Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

milyondolarlık limuzin

atay78

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
2,581
Yaş
35
Finlandiya’dan 1984 yılında gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine yerleşen oto tamircisi Antti Rahko, iki Mercedes-Benz vagonu üzerine 1962 model Chrysler Imperial marka araç parçaları kullanarak harika bir araç yaptı. Rahko, 7500 kilo ağırlığında 29 metre uzunluğundaki önemsiz atıklardan oluşan araca Finnijet adını verdi.

Yapımı yaklaşık 10 yıl süren araçta, farklı otomobillerden 86 far ve 36 ayna kullanıldı. Dışarıdan alışılmadık bir görüntüsü olan aracın iç kısmı 10 koltuk, bir mikrodalga fırın, televizyon, derin dondurucu ve bir çift klima ünitesi ile donatıldı. Üç aküsü, navigasyon sistemi ve 4 yedek lastiği ile içerisinde bir de saunası bulunan lüks araç, saatte 40 kilometre hıza ulaşıyor.
Rahko, zaman zaman gösteri aracı olarak kullandığı Finnijet ile bazen havaalanına yolcu taşıdı, bazen de düğünlerde gelin arabası olarak kullandı. Karayolunda 12 kez devriye polisi, bir kez de helikopter tarafından durdurulan Rahko, bunların hepsinin ceza yazmak için değil, sadece Finnijet’i kontrol etmek için durdurduğunu söyledi.
Sağlık sorunları ile boğuşan Rahko, aracını 950.000 bin dolara satılığa çıkardı.
 
Bu neymiş Yhau Böyle Anlayamadım ne olduğunu Korku Filmi Gibi:eek:key:
 
çingene çadırına dönmüş, bu ne yaa :p
 
Geri
Üst Alt