Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

PD160 PD130 BNV80 şanzıman uyumu?

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
TDI cupranın PD160 ın şanzımanını 1.9 TDI sporta PD130 a takabilirmiyiz?

eğer bunu yapabiliyorsak 1.9 TDI PD130 un şanzumanıda 1.4 TDI BNV80 e takabilirmiyiz?

her ikisinide yapabiliyorsak bize şuan 1 adet çıkma PD160 TDI Cupra şanzımanı lazım...
 
senın araba ıcın dogrudan 6 ılerı cupranın sanzımanı takılması konusunda braz ıslem olabılır kı gereksızde olabılır oranlarını ıncelemek lazım senınkıle cupranın ama pd130 a dırek takarsın yalnız su da var oyle dunyalar kadar da fark olmaz cupranınkını de takıcak olsan ayrıyetten cıkma cupra sanzımanı bulmanda ımkansız gıbı bsy helekı 2 tane.
 
yok 1 tane lazım cupra şanzımanı onu Varol abinin PD130 a alacaz Varol abidekini ben alacam bendekinide ya saklarız ya satarız. ama Cupra şanzımanı bulmak gerek
 
o ıs braz ımkansız gorkem zaten cupra saıyısı az cok bellı kı pert olanları da parcalamadılar topladılar yıne.b de yıne dedıgım gıbı sanzımanlar arasındakı farka bakmak lazım.senın sanzımanın mantıken zaten kısa olmalı motor hacmıne ve bg sıne gore cunku o bg ıle ıyı sonuc almak adına zaten kısa oranlı b sanzıman kullanılmalı varol abınınkı senınkınden uzun bıle olabılır
 
onu nasıl anlarız viteslere göre son hızdan anlaşılırsa eğer varol abinin arabadan kısa benim vitesler.

bizim tek amacımız varol abinin cupra şanzumanına sahip olması:) benimde pd130 şanzımanı ile daha ekonomik bir hale getirmem:)
 
görkem sen açtın başımıza derdi millete cupra cupra dedin insan önüne çakma yazar hahaahah
 
çok gereksiz bir işlem yapmış olursunuz. pd 130 un şanzumanı 1.4 ibizaya olmaz. 1.4 ibizanın vites oranları kısadır. eğer uzun oranlı bir şanzuman takarsan araban güç kaybı yaşar. max 200 yapıyorsan artık onuda yapamazsın. çünkü senin arabanın gücü pd 130 un son dişlisini (6. vitesi) o kadar çevirecek güce sahip değil. Varol abinin arabaya cupra takılır ama güçte aman aman bir artış olmaz hatta yakıtı artar. ayrıca cupra şanzumanı nerden baksan 4-5 bin tl. o paraya arabaya yeni turbo, baskı balata, enjektör, cupra intercooler, üstünede yazılım atılır 270-280 hp binilir zaten :D kısacası hiç gerek yok. hem Varol Abi hemde sen çok pişman olursunuz.
 
ben bu halinden de memnumum zaten..üstünde yazılar var ya o deli etti hehehe..
enjektör kaç para ki??
 
Geri
Üst Alt