Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

NYC Taxi Karsan!

ZGR

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
14,927
Yaş
32
Karsan, New York taksi ihalesine girdi
Karsan, New York taksi ihalesine katıldı, 10 yıl için yıllık 2 bin 650 adet satış taahhüt etti.

İSTANBUL - Karsan Otomotiv bağlı ortaklığı Karsan USA'nin Hexagon Studio'nun tasarım desteğiyle ABD'nin New York Şehri'nde açılan taksi ihalesine katıldığını ve ihaleyi kazanması durumunda 10 yıl boyunca yıllık 2 bin 650 adet aracı taksi pazarına satmayı taahhüt ettiğini açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, New York'un taksilerini tasarlamak ve üretmek üzere düzenlenen "Yarının Taksisi" projesi kapsamında açılan ihalenin kazanılması durumunda araçların Hexagon Studio'da tasarlanarak Karsan tesislerinde üretileceği belirtildi.

Karsan açıklamasında, "Değerlendirmeler sonunda kontratın 2010'da imzalanması, araçların da en geç 2013 sonundan önce teslim edilmeye başlanması beklenmektedir. 10 yıllık sürenin ardından ihaleyi kazanan firmanın beş yıl boyunca satılan araçlarla ilgili garanti, servis ve teknik desteği vermesi de talep edilmektedir. İlk aracın satıldığı ay itibariyle başlayacak olan 10 yıllık zaman dilimi boyunca araçların performans, etkinlik ve güvenlik gibi özelliklerinin önemli ölçüde gelişim göstermesi beklenmektedir" denildi.

NTVMSNBC


KARSAN_TAKSI_EK19788.jpg


KARSAN_TAKSI_EK25361.jpg


KARSAN_TAKSI_EK32394.jpg


nyc_2014_taxi_karsan_3.jpg
 
New York'lu Taksi Olarak Karsan'ı Seçti
New York Taksi ve Limuzinciler Odasınca yapılan ankete katılan kent sakinleri, Türk firması Karsan'ın modelinin ''kent için en uygunu'' olduğuna karar verdi.

New York taksi ihalesinde komisyonun vereceği karar öncesi, New York Taksi ve Limuzinciler Odasınca yapılan ankete katılan kent sakinleri, Türk firması Karsan'ın modelinin ''kent için en uygunu'' olduğuna karar verdi.

''Geleceğin Taksisi'' anketine katılan 22 bin 600 New Yorklu, üç finalist Karsan, Nissan ve Ford için ayrı ayrı değerlendirme yaparken, Karsan'ı beğenenlerin oranı yüzde 66 oldu. Bu oran, Nissan için yüzde 43'te, Ford için de yüzde 38'de kaldı.

New York Taksi ve Limuzinciler Odası Başkanı David Yassky, oy kullananların Karsan'ı seçmesinde tamamen camdan oluşan geniş görme açısına sahip tavanı ve özgün dizaynının etkili olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Yassky, taksi ihalesiyle ilgili kararın açıklanacağı net bir tarih olmadığını ifade ederek, ''Anket sonuçları değerlendirmede önemli rol oynayacak. Ancak, karar için dayanıklılık, düşük onarım ve yedek parça maliyeti, çevresel etkiler gibi konular da çok önemli'' dedi.

Ankete katılan 22 bin 600 kişiden 14 bin 789'u Karsan için ''beğendim'' ve ''çok beğendim'' seçeneklerini işaretlerken, 3471 kişi ''olabilir'', 4 bin 318 kişi de ''bana göre değil'' seçeneğini işaretledi. ''Geleceğin taksisi'' ihalesinde finale kalan üç firmadan biri olan Karsan, eğer ihaleyi kazanırsa, 2013'ten itibaren 10 yıl boyunca 2 bin 650 adet taksi satacak.

İhale sonuçlarının 2 ay içinde açıklanması, sözleşmenin de 2011 sonuna kadar imzalanması bekleniyor.

NEW YORKLULAR TAKSİYİ ''GEÇ KALDIKLARI İÇİN'' TERCİH EDİYOR

Öte yandan; Odanın anketinden çıkan bir başka sonuca göre New Yorklular, taksiyi daha çok ''geç kaldıkları için'' tercih ediyorlar.

Ankete katılanların yüzde 61'i taksi kullanmasının nedenini ''geç kalmak/yorgun olmak'' olarak açıklarken, ''bagajım olduğu için'', ''hava koşulları nedeniyle'', ''kalabalık seyahat ediyoruz, böylesi daha ekonomik'', ''yürümekten daha kolay'' şıkları katılımcıların taksi tercihlerindeki diğer nedenleri arasında yer aldı.

AA
 
Karsan dan büyükm atak şaşırdım desem yalan olmaz umarım başarılı olurlar bu konuda....:eek:key:
 
umarım iyi olur. kendi ülkemizde neden satışı yok bu taksilerin.
 
aynı ihaleyi ford connet' lerle kazandıklarını duymuştum..
 
arnoldun marsta geçen bir filmi vardı gerçek yalanlarmı ne oradaki taksilerin aynısını yapmışlar bu arada karsanıda tebrik etmek lazım
 
bruce willis yeni filmi için karsan dan bu aracı filmde kullanabilmek için resmen istedi..karsan ise şu anda ihale aşamasındayız ihaleyi etkiler diye..bruce willisin talebini geri çevirmek zorunda kaldı
 
Geri
Üst Alt