Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ne biçim iş bu!!!

Floydian

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
1,978
Yaş
34
Biliyorsunuz sokakta içmek yasak. Bir bakıma mantıklı saygı duyuyorum bu kurala ancak altta eklediklerim tam bir kepazelik tam bir ayrımcılık ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendi ülkelerinde 2.sınıf muamele gördüklerinin göstergesidir. Hangi hükümet döneminde olursa olsun, bu kabul edilebilir bir durum değil..

İlk haber ile başlıyalım:

''ABD'ye ait nükleer uçak gemisi dün Marmaris limanına demir attı. İlçe bir kez daha Amerikan askerlerinin 'eğlencesi' için hazırola geçti.
Dünyanın en büyük savaş gemilerinden USS Enterprise CVN 65 dün Muğla'nın Marmaris limanına demirledi. 5 bin ABD askeri Marmaris'e inerken, ilçede olağanüstü hal ilan edildi.
Her şey ABD askerlerinin rahatı için...
Geminin çevresinde yaklışık 2,5 kilometre uzunluğunda güvenlik çemberi oluşturulduğu belirtilirken, uçak gemisinden inen ABD'li komutanların Marmaris Kaymakamı Serdar Polat'ı makamında ziyaret ettiği bildirildi.
Marmaris'te MOBESE kameraları, 45 kişilik çevik kuvvet ekibi, 75 sivil polis askerlerin ziyaret edeceklerini düşündükleri Barlar Sokağı, Kordon, Atatürk Caddesi ve Kapalı Çarşı’da yerlerini aldı. Polis dört gün boyunca 24 saat GBT (Genel Bilgi Kontrolü) uygulaması başlattı.
İlçede esnafın da kapalı olan dükkanlarını ABD askerleri için açtığı ve herhangi bir protesto girişimine polisten daha sert tepki gösterdikleri belirtildi.
Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları belirtilen gençlerin ABD askerlerini protesto etmek için hazırlık yaparken gözaltına alındıkları ifade edildi.
18’yaşından küçük olan lise öğrencisi 4 şüpheli, nöbetçi savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Üniversite öğrencisi diğer 9 şüpheli ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçlamasıyla yarın Marmaris Adliyesi’ne sevk edilecek
ABD'li amiral: Amerikan askerleri para harcamayı sever
"Marmaris'i çok güzel bulduklarını" belirten ABD'li amiral, "Gemideki tüm personel, ayrı günlerde gruplar halinde karaya çıkacak. Kimileri Marmaris'te kalmayı, bazıları da düzenlenen turları en çok da Efes turunu tercih ediyor. Efes'e düzenlenen turlarda şimdiden yer kalmadı. Askerlerimizin turizminize hareketlilik getireceğine inanıyoruz. Amerikan askerleri parayı harcamayı sever"
Daha önce de gelmişlerdi
Özellikle Irak işgalinin başlamasından bu yana ABD savaş gemileri sık sık Ege kıyılarını ziyaret ediyor. Binlerce ABD'li askerin 'eğlenmesi' için bütün olanaklar seferber edilirken, polis ve jandarma da o ilçede adeta olağanüstü hal varmış gibi hareket ediyor.
ABD askerleri her gelişlerinde sayısız skandala imza atıyor ancak polis ya da jandarma tarafından herhangi bir engelleme ile karşılaşmıyorlar.
Marmaris ABD askerlerinin ülkemizde en sık ziyaret ettiği ilçe olurken 2009 Kasım'ında İzmir kent merkezi de adeta ABD askerleri tarafından işgal edilmişti. ABD'li komutanlar şehrin valisinden CHP'li belediye başkanına kadar herkesi ziyaret ederken, gece de türlü skandallara imza atmışlardı.''


ABD askerleri birazdan ekliyeceğim resimlerden gayet net anlaşılıyorki gayet iyi alem yapmışlar, sokaklarda ellerinde biralar dolaşıyorlar. Hani sokakta içmek yasaktı? Yook onlar ABD askeri :) Neden ceza yazılmıyor? Amerikan askerleri gelmiş lap dance lar yapıyor kızlara niye ahlak polisi basmıyor? O kadar polis ve asker neden başka bir ülkenin askerlerini koruyor? Bizim ordumuz polisimiz bunun içinmi var Türkiyeyi ve türk vatandaşlarını korumak içinmi? Bir halk tepkisi varsa başta neden kabul ediliyorlar? Bizim turizmimiz çapulcu amerikan askerlerinemi kaldı 'amerikan askerleri iyi para harcar' deniyor?

