Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Oto boya koruma hakkında bilinmesi gerekenler

atay78

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
2,581
Yaş
35
oncelıkle selam dostlarım artık aranızda daha faal olmak ıcın artık bazı konuları sızlerle paylasıcam umarım faydalı olurum gereksız gordugunuz konuları benle paylasabılırsınız yada eksık gordugunuz yanlarımı


ARACINIZDA KUŞ PİSLİĞİ GÖRDÜĞÜNÜZDE ÜŞENMEYİN VE HEMEN TEMİZLEYİN!

Kuş pisliğinin aracınızın boyasına zarar verme süresi aracınızın boyasına ve kuşun cinsine göre 6 saat ile 2 gündür. Bu süre içerisinde kuş pisiliği aracın boyasını yakar. Bu hasar pasta işlemi ile geçirilemez tek çözümü aracın tekrar boyanmasıdır. Aracın boyanması hem pahalı bir işlemdir hem de aracın değerini düşürür. Yapılan boya ise asla orijinalinin yerini tutmaz. Dolayısıyla, görür görmez üşenmeden temizlenmesi gerekir.


KUŞ PİSLİĞİ NASIL TEMİZLENMELİDİR!
Önce su döküp bir süre bekleyin, bir süre sonra bastırmadan dairesel hareketlerle biraz silin ve çıkana kadar bu işleme devam edin. Asla fazla bastırmayın veya pisliği yaymayın. Acele ederseniz pislik çıkar çizik kalır.


ARACINIZI REÇİNESİ OLAN AĞAÇLARDAN UZAK TUTUN!
Ağaç reçinesinin boyaya zarar verme süresi çok kısa olabilir. Ağaç reçinesi kuruduğunda boyayı yakmış olabilir. Yanan ve kabaran boya ancak aracın tekrar boyanması ile düzeltilebilir. Aracın boyanması hem pahalı bir işlemdir hem de aracın değerini düşürür. Yapılan boya asla orijinalinin yerini tutmaz. Dolayısıyla, mecbur kalmadıkça aracınızı asla reçinesi olan bir ağacın altına bırakmayın. Bırakmaya mecbur kalırsanız aracınızı titizlikle kontrol edin ve reçineyi hemen temizleyin.


AĞAÇ REÇİNESİ NASIL TEMİZLENMELİDİR?
Aracınızda mutlaka ıslak mendil bulundurun. Şayet reçine kurumamışsa ıslak mendil ile bastırmadan ve yaymadan reçineyi almaya çalışın. Ağaç reçinesi kurumuşsa kuş pisliğini temizlemedeki yöntemi uygulayın.


ARAÇ CAMLARINDA OLUŞAN KİREÇ LEKELERİ NASIL ÖNLENİR?
Görünmese de her yüzey gözeneklere sahiptir. Suların çok kireçli olduğu ülkemizde hemen kurulanmayan camlarda zamanla kireç lekeleri camın gözeneklerine işleyerek kalıcı hale gelir. Oluşan lekeler için araç camları sık sık sirkeli su ile temizlenmelidir.

ARACINIZI FIRÇAYLA VE BENZİNLİKTEKİ OTOMATİK YIKAMA MAKİNELERİNDE YIKATMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN!
Aracınız fırçasız, köpükle veya süngerle ve uygun bir kimyasalla temizlenmelidir. Fırçalı ve benzinlikteki gibi otomatik yıkama makineleri aracınızı her defasında kesinlikle çizer, üzerindeki verniği alır, matlaştırır. Dolayısıyla aracınız kuş pisliği, ağaç reçinesi, güneş ışınları ve nem gibi dış etkenlere karşı savunmasız hale gelir. Aracınız kısa sürede çok kötü görünüm alır. Eski görünümüne kavuşması neredeyse imkânsızdır.


