Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ne kadar yakar 1.4 tsı leon

arma83

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
75
keşan gelibolu arası 60 km geliboludan çıkarken doldurdum aracı keşana geldigimde tekrar doldurdum 20 tl lik benzin aldı yani 330 kr yakmış,ama son bişey var hızsabitleyici ile 80 ile geldim sizlerin ki nasıl merak ettim arkadaşlar yine normal diyorum bu fiyatlara göre.
 
yol çok rampalı bir etkisi olamaz mı yada cruise control açık onunda bir etkisi varmıdır?
 
ortalama lt üzerinden gidilmesi daha doğru olur. benzin fiyatlarında bölgeye ve bayilere göre değişim olası. ben bugün Adatepeden yeşilköye, ordan da körfeze geldim 5,3lt ortalama ile. hız kurallarına riayet ederek dolaştım. yani devir nerdeyse 3bini bir kaç kez gördü diyebilirim.
 
bencede fazla.. helekı sabıt yol dur kalk yoksa ..
 
o yolları biliyorum, yokuşlardan dolayı yakması muhtemeldir.
 
yol eğimi tabiki farkettirir ama her çıkışın bir inişi olduğu mantığıyla gidersek bence fazla ben geçen hafta levent saphirden çıktım yola otobandan 100 km/h sabitledim basın ekspres yoluna 212 AVM ye kadar 5.6 ortalamayla geldim toplam mesafe 35 km gibi birşeydi hatta fotoğrafını da çektim buyrun

Ekli dosyayı görüntüle 3143 Ekli dosyayı görüntüle 3144
 
yol eğimi evet gidiş dönüş olunca aynı hesaba gelmekle beraber hepsinde aynı şekilde gaza basmıyorsun. o yüzden değişik olması muhtemel.
 
benim şehir içi 330 yakıyordu. Uzun yolda 299 yaktı ankara-kayseri git gel. Son benzin zamlarından sonra vs biraz artmıştır. Lt olarak bakmak daha mantıklı. 6.9-7 Lt uzun yol, 7,5-8,5 arası da şehiriçi yakıyorum fazla basmadan ama sinek sinek kullanmadan.
 
aracım 10000 km idi istanbula gittim 110 a sabitledim dönüşte istanbul çıkışındaki opette benzin aldım araç 577 km de olup 150 tl lik benzin aldım bu verilere göre 0,26 kuruş uzun yolda bana göre normal gibi ama sizce?
 
Geri
Üst Alt