Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

motor yağı

Aracıma hangi motor yağını koymalıyım s.

Arac :İbiza Style 2013 LPG li.
Merhaba bende castrol de samsun satış temsilcisiyim. 2010 dan sonraki araçların çoğu dolumunu 5/30 a çevirdi. Doğuş grubununda dolumu castrol. Senin aracının yağı Edge 5w30 daha detaylı bilgi almak için google a hangi araca hangi castrol yazarak aracını seçersen orada ayrıntılı bilgi alabilirsin. Gerçi orada 2012 ye kadar gösteriyor ama motorda bir değişiklik olmadığı için senin aracın içinde aynı bilgiler geçerlidir.
 
Ben mobil 5/30 kullanıyorum ama bnm arac dizel daha önce castrol 5 binde yağı komple bitirmişdi onun icin mobil kullanıyorum
 
Ben mobil 5/30 kullanıyorum ama bnm arac dizel daha önce castrol 5 binde yağı komple bitirmişdi onun icin mobil kullanıyorum
5000 km de yağı komple bitirmiş ise motorla ilgili teknik bi sorun olmuş olabilir. Normal şartlarda 5000 km sonra aracın yağı komple bitirmesi imkansız diyebilirim.
 
Şuan 2 yıldır kullanıyorum her hangi bir sorun yok serviste yağdan kaynaklandığını söylediler
 
Şuan 2 yıldır kullanıyorum her hangi bir sorun yok serviste yağdan kaynaklandığını söylediler
Arcınızla ilgili bilgi sahibi olmadığım için her hangi bir yorum yapamam. Dönem dönem bizimde başımıza geliyor. Araçtaki yağdan numune alıp analize gönderiyoruz. Bu zamana kadar hiç denk gelmedim tamamen yağ kaynaklı bir soruna. Sonuçta koyduğunuz diğer yağ da aynı viskositeye sahip bir ürün. Motor işlem gördüyse yağ değişmeden önce ilk yağ değişiminde eksiltme yapabilir.
 
Motor herhangi bir işlem görmedi bana yağdan dediler ozaman öyle oldu ondan sonra hep mobil kullandım
 
Bunu tanıdığın başka bir usta varsa sorabilirsin. 5000 km de komple eksiltirse koyduğun herhangi bir marka yağıda eksiltir. Bunun böyle olmama ihtimali yok. Ama ilk yağ koyduklarında yağ filtresini tam sıkmamış olabilirler tapayı sıkmamış olabilirler. Yağ sızıntı yapmıştır eksik koymuştur. Yağ bitmiştir. Bunuda telefi etmek için yağdan olduğunu söyleyip konuyu kapatmışlardır. Buda bir ihtimal dönem dönem yaşıyoruz çünkü. Ama yok yağ sızıntısı olmadı ben biliyorum diyosan numune alınmadan sağlıklı birşey diyemem. Baştada dediğim gibi bunu farklı ustalara sorarsan sana zaten söyleyeceklerdir. 5000km de x marka yağı eksilti y marka yağı hiç eksiltmedi. Şuan bir vw servisindeyim ustaya da sordum böyle birşey olamayacağını söyledi.
 
Bunu tanıdığın başka bir usta varsa sorabilirsin. 5000 km de komple eksiltirse koyduğun herhangi bir marka yağıda eksiltir. Bunun böyle olmama ihtimali yok. Ama ilk yağ koyduklarında yağ filtresini tam sıkmamış olabilirler tapayı sıkmamış olabilirler. Yağ sızıntı yapmıştır eksik koymuştur..

buna benzer bır durum basımıza geldı.allahtan servısteydık ve aslanımızı teslım alırken yerde yag farkettık(teslım alırken nasıl servıs danısmanı orasına burasına bakıorsa bizde aynı sekılde bakıp teslım alırız.hatta aslanımızı durdurdugunda sadece "P" ye atıp el frenını cekmedıyse bıle bayagı bır arıza cıkarırım,okadar tıtızız yanı) tıpayı tam sıkmamıslar farkettık hemen hallettıler ama bu sefer benım gozumun onunde(asagıya ınmesı yasak ama hallettım) tertemız yaptılar ve aldık aslanımızı gerı. sonrasında sıkayet ettık, halledıldı o calısanlar.bayagı bı uzattım ozur dılerım. kısacası yetkılı servıste bıle bakım yapıyorsan nasıl servıs danısmanı kontrol edıp alıyor sızde ıyıce kontrol edın derım ben.

Ben mobil 5/30 kullanıyorum ama bnm arac dizel daha önce castrol 5 binde yağı komple bitirmişdi onun icin mobil kullanıyorum
sormak ıstedıgım bırsey vardı. mobil 1 esp formula 5w30, castrol 5-30 a gore daha sessız calısıyormus ve motora daha ıyıymıs dıye bırkac yerde okumustum. soylenıldıgı gıbı sesın azaldıgı ve aracın daha atak oldugu dogrumur.(1.6 tdi dsg için)
sımdıden cok tesekkur ederım kazasız belasız surusler dılerım
 
Geri
Üst Alt