ARACINIZI NASIL YIKAMALISINIZ?
Aracınızı kendiniz yıkadığınız zaman araç için üretilmiş olan şampuanlardan faydalanın. Bulaşık deterjanı iyi köpürür fakat uzun vadede zarar verir. İki adet süngerinizin olması en iyisidir. Süngerin bir tanesi ile aracınızın boyasını diğeri ile jantlarını temizleyin. Her ne kadar süngeri yıkasanız da mutlaka gözeneklerinde çamur ve toprak parçaları kalır. Dolayısıyla süngerleri asla karıştırmayın. Süngerleri çok uzun süre kullanmayın. 10–15 yıkamada bir değiştirin. Aracı yıkamaya başlamadan önce mutlaka araç üzerindeki çamuru alın. Mümkünse basınçlı su makinesi kullanın. Güneş altında yıkama yapmayın.

ARAÇTA PARLAKLIK KAYBININ NEDENLERİ NELERDİR?
Aracın fırça ve benzeri sert aparatlarla yıkanması, uygun olmayan yıkama maddelerinin kullanılması, yıkandıktan sonra ıslak olması, güneş altında yıkanması, güneşin altında uzun süre beklemesi aracın verniğinin çıkmasına ve boyasının matlaşmasına, renginin solmasına neden olur.


PASTA CİLADAN SONRA ARACIMA GÜNEŞTE BAKILDIĞINDA BEYAZ GÖLGELER/DALGALAR (HARELER VAR)!
Pasta ve cila işleminin profesyonel kişilerce ve makinelerle yapılmalıdır. Piyasadan ucuz diye bilinçsizce alınan ve tarafınızdan yapılan pasta veya cila işlemi, pastanın veya cilanın boya üzerine homojen olarak yedirilememesine bağlı olarak hareler bırakır. Çözümü profesyonel kişiler tarafından bu hareler için özel üretilmiş olan pastanın hare başlığı ile uygulanmasıdır. Özellikle koyu renk araçlarda bu sorun çok sık yaşanır. Ucuza yapıyorlar diye çizik giderme işleminin bu işi bilmeyen yerlere yaptırılması çok daha fazla masraflı olur.



ÇİZİK GİDERME VEYA PASTA İŞLEMİ NEDİR? CİLA YA DA BOYA KORUMA ZARARLI MIDIR?
Cila ya da boya koruma hiçbir şekilde aracınızın boyasına zarar vermez. Pasta gibi boya üzerindeki katmanın alınması değil tam tersine boya üzerine katman ilave edilmesidir.

Cilalama işlemi bir nevi boya korumadır, fakat boya koruma için kullanılan malzemeden daha niteliksiz bir malzemedir. Dolayısıyla kuş pisiliği, ağaç reçinesi, güneş ışığı, basınçlı yıkama gibi etkenlerin hiçbirine dayanamaz. Aracınızı en iyi koşullarda muhafaza etseniz bile cilanın ömrü 1 ayı geçmez. En iyi boya korumayı yaptığını iddia edenler korumanın 1 yıl dayanacağını söylerler fakat bunun için garanti veremezler. Sizce neden? Çünkü ne güneş ışınlarına ne de basınçlı yıkamaya dayanamazlar ve her yıkanışta suyla akıp giderler.

Her yıl boya koruma yaptırmaya gittiğinizde aracınızı pasta işlemine sokarlar pasta işlemi bir nevi zımparalama işlemidir. Dolayısıyla çiziğin çevresi çiziğin derinliği ile eşitlenir. Bu işlemin sık yapılması metalik araçlarda boyanın üzerindeki verniğin ya da opak araçlarda boyanın incelmesine neden olur.

Aracınız “0”km veya yeni ise pasta işleminin yapılmasına kesinlikle gerek yoktur.

ALINTIDIR
 
Eksikleri cok fazla mesela recine bant izi ziftleri sokmek icin cok guzel zararsiz urunler mevcut vakit oldukca bende eklerim.
 
Eksikleri cok fazla mesela recine bant izi ziftleri sokmek icin cok guzel zararsiz urunler mevcut vakit oldukca bende eklerim.

gordugunuz eksıklerı tamamlarsanız daha yaralı bır konu olucaktır paylastıgım konularda bılgı ve goruslerınızı paylasabılırsınız
 
iyi bir baylaşım teşkkürler arkadaşım
 
bilgilendirme için teşekkür ederiz kardeşim
 
Geri
Üst Alt