Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

MTV yi bir alt gruptan ödeme

mehmetelt

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
3,615
arkadaşlar geçen gün aracımın mtv sini ödedim. 2004 model 1.9 cc olan aracımın normalde 6 aylık vergisi 670 tl idi. ama kasko bedelinin %5 ini ikiye böldüğünüzde eğer 6 aylık vergiden daha düşük bir miktar çıkıyorsa bir alt gruptan ödeme yapabiliyorsunuz.
ör: benim aracımın kasko bedeli 22.750 tl. bunun % 5'inin yarısı 568 tl yapıyor. normalde 670 tl yatırmam gerekirken gittim vergi dairesine sordum böyle bir şey varmı diye. var dediler. sonra trafik sigortası yaptırdığım yerden arabanın kasko bedelinin kaç lira olduğuna dair bir belge aldım. tekrar vergi dairesine gittim ve mtv yi 1.6-1.8 motor aralığından ödedim. yani 432 lira yatırdım.
motor hacmi yüksek olup arabanın kasko bedeli düşük olan arkadaşlara tavsiye ederim. 240 lira karım oldu.
 
TSI'larda vs. böyle bi numara yapma şansı yok mu. ??
 
tsi zaten 1.4 motor. aynı hesabı ona yaptığınızda çıkan sonuç mtv den daha pahalı olacaktır. benim verdiğim bilgi büyük motor olup kasko değeri düşük olan araçlar için geçerli.
 
aslında güzel bir fırsat. bütün yıla baktığımızda 1.340 tl ödeyeceğime 860 tl ödeyeceğim.
 
Güzel bilgilendirme, bizim aileye yaramıyor ama yarayan birçok insan olabilir saol :)
 
rica ederim. etrafımızdaki ne kadar tanıdığımız varsa bilgilendirmek gerek. boşuna fazladan para ödemesinler.
 
Paylaşım için teşekkürler..bizim işimizi görmesede çevremizdekilere aktarırız...
 
benimkide 2008 model 1.9 yaklaşık 1800 vergi ödüyorum çok yaw....
 
Geri
Üst Alt