Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mégane Sport Tourer..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
2009-renault-megane-sport-tourer-front-side-588x441.jpg


Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni Renault Mégane Sport Tourer, işlevselliğini ve geniş iç hacmini koruyan şık, modern ve dinamik tasarımıyla ayırt ediliyor. Mégane Sport Tourer Türkiye’de 1.5 dCi 85 bg, 105 bg olmak üzere iki dizel ve 1.6 16V 110 bg benzinli motor seçenekleri, Expression ve Privilège olarak iki farklı donanım seviyesiyle tüketicinin beğenisine sunuluyor. Palencia (İspanya) fabrikasında, Hatchback ve Coupé ile aynı üretim bandında üretilen Yeni Renault Mégane Sport Tourer fabrikada üretim sürecinde gerçekleştirilen tüm geliştirmelerden yararlanıyor. Yeni Mégane Sport Tourer Türkiye’de 39.450TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

I. MODERN VE DİNAMİK TASARIM

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, programın başlangıcından itibaren benimsenen tasarım düşüncesinin işareti olan dinamik ve şık çizgileriyle Mégane ailesini tamamlıyor. Müşterilerin bu kasa tipinden beklediği fonksiyonellik, modülerlik ve geniş iç hacimden ödün vermeden, bu sınıftaki otomobillerin hiçbirinde görülmeyen sportif bir görünüm sergiliyor.

Mégane Hatchback’e nazaran 62 mm uzayan dingil mesafesi, uzun kasa çizgisinin vurguladığı gibi

II. TÜM YOLCULARIN KONFORU İÇİN CÖMERT BOYUTLAR

4,56 m’lik uzunluğu ile Yeni Renault Mégane Sport Tourer 5 yetişkin yolcuyu tüm bagajlarıyla birlikte konforlu şekilde taşımak üzere tasarlandı.

Önde sürücü ve yolcu, segmentin en geniş değerleri arasında yer alan, 890 mm’lik (14°) tavan yüksekliği ve 1.475 mm’lik dirsek genişliğinden yararlanıyorlar.

Hatchback’e kıyasla 62 mm uzatılan dingil mesafesi, arkadaki yolcuların konforunu arttıracak şekilde 218 mm’lik (Hatchback’e kıyasla + 61 mm) diz boşluğundan yararlanmalarına olanak veriyor; bu değerler segmentin en iyileri arasında yer alıyor.

III. GENİŞ BAGAJ HACMİ VE MODÜLERLİK

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, segmentin en genişleri arasında yer alan 486 dm3‘lik bir bagaj hacmi sunuyor. Kullanıma bağlı olarak bagaj hacmi 1.562 dm3’e çıkabiliyor. Modüler özellikli alan 2 550 mm uzunluğa kadar eşyaların yüklenmesini sağlıyor.

Bagaja erişim, segmentin en düşükleri arasında yer alan 561 mm’lik yükleme eşiği ile Mégane II Wagon’dan daha kolay.

IV. İLERİ TEKNOLOJİ

new-renault-megane-sport-tourer-3.jpg


Yeni Renault Mégane Sport Tourer, kompakt station-wagon segmentinde daha önce görülmemiş birçok teknolojik ekipman sunuyor:

■ Orta konsola yerleştirilmiş bir joystickle kumanda edilen entegre navigasyon sistemi sunuluyor: Carminat TomTom®

Carminat TomTom®, ulaşılabilir bir fiyata sunulan bir entegre navigasyon çözümüdür ve piyasada daha önce eşi görülmemiş bir donanımdır.

■ Dijital Gösterge Tablosu, motor devri için analojik kadran ile merkezi gösterge ekranı için dijital kadranları bir araya getirerek kolay ve hızlı bir okuma ve hız göstergesinin gözle daha iyi kontrol edilmesini sağlar.

■ Elektronik park freni, motor durdurulduğunda otomatik olarak kilitlenir ve araç çalışmaya başlayınca gaz pedalına basılır basılmaz kilidi açılır.

