Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Malezyalılar Lotus F1 için baskı yapıyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Malezya hükumeti tarafından desteklenen konsorsiyum, Lotus'un, gelecek sezon griddeki 13'ncü takım olması için BMW Sauber'e karşı, sıkı şekilde çalışıyor.

BMW Sauber patronları, takımın geleceğini garantilemek için alıcı bulma çalışmalarını sürdürüyor. Hatta takımın, Malezyalılar tarafından alınacağı dair spekülasyonlar da yapılmıştı.

Ancak kaynaklar, mevcut sponsorların BMW Sauber'in satın alınmasına sıcak bakmadıklarını, Lotus ismininin kullanılacağı, tümüyle yeni takıma destek vereceklerini belirtiyor.

Malezya hükumeti de, kamu petrol şirekti Petronas'ın, ülkenin milli otomobil üreticisi Proton'un sahibi olduğu Lotus'a desteğini istiyor.

Bu arada, geçtiğimiz hafta Ferrari'nin marka gurusu olan Dany Bahar'ın Lotus'un CEO'luğuna getirilmesinin arkasında da, her ne kadar bir tesadüf olduğu belirtilse de, Lotus'un F1 projesinin yattığı belirtiliyor. Ayrıca Mike Gascoyne gibi saygın bir teknik direktörün de projenin içinde yer alacağını ifade ediliyor.

Öte yandan Malezya'nın ulusal bir takım kurma konusunda bilgisine başvurulan Malezya Spor Bakanı Datuk Ahmed Şaberi, "Şu an hiçbir şey neticelenmiş değil. Yorum yapacak birşey yok. Haberleri ne doğrularım, ne de yalanlarım" ifadelerini kullandı.

Şaberi ayrıca, "Başbakan'ın açıklamasını bekleyelim. Singapur GP'den sonra kimbilir belki birşeyler olur" diye konuştu.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt