Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Palet, zincir vs. hakkındaki düşünceleriniz

ims

Kayıtlı Üye
Katılım
12 May 2011
Mesajlar
973
Malumunuz kış kapıya dayandı, AKOM önümüzdeki hafta İstanbul için kar uyarısında da bulundu (bu tahmin ne kadar tutar onu göreceğiz)

Gelelim asıl konuya, aracım 1.6 TDI DSG, Michelin kış lastiklerim de var. İstanbul için olası bir kar yağışı durumunda veya kışın şehirlerarası seyahatlerde (Kartepe, Uludağ, Ankara vs.) her ihtimale karşı bagajda zincir bulundurmak lazım diye düşünüyorum. Trafik kuralları gereği araçta zincir bulundurmak gerekiyor, ayrıca ciddi bir kar yağışı durumunda zincirsiz köprülerden geçişe izin verilmiyor diye biliyorum.

- Leon'un ve DSG'nin kar performanısını tecrübe edenler yorumlarını yazarlarsa sevinirim (örn. zincir vs. olmadan kış lastikleriyle Kartepe, Uludağ filan yapılabilir mi?)
- Kauçuk paletler araca herhangi bir zarar verir mi?
- Yukarıda bahsetmiş olduğum bir durumda kullanmak için tavsiye edebileceğiniz ürün var mı? (Kullanımı basit ve fiyatı uçuk olmayan, sonuçta belki yılda bir kere bile kullanılmayacak ama gerektiğinde de işe yaraması gerek)


Ağız alışkanlığı, hep zincir diye bahsettim ama aslında kauçuk palet almayı planlıyorum. Bu tarz ürünleri bol çeşit halinde bulabileceğimiz bildiğiniz bir yer var mı? (Tercihen Anadolu yakasında, Avrupa da olabilir)

Şöyle bir ürün buldum, fena durmuyor. Duyan, bilen, kullanan var mı? http://www.snowwolf.com.tr

H
erekese şimdiden teşekkürler,
 
ürün güzel birşeye benziyor fiyatıda fena değil ama değişik plasti karışımı bir malzeme galiba o hem zararda vermez takımlar a
 
zincirsiz kartepeye çıkabilirsin hergün tuzlama yapıyorlar yol hep açık oluyo :eek:key:
fakat tırmanırken belli bir yükseklikten sonra kar kağışı fırtınaya çevirebiliyo.
o zaman da jandrma müdehale ediyo zincirsiz çıkışa izin vermiyolar.
fakat ben bu güne kadar biçok kez otele kadar çıktım indim sorunsuz.
kar yada kış lastiğim olmadan hemde...
 
200den başlıyor fiyatları onun yerine gider kış lastiği alırım kullananlar zaten bilir yaz lastikleri ile alakaları yok kar üzerinde keçi gibiler:) Kumho kw17 kullanıyoruz biz diğer araçta çok memnunuz.
 
Kış lastikleri iyi durumda ise, bagajda göstermelik bir zincir dursun o kadar. Şahsen testi iyi lastik seçerim ve hiçbir yol şartında yolda kalmadım, altını kara sürte sürte giderken egzos kopardığım geceler dahil, kar kürerken kırıdığım ön tamponları saymıyorum bile.
 
ben classic plus modelini aldım geçen sene bir kere taktım ki takılması o kadar kolay değil ama etkilimi kesinlikle saplanıp kaldım taze karda sonra taktım olmayacak hızlarda bile başarılı buldum (olmayacak hız dediğim o koşullar için).
 
Kış lastikleri iyi durumda ise, bagajda göstermelik bir zincir dursun o kadar. Şahsen testi iyi lastik seçerim ve hiçbir yol şartında yolda kalmadım, altını kara sürte sürte giderken egzos kopardığım geceler dahil, kar kürerken kırıdığım ön tamponları saymıyorum bile.

Sizinle aramızda yaklaşık 15 senelik bir şoförlük tecrübesi farkı var, dolayısıyla o kadar egzoz ve tampon zayiatı normaldir :)

Alpin 4 kış lastiklerim yeni, henüz 4.000 km filan yaptı. Dün karlı zeminde sorun yaşamadım ama evin oraya geldiğimde yerlerde buzlanma vardı, yukarıdan inenleri beklerken yokuşun başlangıcında durmak zorunda kaldım, sonra da arabayı ileriye doğru (ESP açık ve kapalı iken) kıpırtadamadım, belki de buzlu zeminde bu arabayı ilk defa tecrübe ettiğimden de olabilir. Ancak bugün sabah da garajı patinaj çektirmeden sorunsuzca çıktım.
 
ben classic plus modelini aldım geçen sene bir kere taktım ki takılması o kadar kolay değil ama etkilimi kesinlikle saplanıp kaldım taze karda sonra taktım olmayacak hızlarda bile başarılı buldum (olmayacak hız dediğim o koşullar için).

Hayatımda zincir takmışlığım yok ama zor olduğunu duymuşumdur hep, bu ürünün videolarına bakınca kolaymış gibi görünüyor ama demek ki o kadar da kolay değil, zaten alırsam ilk işim sakin bir zamanda denemek olacak. :)
 
Koç Üniversitesi'nde okuyorum. Continental T830 kar lastiklerim var. Bunların yağmur performansı muazzam ancak kar performansını bilmiyordum. Dün okula çıkarken zinciri almayı unuttum, tabi kar yağacağını da.. :)

Bilmeyenler için; bizim okul Rumeli Feneri yolunda, dağ başında, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde, kışın ayının kurdun indiği bir ormanın ortasında. Gece 22:00 gibi okuldan çıktım. Kar yağışı yoğundu ama dik yokuşları bir sıkıntı yaşamadan patinajsız çıktım ilk etapta. Sarıyer'e inip de yağan karı görünce eve dönmekten vazgeçtim okula çıkayım dedim, indiğime bin pişman oldum. Sinirden bir yokuşu çıkabilmek için tam 1,5 saat uğraştım ama nafile. Lastiklerin ağzına tükürdüm sanırım ama emin değilim henüz. Burası hala fena olduğu için bakamadım detaylı..

Diğer yandan baktım çıkış yok, Bahçeköy yolunu kullanayım dedim. Sakın girme dedikleri yolu tıkanmadan 15 dakikada çıktım okula vardım. Kafayı yememek elde değil tabi.. O yol üzerinde toplamda 8 araç saydım yolda kalan. Bunlardan ikisi dört çeker jipti ama şoförler bayandı :D İki kere de viraja hızlı girdiğim için araba benden çıktı, refüje uçuyordum. Başıma bir şey gelse, benden karda mangal yapsalar kimsenin ruhu duymaz zaten o yolda gecenin bir vakti.

Ama bir kaç şeyi kesinlikle öğrendim:

  • Kar lastiğine o kadar da güvenmemek lazım. Zincir gerekli..
  • Otomatik araba karda hiç de iyi olmuyormuş. Devir-gaz ayarlamasını yapamadım bir türlü..
  • ESP ciddi anlamda hayat kurtarıyor..
  • Üşenmeden okuyanları tebrik ederim.. :)
 
Geri
Üst Alt