Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Pavarotti

Floydian

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
1,978
Yaş
34
Arkadaşşar bu konuyu açmassam rahat etmiyecektim. Hayatımda önemli bir yeri vardır..

1935 yılında İtalya'nın Modena şehrinde doğdu. İlk müzik deneyimini koroda şehrindeki , babası Fernando ile yaşadı. Delikanlıyken, babasıyla Gioachino Rossini adlı koroyla Galler'e gitti. Llangollen uluslararası şarkı söyleme yarışmasında birinci oldu ve bu onu bir tenor olmak konusunda hırslandırdı. Aslında bir öğretmen olmak için yetiştirilen Pavarotti, Arrgio Pola ve Ettore Campogallianni tarafından aldığı derslerle 1961 yılında "Concorso İnternazionale" adlı ödülü kazandı ve opera dalındaki başlangıcını bir tiyatro salonunda La bohème eseri ile aynı yılın 29 Nisan'ında yaptı. Bundan sonra Güney ve Kuzey Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ve Avustralya'da birçok kez konser verdi. Ardından, Modena'da genç şarkıcıları eğitecek bir okul açtı.

Pavarotti her yıl düzenli olarak Modena'da yapılan "Pavarotti ve arkadaşları" adındaki yardım konserlerinde sunuculuk yapmıştır. Bu konserlerde müzik endüstrisinin her alanından katılan şarkıcılar Birleşmiş Milletler organizasyonları için para toplamaktadırlar. Bu yardımlar Bosna, Guatemala, Kosova ve Irak'taki savaş mağdurları ve aileleri için kullanılmaktadır.

Bosna'da savaştan sonra Mostar kentinde Pavarotti Müzik Merkezi adını taşıyan bir merkez kurdu ve müzisyenlere yeteneklerini geliştirmeleri için şans tanıdı. Bu sebeple, 2006 yılında Saraybosna şehri kendisine fahri hemşerilik ödülü verdi.

Ünlü tenor, 6 Eylül 2007 günü pankreas kanseri sonucu böbrek yetmezliği geçirerek hayatını kaybetti.

http://www.youtube.com/watch?v=RdTBml4oOZ8

http://www.youtube.com/watch?v=ARyFN8qB4Lw&feature=related

---------- Post added at 05:04 ---------- Previous post was at 04:54 ----------

İkinci aryayı bir yerden hatırlıcakmısınız bakalım?

---------- Post added at 06:06 ---------- Previous post was at 05:04 ----------

Ekşi Sözlükte Pavarotti hakkında çok beğendiğim bir yorum :D

1994 senesinde bir opera sırasında söylediği bir aryada iki notayı unutunca (sadece iki nota) , üst localarda oturan opera hastaları, fanatikleri tarafından yuhalanmış ve bu olay bütün ajanslara aynı anda geçildiği için aynı akşam taksim'de dev ekrandaki haberlerde okuduğum ünlü tenor. bu italyan izleyiciler de çok insafsız oluyorlar canım..adamın iki notalık hatırı yok mu, rezil ediyorsun dünyaya..bak bize..koskoca türk sanat müziği'nin canına okuyorlar her daim, değil iki nota eksik, neredeyse şarkıyı yeniden besteliyorlar, sesimiz çıkıyor mu..
iki milletten biri yanlış yapıyor ama hangisi?
 
onu bunu bilmem yanında bir sarışın vardı aman aman diyorum:)
 
alp çok güzel bir paylaşım teşekkürler.

ayrıca son kısım içinde belirtmek istiyorum. bizde o kadar çok 'uzman' varki işleri berbat eden içne edenleri bile uzman sanıyoruz.
 
Alp'im kafam davul gibi hepini okuyamadım ama teşekkürler..
 
Ana counter da sicilya da ki müzik kutusunu parçalamama sebep olan pavarotti miymiş. Tüh be bir daha vurmayayım bari :D Bu arada bu dünyaca ünlü tenörün Türkiyede sesin yeterli değil denerek geri yolladığınıda dip not olarak koyayım madem bende.
 
sanata saygı yok kı sanatcıya olsun..
 
Ana counter da sicilya da ki müzik kutusunu parçalamama sebep olan pavarotti miymiş. Tüh be bir daha vurmayayım bari :D Bu arada bu dünyaca ünlü tenörün Türkiyede sesin yeterli değil denerek geri yolladığınıda dip not olarak koyayım madem bende.

Evet abi 50lerde oluyor bu dediğin :D
 
neler var daha ona benzer..
Beatles'ın kurulma aşamasında falan..bi kağıt vardı bende benzer her şey yazıyodu.. :)
 
Geri
Üst Alt