Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lpg dayanmiyor

mirzayev

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
37
Yaş
39
Arkadaşlar aracım 2006 seat leon reference 102 hp. Çok fazla lpg yakmaya başladı.Depoyu tam doldurmuyorum 20 liralık 30 liralık gaz alıp biniyorum.Geçenki soğuklarda 20 lira ile 62km gittim.Ardından bir 20'lik daha aldım bu seferde 78 km gittim.Ardından 30 liralık aldım 88 km2de bitti.Bunun da ardından tekrar 30 liralık aldım 148 km gitti.Şu an yine 30 liralık aldım 55 km oldu bakalım ne kadar gidecek.Sorun şu ki haddinden fazla yakıyor.LPG ayarı yenı yapıldı baştan program atıldı.Araçta lpg ile ilgili kaçak vs gibi bir durumda yok.Sadece aktif karbon filtresi çalışmıyormus onu da salı günü orijinali ile kablolarıyla birlkte değişecek.Şimdi sorum 102 lik leonların şehir içi 100 km'de 12 lt'den aşağı yazmadıgı yazıyor forumlarda( diğer forumlar) bu normal mi değil mi? 33 kr yakıyor aracım.Benzinde binmem daha mantıklı snırım:) İkincisi bu aktif karbon filtrenin lpg'de bir görevi var mı? lpg yakıtını etkiler mi?Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Benim arabada 20-30 tl lik gaz aldığımda 50-80 km arası bişey gidiyo ama depoyu fullediğim zaman daha az yakıyor.Sanırsam Gaz depoda dağılıyor ve tam bi basınç uygulamıyo ve benzine geçiyo depodaki göstergede hala birazcık var gözüküyo ama oda yetmiyo herhalde..Yinede arkadaşlar mantıklı bi açıklama yaparlar diye düşünüyorum.
Ben fulleyip denediğimde şehir içi 280 kr civarı bişey yakıyo.Herhalde normal çünkü gaz oldu 2,70 TL :(
 
Hesaplamaları lira değilde litre üzerinden yaparsak bence daha mantıklı olur paylaşım açısından.1 sene sonra konuya bakan daha pahalıya lpg alıyor olacak:)
 
Ben de depoyu tam doldursam iyi olacak basınçla ilgili olabilir.Aracı hor kullanan basan biri de değilim ancak ne kadar dikkat edersem edeyim lpg dayanmıyor.Sanki leona değil porscheye biniyorum:)
 
Kurtbil kardeşim haklısın litre fiyatı üzerinden yaparsak daha mantıklı ama lpg de şu var ki sehiriçi 12 lt yakıyor ve cep yakıyor.Bilmek istediğim durum acaba sorun benim aracım da mı yoksa herkes için aynı durum geçerli mi?
 
Lpg de araba zaten daha az yakmaz onu belirteyim.Hatta fazla bile yakar yapılan ayara göre.Ama lpg nin kazanç sağladığı nokta birim fiyatının ucuz olmasıdır.Benzine göre daha ucuz olduğu için seçiliyor.Yoksa ne kullanımda daha az yakıyor ne de performansa olumlu etkisi var
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: RD38
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Geçen hafta hem yağ, filtre değişimlerini yaptırdım. Ayrıca lpg nin de filtresini değiştirdim, ayarını yaptırdım. Ustam kış aylarında çok yakması normal dedi. Bakalım şu an 50 tl lik gaz aldım. Deneme aşamsındayım. İnşallah düzelmiştir
 
Bu şekilde devam edersek lpg de bile araca binemeyeceğimiz kesin.Bende geçen sene 2004 ford focus hb collection vardı.Boş depoya opetten 2.41 Tl den lgp aldım ve pompa sesi gelene kadar doldurdum.Uzun yola cıktım.En fazla 120 km/hız ile 255 km gittikten sonra tekrar opete girdim aynı pompa sesi gelene kadar doldurdum 40 TL ye doldu.Düşündüğüm zaman cok tasarruflu geldi 16 kr yakmıstı.Şunu da belrtmek gerekir ki pompadan pompaya farklıklar da var elbette.Tabi artıları vardı.hava sıcaktı temmuz basıydı.Aractakı lpg tartarini ve montajı cok saglam bir sekılde yapılmıstı.Ancak leona bınınce tabıki arada daglar kadar fark var asla kıyaslamam tek kusuru cok yakması.İbrahim kardeşim 50 tl ye ne kadar gideceksin sonucunu bekliyorum.Bende 30 tl lik aldım baklım ne olcak.
 
sanırsam ben bir hesap yapmıştım bende cordoba 1.6 akl motor var 2001 model ortalama 250 km yapıyor ve 35 litre ye full lüyorum yani full şehir içinde kullanıyorum ve full trafik de 7.2 litre falan yakıyor.
 
şehiriçi ve soğukta kullanım için an itibariyle 30 krş güzel rakam. 16 krş yaktığınız Focus ile uzun yol yapıyorsunuz bunu unutmayın. En az %30 oynar uzun yolda... Bir de LPG' nin 2.41 değil, 2.65 olduğunu varsayarsak Leon çok yakmıyor...
 
Geri
Üst Alt