Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Moto GP Dünyası..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Lorenzo: 'Şampiyon olabilirim'

Jorge Lorenzo, Indianapolis Grand Prix'sini kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu sezon MotoGP'de şampiyonluğu göğüsleyebilme ihtimalinin kuvvetlendiğini söyledi.

Sürecin hiç kolay olmayacağını belirten Yamaha sürücüsü, "Biliyorsunuz, Indy'den önce neredeyse imkansız diye açıklamalar yapıyordum ancak şimdi diyorum ki, bu çok zor olacak ama imkansız değil" dedi. İspanyol sürücü sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer kazanmak istiyorsanız her zaman için limitleri zorlamalısınız. Son iki yarış boyunca hep limitleri zorladım, çok gayret sarf ettim. Geçirdiğim kaza sebebiyle biraz hayal kırıklığı da yaşadım ama bugün daha farklı bir konumdayım. Valentino'yu kendi evinde mağlup etmek çok zor, bunu biliyorum. Ama çok sevdiğim Misano'da elimden gelenin en iyisini yapacağım."

TürkiyeF1

---------- Post added at 13:07 ---------- Previous post was at 13:04 ----------


De Angelis'den Gresini'ye veryansın

Alex de Angelis, takımı Gresini Honda'nın kendisi için 2010 sezonunda tutulmaması gerektiğine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Şu an MotoGP sıralamalarında 7. sırada bulunan ve Indianapolis'te 2. olan İtalyan pilot, takımın 2010'da Marco Melandri ve Marco Simoncelli ile çalışacağını ilan etmesine de kızgın.

De Angelis, konuya ilişkin yaptığı sert açıklamada, Gresini takımının kendisine hiçbir zaman başarılı olma fırsatı tanımadığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Takımın bana yüzde 100 güvenmediğine kanaat getirdim. Onlar beni tercih etmişti çünkü iki yıl önce pistlerde hiç İtalyan sürücü yoktu. Bana, takım arkadaşlarımın sahip oldukları şartları asla sunmadılar."

"Neden adaletsiz bir tavır takındıklarını Gresini takımına sormalısınız. Geçen yıl bazı hatalar yaptığım doğru, açılış turlarında 4 kere kaza geçirdim. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Şu an diğer MotoGP takımlarıyla temas halindeyim, bununla birlikte 2010'da 250cc'nin yerini alacak Moto2 ya da Superbike ile de ilgileniyorum."

---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:07 ----------

Hayden podyuma çıktı diye rehavete kapılmayacak

Nicky Hayden, Indianapolis'te takımı Ducati adına podyuma çıkmasının ardından bu hafta sonu gerçekleşecek San Marino Grand Prix'sine gayet rahat gireceğini ve hiçbir ilüzyona tutulmayacağını söyledi.

Şimdiden şampiyonanın ilk 3 pilotu arasına gireceğini söylemek için çok erken olduğunu belirten Hayden "Görevimin çok zor olduğunun farkındayım. Bilhassa Indy'den sonra kendime son derece güvenip tedbiri elden bırakmamam gerek. Eğer başarıyı çantada keklik görür de rehavete kapılırsam benim için felaket başlar" diye konuştu.

Takım Başkanı Livio Suppo ise, Hayden'ın gücünü yeniden kazandığını, başarıdan başarıya koşacağına inandığını söyledi. "Misano'da Nicky sayesinde son derece cesaretlendik" diyen Suppo, "Indy'de sergilediği harikulade performansı bundan sonra da devam ettireceğinden şüphem yok. Yoğun çalışmasının meyvelerini toplamaya başladı" şeklinde konuştu.
 
Moto GP hakkında bilgim yok ancak zahmet edip bu bilgileri bizlerle paylastığın için teşekkür ederiz yiğit abi :)
 
rica ederim Atilla..