■ Araçtan uzaklaşıldığında kapıları kilitleyen eller serbest Renault kart sistemi

■ “3D Sound by Arkamys®” ses sistemi, aracın kabinini oluşturan malzemeleri ve bileşenlerinin biçimini dikkate alarak üç boyutlu bir ses sağlar. Ses, araçta bulunan kişi sayısına ve kişilerin oturma kabinindeki konumlarına göre ayarlanabilmektedir.

V. ÜST DÜZEY SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, tasarımının çağrıştırdığı beklentiler düzeyinde dinamik özelliklere sahiptir. Araç, atak ve üstün yol bir tutuşa sahiptir. Teknik DNA’sı yeni Mégane HB ve Coupé’den tanıdıktır:

■ Önde, “boynuz” şeklinde yeni motor beşiğine bağlı olan pseudo McPherson tipinde ön takım.

■ Arkada, burulma direnci arttırılmış yürüyen aksam.

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, sürüş hassasiyeti konusunda Mégane Hatchback’da yapılan bütün iyileştirmelerden yararlanmaktadır.:

VI. YÜKSEK PERFORMANSLI VE ÇEVREYE SAYGILI MOTORLAR

Yeni Renault Mégane Sport Tourer ile performans/tüketim/salınım/kullanım maliyeti konusunda tüketicilerin beklentilerine uyarlanmış motorlar sunuluyor.

Dizel motorlar

■ 2 farklı güç düzeyinde sunulan 1.5 dCi motoru

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, tutumluluğu ve sürüş keyfi nedeniyle büyük beğeni toplayan 1.5 l’lik dizel motora sahiptir. 1,461 cm3 silindir hacmine sahip olan bu motor grubu, iki güç düzeyine ayrılmaktadır: 1.5 dCi 85 bg 5 ileri düz vites kutusuna; 1.5 dCi 105 bg ise 6 ileri düz vites kutusuna bağlıdır.

new-renault-megane-sport-tourer-1.jpg


Bu motorlar, üstün performanslarının ötesinde, CO2 salınımlarının düşük olması ile de kendilerini göstermektedir. Bu motorlar, Renault eco2 imzasını taşımalarına olanak veren CO2 salınımlarına sahiptirler:

1.5 dCi 85 bg için 118 g/km

1.5 dCi 105 bg için 120 g/km

Benzinli motor

■ 1.6 16v motor sunulmaktadır.

Yeni Mégane Sport Tourer’la 6 ileri düz vites kutulu 1.6 6V 110 bg motor tercih edilebilir.

En düşük devirlerden itibaren yüksek performans ve esnekliği, yüksek devirlerde canlılığı ve bütün kullanım aralıklarında sessizliği ile bu motor dikkat çekici bir sürüş keyfi sunmaktadır.

Daha esnek bakım politikası

Sürüş keyfi ve performansa ek olarak, Renault’nun gerçekleştirdiği sürekli geliştirme çalışmaları aynı zamanda bakım politikasında da bir değişime neden oldu.

Yeni Renault Mégane Sport Tourer 2 yıla veya 30.000 km’ye kadar (daha önce 1 yıl veya 30.000 km’ye karşı) uzatılan revizyon aralıkları sayesinde bakım maliyetlerinin düşürülmesini sağlıyor. Türkiye’de 3 yıl / 100.000 km garanti uygulanacaktır.


VII. MÉGANE AİLESİNİN TEMEL DEĞERLERİ : GÜVENLİK, KALİTE, ÇEVREYE SAYGI

renault_megane_sport_tourer27479_x.jpg


■ RENAULT’UN GÜVENLİK KONUSUNDAKİ UZMANLIĞI

Mégane ailesinin diğer modelleri gibi, Yeni Renault Mégane Sport Tourer aktif ve pasif güvenlikte örnek olmak üzere tasarlandı.

Renault önlemek, düzeltmek ve korumak için en etkin teknolojilere öncelik veriyor. Kaza bilimi ve gerçek güvenlik kriterleri (LAB araştırmaları) üzerine kurulu bu uygulama, Renault’nun her zaman yolun gerçeklerine uygun ürünleri sunmasını sağlıyor.

■ YENİ RENAULT MÉGANE SPORT TOURER RENAULT TARAFINDAN KALİTE VE DAYANIKLILIK KONULARINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TÜM İLERLEMELERDEN FAYDALANIYOR

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, dış çizgilerinde, karoseri boşluklarında ve malzeme seçimlerinde çok yüksek bir detay işçilik kalitesi sunuyor.

