Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Motor yağı eksiltme ile ilgili

pckopat_6

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
189
İyi günler arkadaşlar. Bir süre aranızda yoktum yiğenim oldu 21 yaşında dayı olduk yaşlandık:) Artık bilfiil forumda olacağım.
Size sorum şöyle olacak, geçen gün arabamın kullanım kılavuzunda bir şeye bakarken şöyle bir şeye rastladım 1000km'de max 1lt yağ eksiltmesi normaldir yazıyor. Benim araba şuan 122binde yağ değiştirdiğimde 117bindeydi ve gram yağ eksiltmedi. Yağ eksiltmesi gerekiyormu? Eğer gerekiyorsa neden eksiltmemiş? Ama ben yağ yakan araba problemli araba diye bilirdim yakmaması gerekiyorsa kılavuz neden öyle yazmış? Araba cordoba 1.4 tdi 2006 s-rider
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...
 
yag eksıltmemesı bence ıyı bır sey ama mert abı gereklı cevabı verır sana...
 
ilk 2 ya da 3K kontrolü de onun için var zaten motor sıfırken normal zaten ilk bakıma kadar fazladan eksiltmesi..1,5lt eksilmesine servisler normal olarak bakar 2lt bile nerdeyse öyle 15K için..
 
Yiğit peki şuan eksiltmesi mi normal eksiltmemesi mi? 122binde araba.
 
kullandığınız yağ tam sentetikmidir?yoksa 10w-40 yarı sentetikmidir?
 
Murat sana en iyi açıklmayı Mert abi yapar ama ben bildiklerimi söyliyim..
bakımlar arasında bi araç 1,5lt yağ yakmış olsa bile sorun hiç bi şekilde yok olarak bakılır..eksiltmemişse bi sorun olucağını hiç sanmıyorum..sorun motor yağsız kalırsa başlar biliyosun.. :)
 
s-rider da ben 10W-40dan başka kullanan duymadım cezmi baba ama ben 5W-30 001 mobil yagı alıyorum gram eksilmedi
 
Evet öyle düşünüyorum ben de. Aslında bugüne kadar yağ eksiltmeyen motor sağlıklı motor diye bilirdim ki zaten hala öyle biliyorum ama bu kılavuz aklıma kıl karıştırdı size bir soruyum dedim eksiltmemesi sorun teşkil ediyor mu diye. Mert abi ne diyecek bakalım...

---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:48 ----------

görkem ben de 10-40 kullanıyorum ama bir sonraki değişime castrolün vw'nin tdi motorlarına özel çıkardığı 5-40 castrol edge turbo dieseli koyduracam bakalım ne gibi değişim olacak mutlaka faydası olacaktır diye düşünüyorum çünkü özellikle pompa enjeksiyonlu turbo&intercooler'lı tdi motor için üretilmiş. deneyelim bir bakalım.
 
tam sentetik yağlarda çok devirli kullandığın sürece 1000km'de 800 veya 1000gr.eksiltmesi normaldir.mercedes'in el kitabında'da bunu belirtir.fakar bizim araçlarda sabit kullanımda eksiltmemesi'de normaldir 1.4,1.6 vb.araçlarımız zaten seri bir araç değil
 
cezmi baba sen daha iyi bilirsin mobil 5W/30 001 5lt olan yağmı castrol 5W/40 edge mi?

ben bu yeni üretilen mobilden cok memnunum 300ml de bor koydum son değişimde çok sessiz oldu titreşimsiz devam ediyorum
 
Geri
Üst Alt