Teachpol
Kayıtlı Üye
Araç P2626 kod hatası veriyordu. O d ile baktım oksijen sensörü hatası.lpgden kaynaklandığını düşündüm, önemsemedim. Obd cihazı ile sildim fakat benzinde de yanınca değiştirmek istedim. Arabada bi çekiş düşüklüğü yok. Bir titreme falan yok gayet sağlıklı. Lakin o lba yandığında uyuz oluyordum. Neyse ntk orjinal sensör aldım taktım bu da P0030 hatası verdi. Oksijen sensörü bu hata da. Lakin bu sensor silmeme ragmen hemen yanıyor tekrar.eski sensor 1 hafta donra yanıyor 😁neyse dedim heralde ateşlemede problem var.atesleme bobini,buji kablolari ve bujiler iridyum bujilerle değiştirdim. Yine yandı oksijen sensörü.araç biraz zengin yakıyor yakıtı. Ltft -9.24 falan. Onfan diyecem ama anlam veremiyorum.bu sensör bank1sensor1 hatası yani katalizorden onceki sensör. Multimetre ile değerlerine baktım sensör çalışıyor. Sigortaları kontrol ettim çalışıyor. Araç boraz fazla yakmaya başladı. Ona uyuz oldum. Yoksa gidişi on numara. Bu sorunu cozemiyorum. Ha maf sensorunu de degistim. Hava yakıt karisimi 14.90 falan yani iyi hafif zengin yine. Zengin karışımdan yakıyor heralde. Bir de yazın yakıyor özellikle klima açıkken.heralde klima acikken daha da zenginleşiyor. Anlam veremedim. Yapmadığım kalmadı.