Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Otomotivde devrim yaratan Türk, spor oto geliştiriyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
6934.jpg


Otomotivde devrim yaratan Türk, spor oto geliştiriyor

Murat Okçuoğlu, otomotiv dünyasında yaptığı icatlarla konuşulan bir Türk. Sürüş dinamiği ve güvenliği konusunda dünyanın en önemli uzmanları arasında yer alıyor. 1990'ların sonunda 4x4 araçlar için geliştirdiği mekanik sistemler, birçok otomotiv markası kullanıyor. Bu icadı ile 4x4 araçlarda devrim yaratan Okçuoğlu, bugün ABD'de trafikte bilirkişi olarak çalışıyor. Aynı zamanda yılda 100 adet üretilecek yepyeni bir spor otomobil projesinde yeralıyor. Yeni spor otomobilin adını vermekten kaçınan ve projeyi sır gibi saklayan Okçuoğlu, bu aracın yol tutuşunun iyileştirilmesi için çalışıyor. Bu amaçla Hindistan'a giden ve test sürüşleri gerçekleştiren Okçuoğlu, Hindistan'da yeni yapılan otoyolların, Türkiye'den daha iyi olduğunu söylüyor. Ama aklı hala Türkiye'de. 'Memlekete faydalı olmak hep içimde olan bir şey' diyen Okçuoğlu'yla tatil için geldiği İstanbul'da dünya otomotivini ve Türk otomotiv sanayini konuştuk:

Global krizle birlikte otomotiv dünyası büyük bir değişim yaşıyor. Bundan sonra neler olacak? Bu kriz, otomotiv dünyasında tam anlamıyla bir temizlik yaratacak. Krizden önce kapasite fazlası vardı. Şimdi ise bazı kalemlerde kapasite azlığı oluşabilir. Otomotiv firmaları arasında da birleşmeler ve elenmeler oluyor. Bu durum devam edecek. Ayakta kalmak için sağlamlar birleşecek, zayıflar işi bırakacak. Arz-Talep dengesi oluşana kadar. Otomotivin üzerindeki asıl problem ise politik baskılar. Pazarın doğal kurallarla çalışmasına izin verilmiyor. Otomotiv üzerinde çarpık vergiler ve akaryakıt üzerindeki vergi yükü buna örnek. Bu engeller pazarın doğal işlemesine izin vermiyor. O yüzden arz talep dengesinin ne zaman oluşacağını kestirmek güç. 1-2 yıl içinde dengelerin yeniden kurulabileceğini düşünüyorum.
 
merak ettım dogrusu :)
 
etox projesi gibi olmaz işalla.
 
yok canım etox gibi olacağını sanmıyorum. bu bence sağlam bir araba olacak
 
kasa tamam da motor ne olacak acaba yeni tasarım mı yoksa seri üretim bir markaya mı ait...
 
bu memlekette bazı seylerın onu hep kesılır veya sonu hıc bellırlı olmaz ...
 
Geri
Üst Alt