Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

"McLaren MP4-12C" Sonunda Sahneye Çıktı..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
McLaren MP4-12C fiilen ilk defa resmi olarak görücüye Goodwood Fest'te çıktı..
mühendislik, tasarım, işlevsellik, ruh, güvenlik, teknoloji, her bi parçanın en sağlamı ve en hafifi klasik McLaren tarzı hepsi bir arada hastalık tarzında..otomobil budur ya..


video görünmüyosa aşağıdaki linkten "aşağıdaki hemen kullanmaya başla"ya tıkladıktan sonra kısa bi ayarla Youtube sorunu çözülmüş olur..

http://www.navige.com/ ..



McLaren MP4-12C..

F1 araçları gibi tek parça karbon fiber kabinli ve sadece 1300kg. civarı bi ağırlığı var..0-200km/h'si 10sn. ve 200'den de sadece 5sn.'de araç 0'a inmiş oluyo..100km/h'den de 0'a 30m.'de inebiliyo..
motoru 3.8L twin turbo V8 ve emisyon açısından da inanılmaz verimli..
600hp, 600nm tork..2K rpm'den itibaren torkun %80'n gelmiş oluyo..ve işin güzel tarafı 2kg.'ye nerdeyse 1hp düşüyo..oranı 0.46.. :)
diğer bi ilginç olayı da vakti zamanında F1'de McLaren'ın kullandığı "brake steer" sonrasında FIA yasakladı..
brake steer da virajın içine kadar frenajı uzatıp zaman kazanmaya çalışırken aracın kafadan kaymasını önlemek/azaltmak için virajın içinde kalan arka tekeri çok yavaşlatması ya da kitlemesi..bu sayede aracın viraj performansı fiziğin el verdiği ölçüde bir miktar daha ileri taşınmış oluyo..
yine SLR ve Veyron gibi frenaja yardımcı olmak için air brake denilen frenaj sırasında açı alan kanadı var..

458 Italia'yı vs. çok çok büyük bi ihtimalle her açıdan geride bırakacak bi otomobil McLaren MP4-12C..bazı standartları belirleyeceği kesin, çok ses getircek.. ;)







McLaren'ın sitesine 5-10dk. ayırmanızı tavsiye ederim özellikle aşağıdaki linke başarılı bi tanıtıcı animasyon..

http://www.mclarenautomotive.com/uk/p11/explore/default.aspx#/p11/explore/ ..
 
Geri
Üst Alt