Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Motor Arıza lambası :(

wolfbllod112

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Şub 2011
Mesajlar
3
Yaş
45
Merhaba Arkadaşlar
Aracım leon 1.6 sylance Atiker marka lpg var.
Sürekli motor arıza lambası yanıyor. Bir türlü kurtulamadım. Artık can sıkıcı olmaya başladı.
Ve en son 160km hızdan sonra araç titremeye başladı.
60bin bakımı gelmişti servise götürdüm. Herşey normal rutin bakımı yaptılar.
Servisten çıktım 20 km sonra yine motor arıza lambası yandı. Sanırım birçok kişi bu konudan muzdarip, eğer çözüm bulan varsa; şiddetle
tavsiye bekliyorum.
Teşekkürler.
 
Benimki de uzun yolda bazen yanıyor.. Araba LPG yi algılamadığı için yanıyormuş. Servisinde tek yaptığı makine bağlayıp ışığı söndürmek. Sonra tekrar yanıyor.. Bence sizde kafanıza takmayın olsun bitsin.. Ben öyle yapıyorum..
 
arıza ısıgının kodu nedır ne ıcın yakıyor bunu b servısten ogrenın bence kesın cozume o sekılde ulasalım,kapalı kutu b konuda buna yorum yapmak zor
 
Mayıstan beri var bende... 2 defa yandı 1'inde çok sürat yaptıktan sonra şehir içinde dur kalk yaparken 2.sinde ise araçta aşırı yük vardı bir süre şehir içinde dur kalk yaptıktan sonra yalova rampasını 90-100 km de çıkınca yandı... Ama ikisindede aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda söndü... 1. durumda otobanda sürat yaparken bir ara bende bi titreme hissettim... Ama önemsemedim... Araç hemen hemen her hafta pc ye bağlanıyor... Ama bi sorun görünmüyor... En azından şimdilik... Aracınıza gazın bağlandığı noktadan hava girme ihtimali varmı?.. Benimkini dandik bi hortumla kelepçesiz bağladıkları için 1 kez çıkarıldığında hortum 3 km sonra ışık yandı ve araç aşırı titredi... Hemen stop ettim usta geldi baktı hortumu değiştirdi kelepçeledi... Hava aldığı için yaptığını söyledi...
 
tek çözüm onunla yaşamaya alışmak :D güvenin bana arada sönüyor mutlu oluyorum farklı bı duygu puhaha puhaha puhaha
 
Muhtemelen çoğu LPG'li arabada olduğu gibi katalitik konvektörde ki sensör değerleri az okumuştur. Teleflex takılan bir yere git. Onlar aldatmayı biliyor sensörü. Yüksek hızlarda teklemesin diyorsan Atiker'i söküp Teleflex takman gerekiyor. Bu arada stepne yerine uygun depo bulabildin mi yoksa silindir mi taktın?
 
Eğer leonun son susturucusu altea ile aynıysa benimkini kabul etmediler stepne yerinde takılmışken geri söktürmek zorunda kaldım... :( Ama silindir daha güzel oldu orjinal stepnesini kullanıyorum ve bagajdanda kaybın normal kaybıma göre % 80 azaldı :)
 
titreme için gaz kelebeğinizede baktırın derim. biraz daha kirlenince stop etme sorunları da meydana gelebilir. gaz kelebeğini temizletince titreme kesilir muhtemelen.
 
1 seneye önceye kadar benimde hep yanıyodu bende dayanamıyodum o ışığa ama geçenlerde servise götürdüm sildirdim ve allah şükür artık o ışık yoq :D
 
dilimin döndüğünce cevap vereyim sana
bende 2008 model seat leon vardı ve aracı 2. el aldım montaj Gazianetpte yapımıştı sürekli kotor arıza ışı yanıyordu ve bu durumdan çok rahatsızlık duydum kayseride bir çok servise gittim en sonunda canıma tak etti ve atiker müşteri hizmetlerini aradım böyle bir durum var hiç memmun değilim dediğimde yetkili bir atiker servisine gitmemi ve konya merkezlerini aramamı söylediler bir arkadaşın vasıtası ile bir atiker servisine gittik durumu anlattım aracta bulunan lpg montajına baktı ve montajını hiç beğenmedi ve arıza lamsının yanmaması gerektiğini söyledi ve işlemlere başladı enjektörlerden manifolta gelen boruların uzun olduğunu söyledi ve nerdeyse yarı yarıya kısaltı ve ince bir lpg ayarı yaptı işlemlerden sonra araç 6 daha bende kaldı bu süre zarfında araç hiç arıza ışığını yakmadı titreme olayı bende olmadı ama lpg enjektörlerin sağlamsa gaz kelebeğini temizlet ve tekrar bir ayar yaptır derim . ama kesin olarak söylüyorum arıza ışığının yanması montaj ve ayardan kaynaklı bir durum. buna emin ol yinede yapamıyorlarsa atikerin müşteri hizmetlerine şikayetini bildir eminim çözülür. bol şans.
 
Geri
Üst Alt