Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mercedes E180 1.6 dCi:(

igci_01

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
4,547
Yaş
36
Mercedes BenzTürkiye Otomobil Satış ve Pazarlama Müdürü Şükrü Bekdikhan'in yaptigi aciklamayi ekliyorum arkadaslar;

"Yenilenen E Serisi için başlangıçta 1.6 litrelik motor gelmeyecek. Bunu Almanya merkez ile sık görüşüyoruz. Ağustos ayına ilk 1.6 litre motorlu E Serisi araçlarımız Türkiye'ye gelebilecek. Fakat bu araçlarımızda otomatik vites seçeneği sunamayacğız. Bu araçlarımız manuel vitesle satışa çıkacak. Ama bu 1.6 litrelik motora otomatik vites kombinasyonu için çalışmalar başladı. Avrupa'da ve dünyada fazla tercih edilmeyen bu tür bir kombinasyon için özel çalışma yapılmasını çok zor kabul ettiriyoruz. Teknik çalışmalar ne zaman sonuçlanır belli değil."

Fiyat olarak da 140 bin TL den baslayacaginiz soyledi.

Baska bir kaynakta yazilan aciklama da su sekilde:

"1.8 litrelik bir dizel motor üretmek yerine Daimler bünyesindeki Mercedes Benz, BMW 3 Serisi ve Audi A4 gibi modellerin rakibi C Serisi’nde Renault’un en başarılı küçük hacimli motorunu tercih edecek. Fransız otomobil üreticisi Renault’un 1.6 litrelik dCi dizel motoru 130 beygir ve 320 nm tork güç üretirken, bu motor seçeneği Megane, Scenic, Grand Scenic ve Nissan Qashqai modellerinde kullanılıyor. Büyük hacmi ile 2.0 litrelik motorların yerini alarak vergi avantajı da sağlayan 1.6 dCi motor, Renault’un ürettiği en karmaşık sisteme sahip olma özelliğini de taşıyor.

Mercedes Benz’in mevcut C 200 CDI modelinde kullandığı 2.0 litrelik dizel motorun yerini alacak 1.6 dCi motor, ilk olarak yalnızca Mercedes Benz tarafından üretilen manuel şanzıman seçeneği ile gelecek. Alman otomobil devi aynı motorun otomatik şanzımanlı versiyonunu ise daha sonra duyuracak.

Renault’un 3484 çalışanlı Cleon fabrikasında üretilecek 1.6 dCi motor ile yalnızca Fransız üreticiye dizel motor üretimi yapan fabrikanın üretim hacmi 2015 yılına kadar 100.000 üniteye çıkacak.

Ayrica Renault'un kullandigi dCi, Mercedes Benz'de CDI olacak. "
Alıntıdır...
 
peki bu mototru yine 130 bg olarakmı sunacaklar? manuel olarak gelirse cok fazla ömrü olacagını dusunmuyorum TR de
 
Geri
Üst Alt