Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Merc'in Kırmızı Işık Çözümü..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Mercedes-logo.png


Sadece caddelerdeki sinyalizasyon işaretlerine uyulmamasından kaynaklanan kazalarda her yıl binlerce kişi hayatını kaybediyor. Mercedes'in üzerinde çalıştığı yeni bir teknoloji bu sebepten meydana gelen kazaları ortadan kaldırmayı, ya da en azından azaltmayı hedefliyor. Mercedes-Benz'de görevli bilim adamları trafik işaretleri ile araç arasında yeni bir iletişim yöntemi kullanmayı denediler ve ilk testler büyük başarıya ulaştı.

Sistem, aracın alıcılarının trafik ışığının yaydığı sinyalleri toplaması üzerine kurulu. Trafik lambası, ışığın yanı sıra araçlara ışığın rengini de bir sinyal olarak gönderiyor. Sinyali alan araç, trafik lambasına olan mesafeyi ve aracın hızını hesaplayarak sürücünün frene basması gereken son noktayı buluyor ve bu noktada eğer sürücü hala frene basmamışsa, kontrolü ele alarak fren yapıyor.

Fakat bu çalışmaların henüz sonuçlanmadığını söylemek zorundayız. Mercedes-Benz yetkilileri bu yöntemin kendi araçlarında kullanılabilir olmasına çok az kaldığını söylüyorlar. Buna rağmen yöntemin satışa sunulan araçlara uygulanmayı başlamasının önünde hala 5 ila 10 yıllık bir süre olduğunu da ekliyorlar.
 
Güzel bi olay..merco ileride yapacaktır bunu...
 
Bilim kurgu filmleri yavaş yavaş gerçeklerşiyor,buna şaşırmam her geçen gün teknoloji kendini aşıyor..
 
Volvo ve Mercedes güvenlik teknolojilerinde hep öncü oldular. Bu gidişlede olmaya devam edecekler. Örn: Volvo modern emniyet kemerini, Benz ABS yi bulan...
 
Geri
Üst Alt