Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

motor arıza ışığı yanıyor bobinden değil

ismail34

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Mar 2010
Mesajlar
13
Yaş
37
selam arkadaşlar arabayı çalıştırdığımda motor arıza ışığı yandı neyse biraz gittikten sonra motor kapağını çıkardım bobinleri kontrol ettim hepsini tek tek bastırdım kontağı tekrar açtım ışık söndü kontağı kapattıktan biraz sonra tekrar açtığımda arıza ışığı yine yanmaya başladı ama bir titreme yok yani bobin arızası yok diye tahmin ediyorum sizce neden olabilir yardım ederseniz çok seviniri. aracın çekişinde vs bi problem yok.
 
ateşleme bujilerimi demem gerekiyordu 4 tane varya motorun üzerinde
 
Buji kablolarını bastırdınız galiba bujilere doğru? Aracın, motor hacmi, yakıt tipi, modeli nedir?
 
2002 model 1.4 16v 75hp benzinli

---------- Post added at 01:52 ---------- Previous post was at 01:51 ----------

bujileri aşağı doğru bastırdım en sağdakinden bi tık diye ses gelmişti sonra kontağı açtım söndü sonra tekrar yandı ama gidşinde hiç bi problem yok.
 
Arıza ışığı birçok sebepten yanabiliyo. Bugün bi Ibiza'yı bağladık arıza ışığı yakmış, egzoz geri basınç değeri düşük gibi bi arıza verdi bizde anlamadık. Cihaza bağlamadan niye yandığı anlaşılamayabilir.
Arıza lambası yapılan bi işlemin ardından mı yandı (2-3 gün içinde) yoksa durup dururken mi yandı.
Bir de, arıza ışığı yanmadan önce aracın yakıt durumu bitmeye yakın mıydı?
 
O parçada bi sorun olsa, çalışması sarsıntılı olur. 3 silindir çalışır araç. Kabloyu ittirdiğiniz anda düzelir çalışması. Sorunun onla alakalı olacağını zannetmiyorum.
 
aracı park etmiştin 2 3 gün aradan sonra çalıştırdım ilk ozaman yandı sonra o bobinleri tek tek bastırdım söndü arabayı stop ettim 20 dk sonra çalıştırdığımda tekrar yandı bu sefer bobinleri tekrar bastırmama rağmen sönmedi yarın olmadı baktırıcaz canımı sıkmaya başladı valla araba
yakıt çeyrekle yarım arasındaydı bu arada
 
Geri
Üst Alt