Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mercedes bugün AIRBAG'in 30. yılını kutluyor

aux

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
1,852
Yaş
37
Bir çok teknolojik yeniliği müşterilerine sunan, mevcut olanla yetinmeyip her zaman daha iyiyi geliştiren Mercedes, ilk defa 1980 yılında S Class'da yer alan AIRBAG'in bugün 30. yıldönümünü kutluyor.
Artık hepimizin aracında yer alan ,kanuni standartlar ile araçlarda standart donanımda sunulmaya başlanan, olmazsa olmazımız, hayat kurtarıcımız AIRBAG'i tam 30 sene önce Mercedes Volvo ile birlikte geliştirdi ve ilk defa 1980 model S Class'da kullandı.

Başlangıçta hava yastığı GM tarafından Amerika'da emniyet kemeri yerine kullanılabilecek şekilde tasarlandı ancak Mercedes bu tasarımı alarak emniyet kemeri ile birlikte entegre şekilde kullanarak verimini arttırdı.

Daha nice hayatlar kurtaracak olan yeni Mercedes teknolojilerine....
 
Evet gerçekten araçlarımızda olmazsa olmaz.....
 
benim bildiğim hava yastığını Ford buldu daha doğrusu GM ve Oldsmobile ya da farklı bi ABD'li bi marka kullandı ilk defa..
ilk satılan hava yastıklı Oldsmobile olmasa bile Ford'un 30 seneden kesin daha uzun süre önce kendi bünyesinde kullandığına eminim..zaten sen de yazmışsın tolkicanım ama 30. hava yastığı yılı değil hava yastığı + kemer yılı doğrusu.. :)
kemer de emin olmasam da Volvo'nun zaten rahat 50 senesi var..
 
30 cu yılını kutladıgı bu gunde mercedesle gecırdıgımız yandan darbe aldıgımız kazada aırbag ler acılmıyor buda guzel
 
yukarda yazdıklarımı bi araştır görürsün tolkicanım..
Merc'in bünyesinde böyle lanse edilmesi %100 doğru olduğu anlamına gelmez..ki noktası virgülü yanlış olabilir yukarda yazdıklarımın ama süreç çok benzer bi şekilde geldi bu zamana..
 
İlk yolcu airbag' de 84 yılında corvette de kullanılmıştı. Hatta sürücü yok sadece yolcu airbag vardı :)
 
Geri
Üst Alt