Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan “xenon far”lara sahip araçlar......

scgnbsl

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Haz 2011
Mesajlar
1,142
Yaş
39
[h=1]Otomobil sahipleri dikkat![/h] [h=2]Araç sahiplerine çok önemli uyarı geldi.Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan “xenon far”lara sahip araçların “ağır kusurlu” kabul edileceği ve muayeneden geçemeyeceği bildirildi.[/h]


Güncelleme:02 Şubat 2012 09:43

otomotiv.jpg



TÜVTURK İş Geliştirme ve İletişim Direktörü Koray Özcan, xenon (gaz deşarjlı) farların daha iyi görebilmek için gün ışığına yakın bir ışık veren aydınlatma sistemi olduğunu söyledi. Bazı araçların, fabrika çıkışından itibaren bu tür farlara sahip olduğunu anlatan Özcan, şöyle konuştu: “Orijinal olmayan ve daha sonra yedek parça şeklinde alınarak monte edilen xenon farkların takıldığı araçlarda otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmamaktadır. Bu durum, karşı yönden gelen sürücülerin görüşünü engellediği için tehlike oluşturuyor. Bu durum, 15 Ocak tarihine kadar hafif kusur olarak muayene raporuna yansımaktaydı. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca trafik güvenliği açısında tehlike yaratması nedeniyle gerekli değişiklik yapıldı.”






mynet haber
 
bu tüv ne yapacağını iyice şaşırdı. o zaman sök normal ampulleri tak muayneyi yaptır sonra yine tak bu kadar basit:D
 
aynen muayene öncesi normal ampule geçilir hepsi bu
 
Geri
Üst Alt