Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

mk4 İbiza cupra modifiye yönünden neler yapılabilir?

cem özer

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Haz 2010
Mesajlar
25
Yaş
35
Arkadaşlar bu araç hakkında bildiğimiz şeyleri tam olarak paylaşabilir miyiz? Şimdi şöyle söyleyim askerden gelince ikinci el Audi S3 almayı düşünüyordum. Ama hem bi Dünya para verip paramı çöpe atmaya,hem fazla fazla vergi vermeye ne gerek var hemde mis gibi sıfır araba almak dururken diye düşünmeye başladım.Leon cuprayada o kadar para vermenin çok olduğunu düşündüm.Eee alsam malum elim ayağım kaşınacak leonu yüklemeye başlayacağız bu sefer yol tutmayacak.250 hp civarı olsa tam ayarı olur type r bilmemne var işte. İbiza cupra çok cazip gelmeye başladı. Bu araca neler yapılabilir motor modifiyesi yönünden? chip,filtre egzos sistemi vesaire dışında? Garanti problem değil :)
 
forumda modifiye hakkında ve ibiza cupralar hakkında en çok bilgisi olan Cupra(ayberk) var ona danışabilirsin her türlü yardımcı olur diye tahmin ediyorum
 
Cem Ibiza Cupra'daki 180'lik TSI çok büyük ihtimalle sadece yazılım ve filtreyle "yere" 215hp'den daha fazla güç iletir ama yakın zamanda forumda konusu dönmüştü..
Ibiza Cupra'daki DSG kuru tip diye geçen 250nm üstüne VW olarak tavsiye edilmeyen bi şanzuman..bence sadece ses yapar bazen, şanzuman kaldırır ama..
 
Youtube ta bi tane gördüm revo chip,egzos filtre vesaire yapmışlar hiç bi sıkıntı yok gibi görünüyor gerçekten zevkli bi makine gibi ama şu şanzuman düşündürüyo işte. Bir çözüm bulunabilecek mi acaba yada manueli gelse...
 
Valla Safa Ankara'ya geldiği zaman arabasını inceleme fırsatım oldu. Tech'deki 106 ile deneme konusu da dikkatimi çekti. Aynı speclerde birçok 106 var Ankara'da ve ciddi yürüyolar o speclerde. Cupra'nın geçmesi şaşırttı beni.
Maksat aracı alıp doldurmaksa bence Leon Cupra daha iyi bi seçenek. Ya da Type-R.
Ama Ibiza Cupra'yı yüklemek adına yapılacak belli başlı şeyler var. Yazılım egzoz filtre ile 230hp'ye yakın değerler alırsınız. Üzerine harcayacağınız 1.000TL ile intercooler değişimi sayesinde araç 260hp güce ulaşır. Önlere takacağınız sac jant ile de aracın gidişini 2 boy iyileştirebilirsin. Ankara'daki kırmızı GT'ye de intercooler yapılıyo şu an.
Beni düşündüren ise şanzıman. DSG zaten sorunlu. Safa'nın aracında da görmüşsündür bunu zaten. O güçlere çıktıktan sonra neler çıkar, kısmet :)
 
Aslında Safanın aracında hiç bir sorun görmedim o dikkatimi çekti.Ama viteslerin kısa olması düşük hızlarda dezavantaj olarak yansıyor. :)
 
İso senin harbiden baya aklın yatmış bu ibiza cupraya bak ters bişi olursa bende patlamasın sen aldırdın sevdim seninki bolede benimki neden bole gibi :D:D:D Gerci sana koymaz ÖzSa yaşasın :D
 
o DSG nin yek sorunu zıncır sesı:) komple egsoz filtre iyidir.. turboylada oynasan 1.4 motor elınde kalır:)
 
Geri
Üst Alt