Renault-Megane-Sport-Tourer-122.JPG


■ RENAULT ECO2 İMZALI ÇEVREYE SAYGILI ARAÇLAR

Kontrol altında tutulan ağırlığı, özenli aerodinamik tasarımı ile düşük tüketimli motor seçenekleriyle Yeni Renault Mégane Sport Tourer, Renault’nun çevre konusundaki uzmanlığını ortaya koyuyor.

Eco2 imzasıyla Renault, aracın tüm ömrü boyunca yaptığı çevresel etkileri azaltma amacındaki taahhüdünü gösteriyor. Bu konuda 3 kritere uyulması gerekiyor :

yeni_renault_megane_sport_tourer_06.jpg


1. Motor seçeneklerinin 140 g/km’nin altında CO2 salınım değerleri vardır ya da biyoyakıtlarla uyumludur,

2. Çevreye etkileri azaltma konusundaki çalışmalarını kanıtlayan ISO 14001 belgeli bir fabrikada üretilmektedirler,

3. Kullanım ömürlerinin sonunda ağırlıklarının % 95’i yeniden değerlendirilebilir niteliktedir ve tasarımlarında minimum % 5 oranında geri dönüşümlü plastik kullanımı öngörülmektedir.

ISO 14001 çevre sertifikası bulunan Palencia fabrikasında üretilen Yeni Renault Mégane Sport Tourer kullanım ömrü sonunda kütlesinin % 95’i oranında değerlendirilebilir elemanlardan oluşuyor ve tasarımında % 11 oranında (ortalama 22 kg.) geri dönüştürülmüş plastik içeriyor.


Yeni Renault Mégane Sport Tourer ’in 2 motoru 3 kritere de uyarak Renault eco2 imzasını alıyor : 1.5 dCi 85 bg ve 1.5 dCi 105 bg


Yine yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunun sürüş alışkanlıklarına bağlı olduğuna göz önüne alınarak, vites değişimi göstergesi Yeni Renault Mégane Sport Tourer’in benzinli motorlu versiyonunda kullanıldı. Doğru vites değişimi zamanını göstermek için göstergede küçük bir vites kutusu işareti yanıyor ve böylece çevreye saygılı bir kullanımın benimsenmesini ve motorun en performanslı şekilde kullanılmasını sağlıyor.

IX. PALENCIA FABRİKASINDA ÜRETİM

K95BS4ABSDEM10_TCE.jpg


Palencia fabrikası’nda 2 720 personel çalışıyor ve iki bant üzerinden yılda yaklaşık 210.000 araç kapasiteli bir üretim sistemi bulunuyor.

Mükemmel kalite seviyesinden faydalanan mevcut tesisler fabrikada yatırımların 190 milyon Euro’ya düşürülmesini sağladı. Fabrika personeli başlangıcından itibaren en üst seviyede kaliteli sonuçlar için hazırlandı. Yeni Mégane’ların gelişine hazırlanmak için fabrikadan 150 kişi 2007’de Technocentre (Guyancourt)’da toplandı ve proje mühendisleriyle geniş işbirliği içinde çalıştılar.


-----------------------------------

ilk defa paylaştığım bi haberi okumadım..
nedense içimden gelmedi..sanırım markayla ilgili.. :)
 
görüntüsü kadar kaliteside iyi olsa
 
ilginçtir şimdi bana zevksiz diyeceksiniz belkide içtiğim miller a yoracaksınız ama bana güzel geldi :)
 
tasarımı fena değil abi Megane3 zaten dikkat çekici ve farklı bi kasa..
 
tasarım fena değil ama yinede çok geride, 307sw bundan kat kat güzel hala
 
tasarım dikkat çekici fakat genede beğenmedim...
 
Bunun yerine yeni ibiza alırım sokakları ağlatırım netcen bunu ya ...
 
ben çok beğendim, güzel olmuş, biraz da ihtiyaçlarla alakalı sanırım..reklamında öyle demese de :)
 
Geri
Üst Alt