Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Otomotivde İki Bileşenli Vergi Sistemi !

ZGR

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
14,927
Yaş
32
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada uygulanan araç vergilendirme sistemlerinin incelenmesinin ardından konu ile ilgili teknik bir rapor hazırlandı. Hali hazırda sadece motor silindir hacmine göre yapılan vergilendirme sistemi yerini iki bileşenli bir sisteme bırakacak. Yeni sistemde, silindir hacminin göz önünde bulundurulmasının yanında aracın kilometre başına kaç gram emisyon salınımı gerçekleştirdiği de etkili olacak.

Motor silindir hacmi aynı olduğu halde daha az emisyon salan araçların vergileri çok salınım yapana göre daha düşük olacak. Böylece çevreye daha az zarar veren otomobiller vergi bakımından desteklenmiş olacak.
 
ozgür abicim kazıklanacakmıyız sen ondan haber ver :)
 
şimdi anlatına göre eğer benim araç ın emisyonu daha ise 1.9 olmasına rağmen daha az vergi vereceğim..bunu anladım ve hoşuma gitti..

ayrıca bu demek oluyor ki..artık o türkiyeye vergisi yükse diye gelmeyen 2.0 lar 2.5 ler gelecek..
3.6 lar gelecek..
bakalım göreceğız başka bir kalemden geçirme yapmazlarsa
 
76429164.jpg:
vergi sınıflandırılması bu sekilde olucak


benimm egzoz emisyon 148 fazla problem yok ama ibiza ecomotivelerden almak lazım 98-120 gibi rakamlar güzel :) güçlü motorlu araç sahipleri yandı :D
 
o değilde pancar motor sahipleri yandı 2.0 litrelikler kadar yakıyolar:D
 
hacim vs. değil de direkt emisyon üzerinden gitseydi daha iyi olurdu yahu..velakin bu eski araçların vergilerinin artacağı anlamına geliyo..
 
eski araçlar yandı..... bu arada bu sistem çoğu avrupa ülkesinde olan bir sistem hatta şöyle birşey var ön cama 4 yazılı yeşil sticker takılıyor bu şehir içine girebilir demek oluyor yani çarşı merkez 3 yazılı turuncu sticker yapıştırılıyor bu da merkeze giremeyen araçları belli ediyor
 
76429164.jpg:
vergi sınıflandırılması bu sekilde olucak


benimm egzoz emisyon 148 fazla problem yok ama ibiza ecomotivelerden almak lazım 98-120 gibi rakamlar güzel :) güçlü motorlu araç sahipleri yandı :D

reim çok küçük
 
emısyona gore vergı verme kısmı ıyı guzel hos da ,Avrupada bunu yaparken adamlar hem havayı kırletmemeyı hedeflıyorlar hemde sıfır araba satmaya yoneltıyorlar.Pekı bız emısyonu dusuk sıfır araba alırken bıze yıne o asıl fıyatının 2 katı olan Ötvlerı yaslıcak mı devlet :)
 
Geri
Üst Alt