Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mısır'da Kanlı Maç !!! 74 Ölü 220 Yaralı ...

dgkndmrr

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
3,517


Mısır'ın kuzeyindeki Port Said kentinde bir futbol maçı sonrası çıkan olaylardaaralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu en az 74 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı açıklandı.



Mısır'ın kuzeyindeki Port Said kentinde bir futbol maçı sonrası çıkan olaylarda aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu en az 74 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı açıklandı.

Mısır'ın kuzeyindeki Port Said kentinde El Masri ile Mısır'ın başarılı takımı El Ahli arasındaki maç kanlı bitti.

Evsahibi takım El Masri'nin taraftarlarının, El Ahli'ye karşı kazandıkları 3-1'lik zaferi kutlamak için sahaya indiği, o sırada rakip takımın taraftarlarıyla aralarında çatışma çıktığı bildirildi. Olaylarda yaralı sayısının 1000'i aştığı açıklandı.

Mısır parlamentosunun, olaylar sonrasında bugün bir kriz oturumu düzenleyeceği açıklandı.

Mısır Sağlık Bakanı Yardımcısı Heşam Şeyha, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Bu talihsiz ve çok üzücü bir olaydır. Mısır'ın futbol tarihindeki en büyük felakettir" şeklinde konuştu.

Sahalarda şiddet artıyor

Mısır futbol sahalarında şiddet geçen yıl yaşanan siyasal ayaklanmalardan bu yana büyük bir artış kaydetti. Karşılaşma televizyonda canlı olarak yayınlandı. Görüntülerde taraftarların sahada koşturdukları ve El Ahli takımının oyuncularını kovaladıkları göze çarptı.

El Ahli takımı oyuncularından Muhammed Abo Treyka, "Bu futbol değil, bu bir savaş ve insanlar gözümüzün önünde ölüyor. Hiç bir hareket, hiçbir güvenlik ve hiçbir ambulans yok" dedi.

Mısır Futbol Federasyonu birinci lig karşılaşmalarını süresiz olarak erteledi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, bunun "Futbol için kara bir gün" olduğunu kaydetti



 
Geri
Üst Alt