---------------------------------


Stoner: 'Kariyerim tehlike altında değil'

Eski MotoGP dünya şampiyonu Casey Stoner, son günlerde gizemli rahatsızlığından ötürü çıkan söylentileri şiddetle yalanlayarak, kariyerinin bu yüzden asla ciddi bir tehlike altında olmadığını, Portekiz Grand Prix'sinde yeniden pistlere döneceğini açıkladı.

casey-stoner-almanya-2009.jpg


Bugüne kadar 18 grand prix zaferine imza atan 23 yaşındaki Stoner, Motosprint dergisine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Motosiklet ve yarışlara olan aşk ve heyecanım hiç azalmadı. Ducati de bunu biliyor ve benimle aynı şekilde düşünüyor. Kendimi enerjik olarak ne zaman hazır hissedersem o zaman pistlere dönmüş olacağım. Öyle gözüküyor ki Portekiz Grand Prix dönüş yapacağım zamandır."

"Spordan ayrılma gibi bir planım hiç olmadı, böyle bir şeyi şu an için asla düşünmüyorum. Daha uzun yıllar yarışmak niyetindeyim. Yarışmak benim hayatımın gayesi. İstediğim tek şey, bir an önce sağlığıma kavuşup pistlere geri dönmek ve yeni zaferlere imza atmak."

"Şu an, yapmam gerekeni yapıyorum. Doktorların da şiddetli tavsiyeleri üzerine aşırı yorgunluğu üzerimden atıp hızlı bir tedavi süreci içine girmiş bulunuyorum. Tabii, motorumla nice başarılar kaydetmek varken bu şekilde pasif olmak beni üzüyor, kötü hissettiriyor. Ama yapacak birşey yok. Bekleyip, en kısa zamanda tedavi sürecimin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Ondan sonra neler olacağını zaten hep birlikte göreceğiz."
 
Bu arada motorları severim özellikle R1-R6 ama moto GP hiç sevmiyorum :) Teşekkürler
 
Rossi: ‘Oyunda çıtayı daha da yükseltmeliyim’

Valentino Rossi, ilk MotoGP zaferlerini kazandığı yarışlara kıyasla şu an çok daha iyi yarıştığını, bununla da yetinmeyip mevcut pozisyonunu ilerletmek için daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

Halen sıralamada 30 puanlık farkla liderliğini sürdüren dünya şampiyonu İtalyan, Casey Stoner, Dani Pedrosa ve Jorge Lorenzo gibi isimlerin ortaya çıkışının kendisini daha da gelişmeye zorladığını belirtti. "Bence bu yıl çıta inanılmaz derecede yüksek" diyen Rossi, şunları kaydetti:

"Bilhassa ilk dörtteki isimler son derece profesyonel. Bunların hepsi de şampiyonluğu rahatlıkla alabilecek derecede isimler. Ben, Lorenzo, Stoner ve Pedrosa MotoGP şampşiyonasında fırtınalar estiriyoruz. Tabii motorlarımızın da çok hızlı olduğunu unutmamak lazım. Yamaha, Honda ve Ducati'nin sergilediği hızlar olağanüstü. İşte bu pozitif değerlerin hepsi bir araya gelince, ortaya çıtası yüksek ve kaliteli yarışlar çıkıyor."
 
Ducati, Stoner'dan daha fazlasını bekliyor

casey-stoner-almanya-2009.jpg


Ducati takım patronu Livio Suppo, Casey Stoner'ın sağlık gerekçeleriyle verdiği aranın ardından MotoGP'ye çok daha sağlam ve iddialı şekilde döneceğinden emin olduğunu söyledi.

Kendini toparlamak için son 3 yarışa katılmayan 2007 dünya şampiyonunun Portekiz Grand Prix'sinde yeniden boy göstermesi bekleniyor. Stoner'ın formuyla ilgili ortaya atılan olumsuz iddiaları şiddetle reddeden Suppo, Itali1 televizyonuna yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Avustralya'da Stoner'ı görmeye gitmedim ama pistlere eskisinden daha iyi şekilde döneceğinden hiç şüphem yok. Onu çok iyi tanıyorum, şu an içinde bulunduğu durumu da biliyorum. Daha önce kendini fizikî açıdan iyi hissetmiyordu ve bu dinlenme aralığı onun için gerekliydi. Bu süre zarfında kendini her geçen gün daha da iyi hissetti. Şimdi ise mükemmel durumda."

