Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Orta susturucu iptali Kayıpmı yaşatıyor?

zafa38

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
2,189
Yaş
34
Aracımda Orta Susturucu iptali var çıkan ses olsun performans olsun gayet memnunum. Araçta hiçbir + yada - yapmadı
Fakat bunun - yönde etki ettiğini söyleyen arkadasım var Polo GTİ da söktü ortayı arabasının düştüğünü iddia ediyor şimdi geri taktırcak böle bişi bence mümkün değil sizce nedir?
 
Yazilim yapip iptal etmn rahatlatir araci sonucta turbo araba ne kadar rahat cikis o kadar rahatlama ama stock aracta pek birsey farketmiyor asil kazanci yazlim yaptiginda iptal etmen + olacak
 
Techte de yazdım cem in konusuna turbo arabada backpressure cok da onemlı değildir.Atmosferik arabada bunu yaptık altlar öldü demiş olsaydı mümkündür derdim ama turbo arabada bu durum çok geçerli değil
 
ilk tepki süresi gecikme yapabilir ancak üst devirleri canlandıracağı kesin ancak ben yazılım olmayan araçlarda iptal ettirmenin yarar getireceğini düşünmüyorum bunları hepsi bir paket gibi kimi arabada bu iptaller yazılımsız kayıp yaratabilir bunun aksini idda etmem...
 
En iyi buna ben cevabı verebilirim sanırım. 1.2 TSI 105hp 175nm değerleridir. Yazılım için barbaros abiye gittiğimde aracımda sadece supersprint orta düz boru vardı 60mm'lik son susturucu orjinal. bide kn hava filtresi. Aracım 111hp 189nm çıktı. Filtre benm araçta bir etki yaratmamıştı. Ancak belgeli olarak 6hp ve 14nm kazandığım aşikar. Egsoz gazı turbo araçlarda çabuk tahliye edildiğinde performans arttırır diye biliyorum.
 
Orta susturucu iptali aracın performansını arttırır. Araçta güzel bir ses meydana getirir, tahminen yakıt sarfiyatını da artırır.. Bende böyle bir şey istiyordum ama ''Varex''te karar kıldım. Yaza dogru nasipse yaptıracağım..
 
atmosferık araclarda yazılımsızda işe yarıyor fakat turbo araçlarda arıza lambası yaktıgında ters etkıye yol acabılıor !
 
atmosferık araclarda yazılımsızda işe yarıyor fakat turbo araçlarda arıza lambası yaktıgında ters etkıye yol acabılıor !

arıza ışığı yakmaz bahsi geçen durumda çünkü katalitik sonrasında bir ikinci sensör var.Daha sonrasında hiç bir şey yok.Orta susturucunun sökülmesi halindede arıza ışığı yakmaz.
 
Ben onu yazılım için barbaros abiye gittiğimde söylerim, son susturucu taktım ortaborudan sonra, downpipe yapıp barbaros abiye gidicem işte. Bakalım yazılım çıkmışmı hem bi dyno'ya da çıkarırız bakarız kaç hp olmuş :)
 
Geri
Üst Alt