Resimler:

http://www.cnnturk.com/2011/yasam/d...ariste.dagitti/606171.1.1/index.html#photogal


1.not: Ricam çok zorunda kalınmadıkça konu kitlenmesin
 
abd askerı ne kadar cıddıyetsız ya..ama konuya genel olarak yorum yapmıyıcam nıe dersen cok doluyum :D
 
Turkıye genclık bırlıgı !!! bunları onc esnaf dover orda :) adamcagızlar uc bes kurus para kazanacak zaten kan aglıyorlar !! sıgara ve ıckı konusunda bı sey dıyemeyecegım ancak bıldıgım kadarıyla su anda daha baslamadı o kanun yada baslamısta olabılır
 
Kıvanç :D kesinlikle katılıyorum :D + 1905
 
Alp söylediklerin doğru.
diğer yandan uluslar arası yasalar ver ve bildiğim kadarı ile..yabancı askerler de konsolosluk elemanlarının dokunulmazlığı gibi..onların da buna benzer birşeyleri var..çok ağır suçlarda amirlerine bildirim yapıyorsun..hoşumuza gitse de böyle hoşumuza gitmese de böyle malesef..
ben oldum olası böyle 5000 kişi şeklinde gelmelerini sevmem..sebebi..çok..
esnafa yaradığı kesin.. o da ayrı bir konu
 
Sanırım biraz duygusal bakıyoruz,bu adamların yaşadıkları kültür böyle bu sahneleri sadece marmariste değil,amerikan askerinin gittiği heryerde görürsünüz,Bizim kültürümüze uymaz diyorsanız,bizim kendi gençliğimizin yaşadığı dejenarasyona bakalım boşverin elin askerini,yazın çekilen görüntülerde yada kışın istanbul gecelerinde çekilen görüntüler sanki bunlardan çok farklı.
 
1.not: Ricam çok zorunda kalınmadıkça konu kitlenmesin
ne demek istediğini sanırım biliyorsun,yoksa saçmalamazdın
 
valla söylecek laf bulamıyorum. gerçi orda onlara laf söleyecek baba yiğitte yoktur sanırım. adamı saniyede yok ederler. bu nasıl bi olaydır ya. aslında bu kelime içinde pek çok kelimeyi ayıkladım ki sırf konu kapanmasın diye. turkler bu tarz bi eğlence yapıyor olsa marmariste eğlence mekanında fuhuş operasyonu diye sabah manşetlerde okurduk ama tık yok maşallah guzel ulkeme.

yanlız hatunlar fenaymış puhaha
 
dediğin cok dogru tatil bölgelerinde insanlar türklere deger vermiorlar türkleri 2 inci sınıf insan yerine koyuyorlar gecen sene marmaristeydim cok örnek var türkleri istemeyenlerden kendi vatanındasın canın kanından olan insanlar seni club e almıyor damsızsın diye fakat bi başka yabancı tek başına elini kolunu sallıyarak giriyor plajlarda bile tabela asmışlar türkler ve köpekler giremez diye bunlar gibi cok örnek var adamlar türklerin gelmesini istemiyorum bize yabancı tursitler yeter diye bagırıyorlar sokaklarda cok yazık gercekten kendi vatanında topragında rahat edemiyorsan ne hala ne günlere gelmişiz birdaha düşün
 
dediğin cok dogru tatil bölgelerinde insanlar türklere deger vermiorlar türkleri 2 inci sınıf insan yerine koyuyorlar gecen sene marmaristeydim cok örnek var türkleri istemeyenlerden kendi vatanındasın canın kanından olan insanlar seni club e almıyor damsızsın diye fakat bi başka yabancı tek başına elini kolunu sallıyarak giriyor plajlarda bile tabela asmışlar türkler ve köpekler giremez diye bunlar gibi cok örnek var adamlar türklerin gelmesini istemiyorum bize yabancı tursitler yeter diye bagırıyorlar sokaklarda cok yazık gercekten kendi vatanında topragında rahat edemiyorsan ne hala ne günlere gelmişiz birdaha düşün

berkay bunla ılgılı bı ornek bulamazsın turkler ve kopekler..... yok yole bı sey adamda g.t ısterler bunu asması ıcın

gelelım dıger konuya cok abartmamak kaydıyla 17 18 yasından berı guneyde bı cok tatıl yerınde bulundum gıdebıldıgım gorebıldıgım yerlerı gordum

bende mekan ısletsem bende bır cok sap gelen turk u almam bır cok arkadasımızda emınım kı aynı fıkırde olacaktır bu konuda ıngılız yada baska ulke nın bekar erkegıne bakıyorsun adam efendı gıbı gıdıyor orda showlar ızlıyor yaptıgı en buyuk taskınlık gulmek oluyor (cok farklı ıstısnalar harıc) ama Turkler 3 5 bekar gıdıyorlar show yapan kızları ellemeye kalkıyorlar gelelım dıger konuya garson gelecek uyaracak turıst ı uyardı mı bıraz yabancı ulkede olmasının verdıgı korku bırazda kısılıkten dolayı ozur dıler ya turk ??? bı anda kavga cıkarır dayak yerse gıder mahalleden arkadaslarını toplar :)
 
Geri
Üst Alt