Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Periyodik Bakım

idogac

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
2
Yaş
44
Merhaba,

Aracımı 30000 bakımına sokmak icin dogus oto ile gorustum. Yapılacak islemlerle birlikte fiyat bilgiside istedim. Bana verilen bilgi Motor yagı ile birlikte polen, yag, yakıt ve hava filtresi ve bujilerin değişeceği ve 530 tl ücret alınacagı idi. Sizcede bu fiyat bu bakım icin cok değilmi ?
 
çokmuş ya, 15bin bakımı 300tl civarı iken, tek farkı bujiler mi bu farkı yaratıyor acaba
 
470-480 civarı bişi tutması lazım..
herhalde o fiyatın içinde bi kaç WD40 vs ve araç kontrol edildi fiyatı 30TL gibi unsurlar da var..
 
ben 30k bakımına 480 tl vermiştim.. buji fiyatı sadece 108 tl :S
 
sizi önce üyeler bölümünde tanıyalım
 
Cevaplar icin tesekkurler, Fiyatı duyduktan sonra aracın garanti süreside doldugu icin sanayi sitesinde yaptırmaya karar verdim. Değişecek parcalarında orjinallerini bostancı sanayiden bulabileceğimi soylediler. Yag değişimi zaten kolay bir islem. Eger 300 e falan halledersem kardayım demektir.
 
yakıt filitresi ve buji değişyor.aracın 2 yaşını doldurduysa fren hidr. de değişiyor.sanayide yaptırırsan sadece motor yağı ve filitrelerini değiştiryorlar ama yetkli serviste yaptıtsan aracını komple gözden geçiriliyor.güncellemeleri varsa onlarda yapılıyor.bence sanayide yaptırmaya değmez
 
Walla abi 22.400 kmde bakıma girdim 110 tl verdim :) 30.000 dede bişi değişmez taş catlasın 180 -200 olsun :D Ama ben bujileri değiştirdim belki o etkilemiştir
 
tsı motorların yağı yakıt filt.ve yağ filitr fiyatı yüksek en kaliteli ve pahalı yağ kullanılıoyr
 
1. Telefonda aldığınız rakamlara itibar etmeyin, tek-tek parça fiyatları alınmadıkça, telefondakinin bilgisine, o anki baştan savma taktiğine mahkum olmayın
2. Garanti için (uzatılmışı hariç) yetkili servise girmek tüketici kanununa göre şart değildir, Üreticinin, orjinal olarak ön görüdüğü parçayı istedğiniz yerde kullanıp bakım yaptırarak/faturasını saklayarak/garanti kitapçığına işlem yapılan yerin kaşesini vurdurarak da garantiniz devam eder, aksini söylemeye çalışan servis çalışanı "Blok muhafiyetini" araştırsın.
3. Olmaz ya, gram bakım yaptırmayın, bakım malzemesinin ilgisi olmayan aksamların garantisi bozulmaz, mesela direksiyon kutusu, her türlü beyin/sensör vb. (fantazi ama kanunda yeri var)
4. Serviste 10.000TL lik iş yaptırın, otonunuzu alır, paşa paşa çıakr gidersiniz, otoya el konamaz, sadece arkanızdan alacak/verecek davası açılır, bu da ayrı zevkli bir konudur :)
 
Geri
Üst Alt