Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Motor ikaz Lambası sorunum.

RedLeoN

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
243
Arkadaşlar 2008 Seat Leon mk 2 aracımın motor ikaz lambası yandı .Kitapçıkta egzos emisyonuyla ilgili olabileceği belirtilmiş.lambda sensörü olabilir diye düşünmüştüm ancak aracımın gidişinde çekişinde ve yakıtında hiçbir sıkıntı yok.Aracımda lpg yok.Servise götürdüm bana elektronik bir arıza kodu düşmüş dediler ama ne olduğunu tam söyleyemediler.Vurdurarak mı çalıştırdınız falan dediler cevabım hayır.Takviye mi bağladınız dediler gene hayır.Bi sonuca varamadık araçta sıkıntı yok saat gibi çalışıyor dediler arıza kodunu sildiler.En son olarak belki biyerden bi şase durumu olabilir ondan yanmıştır müsait bi zamanınızda getirin uzun uzun incelememiz lazım her yerini aracın dediler öyle çıktım. 1 ay falan kullandım lamba gene yandı.Kötü yakıt olmasın diye istasyonumu değiştirdim ama bu lamba sanayide bi komşuma söndürtmeme rağmen 1-2 ayda bir yandı gene.3 kere söndürttüm 3 ündede 1 ay civarı arayla yandı.Bununla ilgili net bir teşhisi olan veya başına benzer sorun gelen arkadaşlardan yardım istiyorum.
(Aşağıdaki resimdeki 19 nolu ikaz lambası )
 

Ekli dosyalar

  • 6dadecc5fa6333bbd2942b4b79ec2739_1298745644.jpg
    6dadecc5fa6333bbd2942b4b79ec2739_1298745644.jpg
    34.8 KB · Görüntüleme: 34
Geçmiş olsun. Muhtemelen oksijen sensörü arızası var gibi gözüküyor. Bu arıza çekişte vs. sıkıntı yapmaz. Yakıtta fark eder.
 
Yasin kardeşim Servis kesinlikle oksijen sensörü değil dedi hatta özel serviste aynı şeyi söyledi bende işi sağlama almak için bi 170 km yol testi yaptım yakıt fazla yakmıyor 6,2 lt ortalamamı her zamanki gibi tutturdum düzce gebze arasında..Ayrıca diyelim sensör arızalı arıza kodunu sildikten hemen sonra marşa basınca bir daha yakması gerekir.1 ay - 45 gün beklemez araç o lambayı bir daha yakmak için ...
 
Arıza kodu hangi parçayı arızalı gösteriyor veya hata kodu kaç aceba
 
Hata kodunu bilmiyorum onu en kısa zamanda öğreneceğim.Bu kodu versem size bi sonuç alabilirmiyiz?
 
MERHBALAR; buyuk bı ıhtımalle lambada sensörüdür.. Sag ve solda oluyor bıldıgım kadarıyla ve Zımbırtının tek taraf fiyatı 600-700 tl civarında.. Bu sensorun bozulmasının sebebıde Kötü ve kalitesiz yakıttandır.. Malesef ulkemızdekı yakıtla pahalı oldugu kadar kalitesizde.. Ben dede aynı sıkıntı olmustu (2003 leonumda) ve 600 lıra dedıler.. yaptırmadım yıllarca oyle kullandım 1.6 16v sehır dısı yakıt tuketımıde 100km hızı gecmedıgın surece 30 kurustan yukarı cıkmadı.. Yanı yakıtada etkisi yok.. Tek sıkıntısı aracta baska bır hata meydana gelırse anlayamayabılırsın... Yada paraya kıyıp o sensoru degıstıreceksın.. Fakat sunuda soylıyım o sensoru degıstırsende tekrar yanmama garantısı vermıyorlar.. Umarım sıkıntın hafif birşeydir ve çözülür.. Buysa biraz gıcık bırsey cunku...ben 10 kere söndürttüm 5km gıdıyorum tekrar yanıyor.. yanı ya degısecek ya da devam edeceksın.. Sorun bu ise.
 
Sedat Kardeşim işte bende lambda diyorum (oksijen sensörü) servis ve özel servis kesinlikle değil diyor.Birde lambda olsa söndürdükten kısa bir zaman zarfı içinde gene yanar ama 1 ayı buluyor geçiyor öyle yanıyor.Başka bir şey olmalı ama işte ne ?...
 
Valla bendede ayni problemler oldu. Bahsettigin seylerin aynisi oldu ve lambda sensoru cikti. Sonucta verdigi ariza olmasi gerekenden fazla yada az gaz cikisi olmasi.
 
Benzer sorun 2 önceki aracımda basıma gelmişti. Motoru yıkamıştım bir süre böyle devam etti sonra kesildi.
 
Geri
Üst Alt