Honda'nın Stoner'ı gelecekte kiralamayı planladığına yönelik söylentileri de yalanlayan Suppo, "Bunu ilk defa duyuyorum, gerçekle alakası yok" dedi. Suppo, Ducati'nin Valentino Rossi ile gelecek yıl yarışması için görüşmeler yapıldığı haberlerini de aynı şekilde yalanladı.
 
Rossi, uzun soluklu bir otomobil kariyeri hedefliyor

MotoGP süperstarı Valentino Rossi, motosiklet yarışlarından tamamen ayrıldıktan sonra en azından bir 10 yıl kadar otomobil yarışlarıyla ilgilenmek istediğini söyledi.

İtalyan sürücünün Yamaha ile mevcut kontratı 2010 sonunda bitiyor. Ancak Rossi'nin bu tarihten sonra da dört tekerli segmente geçmeden önce bir müddet daha MotoGP'de kalacağı tahmin ediliyor. MotoGP'de son zamanlarda kendisini çok ciddi şekilde zorlayacak bir rakiple karşılaşmadığından yakınan Rossi, şunları kaydetti.

"Geleceğe yönelik çok ciddi endişelerim var. Bana eskiden olduğu gibi heyecan verecek bir hareketlilik istiyorum ama bundan hayli şüpheliyim. Dört tekerli segmente geçmem durumunda belki de bu hislerimi doyuracağım. İleride MotoGP'den ayrıldığımda, otomobil sporlarında bir 10 yıl daha harcayabilirim. Mesela, Le Mans 24 Hours gelecekteki planlarımdan birini teşkil ediyor."
 
FIM'e göre MotoGP'ye katılımlar artacak

Motosiklet Federasyonu (FIM) Başkanı Vito Ippolito, harcamaları kısmak için alınan tedbirlerin ekonomik anlamda çok faydalı olduğunu ve bu durumun MotoGP'ye katılım oranını 2011'e kadar ciddi miktarda artıracağını umduklarını söyledi.

Kawasaki takımının yarışlardan çekildiğini duyurmasının ardından çıkışların önünü kesmek için antrenman ve test mesafeleri kısaltılmış, bazı parçaların da gelişimi kısıtlanmıştı. "Takımlar ve üreticiler bazında bazı rahatlatıcı tedbirler almak zorundaydık, bu konuda gerekli düzenlemeleri yaptık" diyen Ippolito, şöyle konuştu:

"2011'e kadar griddeki sayının artacağına kesin gözüyle bakıyorum. Aldığımız tedbirler spora uzun soluklu bir rahatlama getirecek. 8 aydan bu yana organizatörler, üreticiler, sponsorlar, sürücüler ve sporu bizimle paylaşan herkesle çok sıkı bir temas halindeyiz. Seyirci ve mesyanın ilgisi de memnun edici düzeyde. Yapılması gerekenleri hızla yapıyoruz."
 
Vermeulen, Superbike'a geçebilir

a_vermeulen_19.jpg


Chris Vermeulen, önümüzdeki yıl ya MotoGP'de kalacağını ya da Dünya Superbikes serisine geçeceğini açıkladı.

Bu yıl Suzuki adına yarışan Vermeulen, bu yılın sonunda Japon takımdan ayrılarak koltuğunu İspanyol Alvaro Bautista'ya bırakacak. Önümüzdeki yıl için Pramaca takımndan teklif alfığını kaydeden Vermeulen, Avustralya'da yayınlanan Sunshine Coast gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

chris%2Bvermeulen%2B45.jpg


"MotoGP'de önümüzdeki sezon için iki farklı takımdan teklif aldım. Ancak bu takımlarda yer alıp almayacağım, hatta MotoGP'de kalıp kalmayacağım belli değil. Diğer bir opsiyon ise, Ducati takımından gelen teklif. Casey Stoner'ın haricinde bu motoru kolaylıkla kullanabilecek birisini tanımıyorum. Birkaç ay önce, gelecek sezon Suzuki'den ayrılmaya karar verdim. Dünya Superbikes serisinden de 3-4 takından ciddi teklif geldi. Öyle inanıyorum ki, şayet bu seriden bir takımla anlaşırsam, ya şampiyon olurum ya da liderliğe oynarım."

1202342739Sk39BM.jpg


TurkiyeF1.Com
 
Geri
Üst Alt