Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Motor İkaz Lambası

KAYACAN

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Şub 2012
Mesajlar
10
Yaş
35
Herkese iyi günler,
Geçen gün arabamın aküsü bitti ve yeni akü taktırdım. Sonra kar muhalefeti falan devreye girdi, bizim kardeşte arabayı karda çalıştırıp bir ısıttıktan sonra donan silecekleri hareket etmediği için açık bırakmış, ve yeni taktırdığım akü bitmiş :) Neyse tamirciye aküyü şarj ettirdik den sonra fark ettim ki Motor İkaz ( Engine Diagnosis ) lambası yanıyor, ve tamircide ki usta akü değişiminden dolayı bu lambanın yandığını ve servise götürülüp araba beynini bir resetlemeleri gerektiği gibi bir şey söyledi. Yeni akü taktırdığım için bunu yaptırmam gerekliymiş, acaba ikaz lambasının yanmasının sebebi bu mudur ?

Teşekkür ederim.
 
hiç akü değitirmediğim için bilgim yok yalnız ustanın dediği resetleme değil, hatayı sildirip ışığı söndürme..basit bir işlem ve herhangi bir vw grubu ustası halleder..tabi başka problem yoksa motorla ilgili ki, akü değiştirdikten sonra olduysa muhtemelen problem yoktur..bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olacaktır..
 
Diagnostikten neden arıza lambası yaktığını zaten usta söyler.Resetlemek diye bir tabir yok,arıza kodu silinir ışık söner
 
aküden yandığını ilk defa duydum.. başka bir sorun yoktur umarım

Valla siz böyle söyleyince meraklandım doğrusu. İlk fırsatta gidip baktırayım. Bunun için servisemi girmem gerekiyor yoksa gidip baktırıp gerekli ise mi servise sokuyorum, yol üzerinde bir servise uğrayıp hemen baktırmam mümkün mü ?
 
Benim eski 2011 ibiza bocanegranın aküsü bitmişti hiç arıza felan yakmadı çekiciyle götürdük yani birde komple bitmiş bende ilk defa duyuyorum aküden değildir o muhtemelen başka birşeyden kaynaklıdır. +

Hem silecekleri açık unutsada farketmez kontak kapalı iken silecekler çalışmaz senin aracında aküyü bitiren bir olay var bence
 
Aküyü bitiren ne gibi bir sebep olabilir ki, hiç aklınıza gelen bir sebep var mı ?
 
Dün servise hata koduna baktırdım. Hava filtresiymiş, soğuk havada donmadan dolayı bu arızayı gösterebilirmiş, zaten bende karlı ve soğuk günlerden sonra bu ikazı görmüştüm. Eğer bir daha yanmazsa sorun yok. Sebebi soğuk havaymış bilginize.
 
Geri
Üst Alt