Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

LPG Sorunu ve Rolantide Devir Dalgalanması

Ackermann

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Ocak 2014
Mesajlar
33
Yaş
39
Merhaba dostlar;
04 Ibiza Signo 1.4 sahibiyim. Aracımda Atiker marka LPG sistemi var. Dün akşam bir dizi sıkıntı baş göstermeye başladı.

Öncelikle;
-LPG full olmasına rağmen kendiliğinde benzine geçiyor. Arabayı durdurup, bekleyip tekrar çalıştırmama rağmen aynı şekilde benzine geçmekte ısrar ediyor.

-Hal böyle olup benzinde gitmek zorunda kalınca şunu farkettim ki, araç kırmızı ışıklarda, rolantide dururken devir sürekli 1000 - 500 arasında inip çıkıp duruyor, dengesizlik yapıyor. Hatta bir kaç defa stop etme noktasına kadar geldi, akü ışığını yakıp söndürdü.

Bu sorunların kaynağı tek midir acaba? Varsa bir fikriniz, paylaşırsanız çok sevinirim.

Mutlu Günler...
 
beyinde sıkıntı olabilir bilgisayara bağlatmalısın. arac 1.4 16v herhalde 16v lerde bu sorunla bende karşılaştım stop ediyordu sürekli bar ayarını düzelttim bilgisayara taktır beynine baktır özeliklede bar ayarını söylemeyi unutma. benzine geçme durumunu yaşamadım fakat ayara götürdüğünde anlaşılacak bir durumdur
 
Cumartesi günü sanayiye giderek öncelikle Atiker servisine uğradım. Sistem hiçbir şekilde gaz gelmiyor gibi algılıyormuş. Çeşitli parçaların denenmesi sonucu sıkıntının LPG Beyninde olduğu ve bunun da içine su kaçtığı için gerçekleştiği anlaşıldı. Kısacası arasına 350 TL sıkışmış. Çıkartmak zorunda kaldım... :(

Daha sonra da Seat servise gittim ve benzindeyken rolanti durumundaki devir dalgalanmasına da LPG beynindeki sıkıntının neden olduğu, ortaya çıktı. Boğaz kelebeğini de temizlettim, şu an için -nazar değmesin- sıkıntısız şekilde devam ediyoruz yolumuza.

Yaptığım en büyük hata motoru su ile yıkatmak oldu. O gün bugündür arabanın fizyolojisi bozuldu resmen. Bir daha tövbe yıkatmam da elletmem de. Alırım elime eski diş fırçalarını bezleri vs. 4 saat sürse de kendim yaparım.

Mutlu günler...
 
Ayni sorun bendede var suan debriyaja basinca ve bosta calismada devirde dalgalanmalar oluyor. yolda giderken 2-3 defa stop ettigi de oldu. Benzinde kullandigimda da ayni dalgalanma oluyor. Hatta benzinden lpg ye gecerken stop ettigi de oluyor nadiren de olsa. kitin markasi zavolli.


 
Ayni sorun bendede var suan debriyaja basinca ve bosta calismada devirde dalgalanmalar oluyor. yolda giderken 2-3 defa stop ettigi de oldu. Benzinde kullandigimda da ayni dalgalanma oluyor. Hatta benzinden lpg ye gecerken stop ettigi de oluyor nadiren de olsa. kitin markasi zavolli.



Bende de bahsettiğin kadar olmasada benzer problem vardı. Geçen hafta sonu boğaz kelebeği temizlendi ve adaptasyon yapıldı. Problem düzeldi.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Arkadaşlar boğaz kelebeğini temizlettiğinizde mutlaka adaptasyonunu yaptırım. Tamirci hıyarın biri temizledi gerek yok dedi adaptasyona arabaya lpg taktırdım bir türlü ayar tutmadı en son adam arabanın beynine bağladı cihazı gaz kelebeğini resetledim felan dedi düzeldi araba. Adaptasyon yapmadıkları içinmiş bu kadar tantana.
 
Geri
Üst Alt