Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Motor yağı ikaz lambası hk.

schumi

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
8,180
Geçen pazar günü ilk kez arabamda göstergede kırmızı olan ışık yanıp söndü..Sonra o yanan ışığın anlamına baktım kitapçıkdan..Motor yağı basıncı / seviyesi diye yazıyor anlamı...Aynı ışık bugün de bir kez yanıp söndü.. 3 kere ses ile birlikte ekranda yanıp sönüyo ve bir daha yanmıyor bu ışık..

Bugün servise gösterdim motorda 2 lt gibi yağ eksilmesi olmuş..son bakım geçen sene haziranda oldu ve 1 yıl içinde 10 bin km olmadı bile..bi yerde yağ eksiltmesi mi var,yağ kaçağı filan yada araba yağmı yakıyor acaba..?Bu yağ nasıl bu kadar eksilir..Birde servsten böyle gezmen riskli dediler..Ama ben geçen pazar koca gün gezdim ve birde bu gün..

Çok ciddi bi problem olsa komple ekranda sürekli yanmaz mı bu ışık..?Daha önce böyle bi sorunla karşılaşan var mı arkadaşlar..Bir de neden kaynaklanabilir bilgisi olan..?
 
motor yağı koyma kapağında herhangi bir sorun varmı baktınmı? geçenlerde bendede eksilme olmuştu bi baktım motorkapağının alt taraflarında yağ sızması vardı ama azdı,kapağın içindeki çonta sıcaktan erimiş çontayı değiştirdim sızma geçti şükür maşallah şimdilik sorun yok
 
motor zaten bi miktar yağ da yakar bakımlar arasında ama 2L fazla 1L'ye kadar sorunsuz olarak görülüyo bildiğim kadarıyla..
ordan burdan kaçak da olabilir belki son bakımda da olması gerektiği kadar yağ koyulmadığı için ekstradan azalmış gibi görünüyo da olabilir Sezgin abi..

yağ değiştirmesen de yağ eklemek durumundasın ama..
 
Bence kullanmayin araci, benim basima geldi ayni sey. Isik yandigi gibi gittim yag koydum fakat yag koyana kadar bi 5km falan yaptim (goztepe-bostanci sanayi) tak tak tak ses gelmeye basladi, sibop vuruyor sandim ancak yag filtrem tikanmis (icinden hava gecmeyecek sekilde :D ) ve motoru yaptirmak zorunda kaldim. 120bin'de oldu bu olay, 123bin yaptigim gun yani yaklasik bir bucuk ay gibi bir surede tekrardan yandi isik, 5lt yag yakmisim bir bucuk ay icinde. Benim size tavsiyem daha ciddi bir sorun cikmadan gerekli seyleri yaptirin, yataklar falan zedelenmeden.
 
Arkadaşlar bugün doğuş oto da normal yıllık bakımına soktum. Arabanın her tarafını iyice incelediler ancak hiç bir yerde sorun olmadığını belirttiler..Peki ozaman bu yağ neden eksilir..?Çok yüksek devirlerde kullanıyorum acaba onun etkisi varmıdır..?
 
1 yıl olmuş servise gitmeyeli, sorun çıkmadıysa serviste muhtemelende ondandır. Yüksek devirli kullanmışsan ki bakımda uzun süre yapılmadı bence yılda 2L çok değil. Şuanda ekranda herhangi bir uyarı yoksa marş marşa gezmeye devam et :)
 
Serbay,ama bundan önceki yıllarda böyle sorun yaşamadım hiç..Son bakımın üstüne 1 yıl geçmiş olmasına rağmen yağ da eksilme diye bir şey başıma gelmedi yani..Neyse şimdilik sorun yok gibi duruyor..1000 km. kullanıp tekrar servis kontrolüne girip yağ eksilip eksilmediğine bakıcaklar bakalım...
 
abi km için deil 1 yılı aştığı için bakıma girdi diyosun, bi de üstüne devirli kullanıyorum diyosun daha ne olsun bırak da eksiltsin artık.. :)

eskiden arabada böyle bi sorun yoktu da artık varsa cevabı basit..yaşlanma.. :)
 
sezgin kullandığın yağ tam sentetikse ve devirlide kullanıyorsan 1200 km'de 800 gr.kadar eksiltmesi doğaldır
 
Geri
Üst Alt