piquet gibi FFBB şirketi üzerinden imza atarak yarışan Fransız pilot, "Flavio Briatore'nin bu hileyle alakalı olması beni çok fazla şaşırtmadı" ifadelerini kullanmıştı.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt