Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Otomotiv sektöründe ÖTV isyanı

kmr

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Nis 2011
Mesajlar
54
otv_6354.jpg

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktu. Şirketler 2014'te pazarın yüzde 20-25 daralacağını ve ciddi işten çıkarmaların olacağını açıkladı.
PEUGEOT: BDDK FRENİ VE YÜKSEK FAİZE VERGİ EKLENDİ

Peugeot Otomotiv Pazarlama Genel Müdürü Marc Bergeretti, "Yeni kredi uygulamalarının ve faiz oranlarının da daralmaya etkisi olabileceğini düşünüyorduk. Ancak binek otomobiller için uygulamaya konulan yeni ÖTV oranları bu küçülmenin daha fazla olmasına sebep olabilir. Bu doğrultuda 2014 yılı için hedef ve stratejilerimizi yeniden revize etmek durumunda kalabiliriz" açıklamasını yaptı.
ODD: SAĞLIKLI TAHMİN YAPAMAZ HALE GELDİK

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, "Olumsuzluklar önümüzü görmemize, sağlıklı tahminler yapmamıza engel oluyor. Bu sürpriz artış sonrasında, sektörümüzdeki tüm markaların 2014 için belirledikleri stratejileri revize etmeleri gerekiyor" dedi.
TOFAŞ: YENİ YATIRIMLAR KAÇAR

520 milyon dolarlık yeni yatırımla 2015'ten itibaren yeni bir binek otomobil üretmeye hazırlanan Tofaş'ın CEO'su Kamil Başaran, vergi artışının iç talebi daraltacağını vurgulayarak, "Sektörün gelişimi ve gelecek hedeflerine ulaşması için ülkemize yeni yatırımların kazandırılması şart. Bu yatırımların yapılması, daha çok üretim ve istihdam sağlanması ancak iç pazarın büyümesiyle mümkün olur" diye konuştu.
Başaran, tüketici güven endeksinin düştüğü, döviz kurlarının yükseldiği ortamda, vergi artışlarıyla araç fiyatlarının yükseleceğini, 2013'te yaklaşık 850 bin adet ile kapanan iç pazarın bu yıl 700 bin adede gerileyeceğini dile getirdi.
RENAULT: 700 BİNLİK SATIŞ İYİMSERLİK OLUR

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, makroekonomik dengeler nedeniyle her türlü vergi zammının doğal olarak sektörde belli bir daralmaya meydan vereceğini söyledi. Aybar, "2014'te otomotiv satışlarının 2013'e göre yüzde 10 düşük kalmasını bekliyorduk. Ancak bu yeni vergi artışlarıyla 700 bin seviyelerini bulması bile iyimserlik olur" dedi.
OYDER: BÜYÜK GİRDAP GELİYOR

Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Şükrü Ilısal, şu uyarıları yaptı:"Kârsızlık ve satış adetlerinin tutturulamaması işten çıkarmaların başlamasına sebep olacak. Sanayiye de sirayet ederse bu küçük küçük gördüğümüz taşlar bir tepe oluşturup sektörün önünde olumsuz bir girdap oluşturacak. 500-600 bin adetlik pazarlara doğru gerilersek çok ciddi bir istihdam düşüşü meydana gelir."
DOĞUŞ: İZLEYİP HEDEFİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Doğuş Otomotiv'den yapılan açıklamada 2014 yılı itibarıyla ÖTV oranlarına getirilen artışın ve BDDK'nın kredilerdeki düzenlenmesinin otomotiv pazarını daraltıcı yönde etkisinin olacağı belirtilerek, "Bu gelişmeleri önümüzdeki aylarda izleyip 2014 yılının hedeflerini, gerekli görürsek, yeni gerçeklere uygun hale getireceğiz" denildi.
TOYOTA: MARKALAR BİR DİZİ ÖNLEM ALACAK

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, 1 Ocak'ta alınan ÖTV artışının sürpriz olduğunu söyledi. Bozkurt, artışın sektördeki satış adetlerini bu yıl 500-600 binler seviyesine gerileteceği öngörüsünde bulundu. Otomotiv sektörü için kritik sınır olan 700-800 bin adedin altındaki satışlara ulaşmaları durumunda giderlerin karşılanmasında sıkıntı yaşanabileceğine dikkati çeken Bozkurt, "Kendi sektörümüz ve bağlantılı sanayilerle birlikte tüm markaların satışların gidişatına göre bir dizi önlem almaları da gündeme gelebilir" diye konuştu.
 
hep birlik olur iseler budurumu durdurrlar
 
Ötv'nin düşmesi gerekirken artması çok ironik bir durum sanki ülkede vergiler çok düşükmüş gibi birde zam yapılıyor :confused:
HTC Desire HD A9191 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Faiz lobisidir dış mihratlardir bu düzeni bize yaşatanlar

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
zararlı çıkan yine halk oluyor neticede, mantık nasıl çarpıtılmışsa ORANA zam yapılıyor, orana yüzdeye zam mı yapılır oldu olacak KDV yi de yüzde 20 yapsınlar, Allah'ım sen büyüksün, matematikçi olarak algılayamıyorum, açıklama yapacak var mı Allah aşkına!

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

ayrıca artık araçlar için ötv kalkmalı, (telefon hatları için de öiv tabi ki), hadi kalkmıyor bari düzenlensin tekrar, bunların düzenlemeden anladığı yeni zamlar eklemek, aynı kasko ve trafik poliçelerinde şirketlerin zarar yaptığı gerekçeleriyle yaptıkları düzenlemelerde olduğu gibi :)
 
Geri
Üst Alt