Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leonumun direksiyonundan gelen ses

enormous

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Şub 2012
Mesajlar
44
Yaş
42
Dostlar selam,
Makyajlı kasa Leon'umun direksiyonundan uzun zamandan beri çıt çıt diye sesler geliyor.
Sağa sola dönerken kulağı hassas olmayanların çok net duyamadığı bir ses olarak başladı ama şimdi hemen hemen herkes duyabiliyor özellikle sapğa sola tam dönüşlerden sonra çıtçıtçıtçıt diye ses geliyor.
Servise götürdüm(KOnya Yolu Doğuş-Seat) direksiyon simidinin altındaki kesme halatlarını yağladılar ama halen sorun giderilmedi.
Ses gelmeye devam ediyor. Araç halen garantise ekime kadar garantisi devam ediyor o süreye kadar bu sorunu çözmek istiyorum.
Daha önce bu durumla karşılaşan ya da çözüm bulabilen oldu mu ?
 
aynı sorun bendede vardı 2011 tsı ben o sorunu cozmeden arabamı sattım gercı ama bırtek sen degılsın onu belırtmek ısterım pilastik kelepçeyi sıkarken cıkan ses gıbı ınceden cıtırcıtır ses gelıyodu ustune dusmedım sonrada aracımı sattım zaten yardımcı olamadıgım ıcın uzgunum yanlız aynı sesın oldugunu belırtmek ıstedım ....
 
Bu konuya değinmek istiyorum. Aynı sorun eniştemin 2011 1.2 tsi Leon'un da var. Tam sağ ve tam sol dönüşlerde direksiyon kutusundan çıtçıt çıtçıt diye garip ses geliyor. Enişteye bundan bahsetmeye gerek duymadım. Cunku ses duyulmayacak derecede degildi. Kendiside farkındadır ki fırsatım olmadı araba hakkında bu konuyu açmaya.. Bir çok kişiden de duymuşluğum var. Acaba fabrikasyon hatası olarak bir tanı mı konmalı bu duruma ? Bu konuya atılan postları sık sık takip edeceğim...
 
korna makarasında geliyor olabilirmi acaba ?
 
ya arkadaşlar çok ilginç bu dönemde bu konunun açılması...malum geçen serviste kapım boyandı...o sırada önden gelen tangur tungur seslerden ön amortisör bilyaları ve de z rotların ikisi değişti....araçta tüm sesler gidince çıt çıt sesi çıktı.....epey incelediler ön körüklerden geldiğini tahmin ettiler....sıvı gres ile yağladılar....300 km yol gittim sanırım artık duyamıyorum ama baya üzülmüştüm bişey mi oldu diye malum araç 5 yıllık ama şu an sanırım ses kesildi...sanırım önemli değil....
 
Bende Çıtırt şeklinde degilde Plastik plastige sürter gibi bi ses çıkıyor ama direksiyon konumu en altta ve en gerideyken ortalarda böyle bi ses yoktu çokta üstünde durmuyorum açıkçası :)
 
valla ben çok hassasıım bu ses konusunda bu sabah bu ses için yeniden servise verdim aracımı. Şİmdi adamlar konuştum bu çok önemli bir ses değil diyor, zaten arıza olsa ışık yanar falan diyorlar ve çok zor duyuluyor her defasında da duyulmuyor falan diyorlar. Ne olursa olsun ben duyuyorum arkadaş ve bu ses beni rahatsız ediyor. Heryerine baktırdım aracın ön taraftaki ama bulamadılar yağladılar falan ama bir sonuç yok. Korna makarası konusunu bilmiyorum şimdi servisi arayıp bir söyleyeyim belki de ondandır adamlara biz fikir veriyoruz nasıl bir servis se :)
 
adamlar aradı şimdi ustalar bakmış herhangi bir problem bulamamış...ben bunların yapcağı işe ne diyeyim şimdi..
ben duyuorum buluyorum ustası duyamıyor nasıl bi servisse..Ankara doğus istanbul yolunda tanıdığı olan var mı beni yönlendirebilceğiniz biri dostlar?
 
Benim de sürtme sesi geliyor, sanki direksiyonu çevirirken metal aksamlar birbirine sürtüyormuş gibi. Ben abartıyorum galiba diye öyle idare ediyordum, geçen arabama binen birisi dönerken sürtme sesi mi var dedi, moralim bozuldu benden başkaları da farkediyomuş demekki. İlk Antalya yolculuğumda servise göstericem.
 
Arkadaşlar,

Mevcut bahsi geçen konu ile bende yaklaşık 1 aydan buyana haşır neşir oldum sanki direksiyonun altından pet şişe sıkışması gibi çıtırdılar geliyor ama çok dikkatli denlenmesi gerekiyor duyabilmek için.Aracımı alalı yaklaşık 6 ay oldu dün Doğuş Maslak Servis ile görüştüm teşhis"airbag sökülüp etrafındaki başluğa yalıtım silikonu çekilecek"dendi.Yarım günlük işmiş.Tabi yapılan işlem garantiden olacak.Randevu için benden haber bekliyorlar.Oldukça ilgilendiler.
 
Geri
Üst Alt