Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

lpg sızdırmazlık hakkında önemli

erkani

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
6 Nis 2011
Mesajlar
2,189
Yaş
42
arkadaşlar yeni aracımı aldım biliyosunuz ve ilk iş olarak malum 1.6 motorumuza cebimizi rahatlatsın diye lpg uygulaması yaptırıyorum :) yeni yasaya göre artık leonlarda ve benzeri araçlarda simit depo uygulaması kalkmış.kesinlikle ama kesinlikle sızdırmazlık alınmıyormuş.lpg sistemini yaptırdıgım yerin sözüne güvendim ama yinede şüphede kaldım ve araştırmaya karar verdim.ve çogu lpg dönüşüm sistemi yapan firmaları aradım konuştum haberi yok bu konudan ve atıp tutuyorlar oyle birşey yok diye biz takıyoruz diye tmm dedim ve sabahtan beri istanbul başta olmak üzere bütün çevre illerdeki sızdırmazlık raporu veren yerleri bizzat arayıp mühendislerle konuştum hepsini verdigi cevap şu kesinlikle ama kesinlikle rapor vermıyoruz dediler.bende hatrı sayılır bir abimizi devreye soktum aradı olmadı başımız belaya girer demişler kral olsanız boş biz versek muayneden geçemezsiniz dedıler.gelenleri geri yolluyolarmış.mecburen artık simit depoya veda edıyoruz bilginiz olsun.şimdi soran olucaktır önceden takılanlar ne olucak dıye sızdırmazlık alan muayneden geçen kurtuldu onlara yapacak birşey yok devam edıceklermiş.ama bu güne kadar lpg yi işletmeyen arkadaşlarım yani kaçak kullananlar :D malesef depoyu yukarı alıcaklar çaresi yok.ha dersenizki ben kaçak kullanırım onun da formülünü bulmuşlar yakalanırsanız 630 tl para cezası ve muayneden geçene kadar trafikten men.yani başa dönüyoruz ya komple sökücez lpg yi yada depo yukarı alınacak :eek:key: haberiniz olsun dostlarım...
 
Aralık ayında taktırırken duymuştum onu, direkt olarak Kayseri Makine Mühendisleri Odasını aradım, sordum. Aracımın markasını ve modelini sordu, İbiza dedim "hmm peki modeli kaç?" dedi, 2000 deyince "problem yok simit taktırabilirsin" demişti.

LPG taktırdığım yer Leon veya Polo olsa takamıyorduk dedi, sebebi ise stepnenin altındaki sac bizimkinden incemiymiş, yoksa sac değil de bakalit miymiş ne öyle birşeyler demişti net hatırlamıyorum.

Bir de bu sızdırmazlık olayına taktılar kafayı, muayenede ilk başta kaputu ve bagajı açtığında elindeki cihazla sızdırmazlık kontrolü yapmıyor mu zaten?
 
bilgilendirme için teşekkürler abi.bende ağustosta taktırmıştım.simit depoyla silindir arasında çok kaldım.ozamanlar bana da dediler şuan simit takılıyor ama bazı yerler sıkıntı çıkarabiliyor yakında simit yasaklanır tarzı konuştular.bende hiç kasmadım silindir depo taktırmıştım.
 
Bu olayı ben daha önce söylemiştim ancak kimse bana inanmamıştı. Alın size canlı örnek.
 
abi bu olay benm hiç hoşuma gitmedi yalnız........:(
 
Ben kendimde taktırmak istediğim için araştırdım bana MMO'dan bu şekilde bilgi verdiler. İle göre iş değişiyormudur bilmiyorum ancak sürekli birşeylerin yenilendiğini bildirdiler. Ruhsata işletip işletmemek elbetteki sana kalmış ancak lpg depolarının üzerinde bir tarih oluyormuş bu tarih üzerinden 30 gün süren var, ha işletmedin elbetteki gittiği yere kadar gider ancak süreyi geçtiğin takdirde montaj yaptığın yere gidip yeni bir depo taktırıyorsun o depoyla muayeneye girip çıkıyorsun sonrasında tekrar montaj yaptırdığın yere gidip eski deponu geri taktırıyorsun. Bunlara ek olarak tabikide işçilik veriyorsun. Bence ya taktırır taktırmaz yasal süre içerisinde işlet ya da muayene tarihini bekle.

Bunu hangi cahil söyledi allah aşkina bu tarz şeylere inanmayın hayatımda duyduğum en mantıksız yalan..lpg deposunda tarih varmista yeni depo takılıp eskisi takiliyormusta.. yok böyle bir saçmalık. Lpg deposundabir tarih var evet oda kazanin üretim yılının tarihi ve sadece senesi yazar. Her kazanın yasal olarak 10 yıl ömrü vardır her 10 yılda bir değiştirmek gerekiyor şimdi lpg taktirsa kazaninda 2012 yazar ayrıca bu yazılar baskı tipindedir imal edilirken yazılır sonradan ekleme tada düzeltme yapılmaz.

işte benzer şey depo üzerindeki tarih için de yaşanmıştı. Ben yanlış biliyorum.
 
abi bu olay benm hiç hoşuma gitmedi yalnız........:(
kardeşim 1 seneden fazla zamanın var binersin böyle seneye mecburen çaresine bakarsın canını sıkma basit bir şey 250 300 tl ek masrafı var sana yapıcak birşey yok ama bence bu olay daha çok taze sen ankaradaki sızdırmazlık veren istasyondan bilgi al daha onlara ulaşmamış olabilir çünkü geçen pazartesi burda sızdırmazlık alan arkadasım var buna göre hareket edersin.
 
abi sebebi neymiş bu yasağın..mantıklı bir sebebi var mı ?
 
Geri
Üst Alt