Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Otomobilinizde bu varsa yandınız! ( kaynak : www.kamudanhaber.com )

ZaferAykan

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
366
Otomobil sahipleri bu habere dikkat! Bundan sonra otomobil üzerinde logo,yazı,amblem bulunmanız imkansız olacak. Bunlardan birini otomobilininüzerinde bulunanların ise cebi yanacak.
"Bize Her Yer Trabzon" gibi çeşitli flamaların bulunduğu araçlara Trafik Kanunu uyarınca 72 TL ceza kesilecek.
Bugün'den Kamil Elibol'un haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gelen şikayetler ile merkezden yapılandenetimlerde bazı araçların üzerine bulundurulması zorunlu işaretlerden başka mevzuata uygun olmayan reklam, resim, yazı, işaret, şekil, sembol ve ilan yazıldığı belirlendi. Genel Müdürlük, 81 İl Emniyeti'ne "araçlar üzerine yazılan yazılar"konusunda bir genelge gönderdi. 6 Ağustos2011'de Resmi Gazete'de yayınlanan "TicariAraçlarda Reklam Bulundurulması Hakkındaki Yönetmeliğe" atıfta bulunulan genelgede, bazı yazıların "tahrik edici" ve"suç" içerikli olduğuna dikkat çekildi.
CEZA YAZILIP, SÖKÜLECEK
Genelgede, Trafik Denetleme Şubeleri'ne"Mevzuat hükümleri dışında üzerinde yazı, ilan, resim, logo, bayrak, flama ve ya amblem bulunduğu anlaşılan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 26. maddesi doğrultusunda işlem yapın" talimatı verildi.
Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda yapılacak trafik denetim ve kontrollerinde ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan taksi, taksi dolmuş, minibüs, otobüs ve kamyonetler ile kiralık otomobil cinsi motorlu araçların üzerinde bu tür materyal bulunduran sürücülere 72 TL ceza yazılacak. Polis ceza yazdığı araçtaki izinsiz yazı, logo, ilan, resim gibi işaretleri söktürtecek.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: kfy
Bizim bagaj kapaginda ki Ataturk imzasina ceza mi kesilecek yani? Polis bunu tahrik edici olarak degerlendirirse hangisine yanalim? Ataturk imzasina mi, cezaya mi? Digerleri konusunda yorumda bulunmucam ama Ataturk imzasini sokturmeye kalkarsa kavga ederim ben:mad:
 
zaten hep yasaktı bu tarz şeyler ama polisler göz yumuyolardı

polis istese bi çok şeyden ceza kesebilir
farz edin ceza kesmeye bişey bulamadı
aç ordan oynak bi muzik ben oyniyim sen para yapıştır der ;)
 
ee bizim sticker da yasak mı olacak yani :confused:
 
valla aracımda bir sürü sticker var hele rahmetli dedemin lakabından tutunda, ATATÜRK imzasına kadar haa hiç birini elletmem trafikten men dahi olurum ama sökmem vee her türlü kanuni yola masrafı ne olursa olsun başvururum...hiç bir şekilde boyun eğmeyeceğim...
o zaman satılan stickerların üretimini yasaklasınlar yada reklamcıları tabelacıları assınlar öyle ki saçma bi karar görüyorum...
bu kanunu çıkaranın Allah yüzbin belasını versin sabaha çıkarmasın...
ben böyle hoşlanıyorum sonuçta araçlara elli çeşit vergi alıyorsun bırak da milleti istediği gibi müstehcen olmayan bir yazı yapıştırsın, bakalım ilerleyen zamanlarda göreceğiz ama sonucu ne olursa olsun ben yazılarımı stickerları sökmeyeceğim ve tekrarlıyacağım...
özellikle de ATATÜRK stickerımı söksün de bak nasıl mahkemeye usulünce dava açıyorum...
 
degerlı scw bınek otolar ıcın degıl tıcarı araclar ıcın yanı seatlar ıcın gecerlı degıl yazıyor:rolleyes:
 
Geri
Üst Alt